Pravá dáma

31.05.2014 22:43

Charizmatický herec z Búrlivého vína, asistent réžie na Novej scéne Róbert Halák si užil jazdu na novej Honde CB 1100 a prezradil nám všeličo z jeho motocyklového života

Je pravda, že okrem hereckého účinkovania na Novej scéne ste robili asistenta réžie pánovi Kožkovi  na nedávnej muzikálovej premiére Hairspray, ktorá mala veľký úspech?

V prvom rade som nesmierne rád,že sa muzikál Hairspray v našom divadle mohol naskúšať a priviezť pred diváka. Je to predstavenie, ktoré hovori o ľuďoch z davu, ktori túžia predstúpiť pred kamery a stať sa hviezdami z noci do rána. Ak sa pozrieme na štruktúru vysielania komerčných televízii, tak je jasné, že tento muzikál je naozaj dobre zvoleným titulom pre túto dobu a nebudem rozprávať o obsahu. Každý divák, ktorý sa príde pozrieť, tak uvidí ľudskosť, ale aj ostré zuby komerčních žralokov. Uvidí svet veľkých čísiel čiže pozlátka čo zlatom nie sú, svet malých čísiel - čistej lásky bez pozlátka a plnej rodičovskej lásky a uvidi v ňom možno aj sám seba.

Možno teraz začneme z iného súdka a našich čitateľov a hlavne čitateľky by zaujímalo, kedy začal váš vzťah k motorkám?

Vôňa motorky je pre mňa omamná od maličkého môjho mala. Myslím, že ešte v kočíku, keď som ležal a mama svoju Babettu parkovala v záhradke pred domom. Tam som ju musel vidieť, počuť a hlavne cítiť. Vôňa motorky je iná ako vôňa auta, ktorá sa tlačí z výfuku. Otec mal Jawu 350, Norton a Matchless.  A ja som dostal mašinku pripomínajúcu terénnu motorku, ale bola to Babetta vyrobená v Kolárove a volala sa „Stela“. Potom som jazdil na požičaných Pionieroch, Simsonoch, legendárnych MZ 250 a Jawách 350.

Aký typ motocykla vlastníte a tužíte ešte po nejakom modeli, ktorý by vás vystihoval?

Mám motocykel Honda CBF 600s. Je to taká moja kamarátka do slnka. Viem, že sa hovorí "kamaratka do dažďa ", ale tento výraz použiť nemôžem, lebo ja keď viem, že bude čo len trošku pršať, tak ju nechám pekne doma v garáži odpočívať. Som s ňou nadmieru spokojný. A neviem si predstaviť, že by som mal dve motorky v garáži. Mne by bolo lúto, keby som jednu nechal doma a šiel by som na tej druhej. Ak by som sa predsa rozhodol, tak by to bola Honda a musel by som sa s ňou znovu kamarátiť na slnku.

Máte pocit, že to množstvo áut na dnešných cestách by odbremenilo viac motoriek v doprave?

Určite áno! Všade samé autá a keď sa pozriete, tak skoro vo väčšine áut sedí len jeden človek! Ľudia nemajú kde parkovať a na plochu jedného auta by sa kľudne zmestilo a 5 motoriek. Presne to neviem, ale určite by via motocyklov na cestách pomohlo dopravnému systému na celom Slovensku. Nebývam v Bratislave, ale do divadla dochádzam z iného miesta a poviem vám, že tie ranné kolóny, tak to je iný hardcore!

Ľudia sa boja jazdiť na motorkách, lebo je to dosť nebezpečné…

Viem, ze šoféri si vravia keď vidia nejakého motocyklistu "aha darca orgánov"!To označenie ma desí!!!! Ved je to všetko len o normálnom jazdení, tolerancii a dodržiavaní predpisov. Sadol som prvýkrát na motorku a jeden môj kamarát mi povedal: "Zapamätaj si, že motorkár nemá nikdy prednosť v jazde!"

Je to pravidlo, ktoré nie je zakotvené v pravidlách cestnej premávky, ale ja sa ho držím a naozaj, keď som na hlavnej ceste, tak sledujem auta prichádzajúce z vedľajších ciest. Na motorke treba rozmýšľať nielen za seba, preto ja osobne mám pred motorkou velký ršpekt!

Obzeraju sa dámy za vami, keď keď ste na motorke?

Neviem. Pozerám sa vždy pred seba a tak to nevidím, ale asi nie, lebo jazdím podľa predpisov. Predné koleso som nikdy na motorke nezdvihol. Až taký frajer nie som. Nepotrebujem to.

A predsa ste pár dni strávili s novou Hondou CB 1100. Aké boli vaše dojmy?

Motorku, ktorú som mal možnost otestovať ma naučila jednu vec. Netykať motorke, ale pekne jej vykať. Honda CB1100 je práva dáma, skúsená pani s rozumom a srdcom. Rrozvážna, plná lásky a nekonečnej nehy. Jej hlas, keď som ju naštartoval bol ako keby vám šepkala rozprávku na dobrú noc a hladkala vás nežne po tvári. Tá pani motorka má v sebe niečo viac ako len železo a pneumatiky! Má šiesty zmysel, ktorý by som nazval, aby som bol úplne presný… zmyslom dobrej a milujúcej mamy.

Honda CB 1100 okrem toho, že je na pohľad krásna, dokonalá a hľadí oči. Každý, kto si na ňu sadne tak mi dá určite za pravdu, že je to motorka, ktorú poslúchate vy a nie ona vás... keď vám povie, že teraz pomaly, tak spomalíte a keď ju poprosíte, krásna pani pridajte, tak vám splní želanie ako to len tie najlepšie mamy na svete vedia.

A čo na záver?

Ešte prezradím, že všade kam som prišiel a ktokoľvek Hondu CB 1100 videl, tak bol uchvátený.  Nevedel som na jednej ceste v dedinke Suchá nad Parnou kde mám odbočiť a opýtal som sa jednej pani na cestu. Najprv mi pochválila motorku a potom ma nasmerovala na cieľ. Hondu CB1100 neprehliadne naozaj nikto!

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode