Praktický Renault Kangoo

11.09.2012 16:40

Spolumajiteľka cestovnej spoločnosti Pelikán Táňa Ondrejková pre nás otestovala nový model Renault  Kangoo 1,5 dCi

 

Čím ste chceli byť ako malá Tánička?

Speváčka a herečka. Spievať som nevedela a na herectvo ma nezobrali. Začala som pracovať a dostala som sa do cestovnej kancelárie, kde som predávala letenky , dovolenky . Bavilo ma to, lebo som sa rada rozprávala s ľuďmi. Mala som prísneho šéfa a nakoniec  som sa rozhodla ísť po vlastnej osi. Vznikla mala cestovka a neskôr Pelikán, ale až v roku 2005 sme sa rozbehli a reálne začali predávať...

Vaše prvé auto na ktoré rada spomínate?

 Fabia. Spomínam hlavne na Mikuláša, keď veľmi  začalo snežiť a bála som sa šoférovať. Bola to prvá drahá vec, ktorú som si kúpila. Po nasadnutí  do auta som mala už naštudované križovatky naspamäť, aby som nezablúdila a nebola vystresovaná.

Na čom jazdíte a ste s tým autom spokojná?

S Mercedesom CLK Coupe a nemôžem byť inak ako spokojná. Veď je to auto od môjho manžela.

Čo máte a nemáte rada?

Mám rada ohľaduplných šoférov, ale nemám rada takých, ktorí nedávajú smerovky a niektorých, ktorí si myslia, že sú pánmi ciest.

Máte nejaký kuriózny zážitok z ciest?

Zažila som počas jedného letu, že opitý človek obťažoval letušku. Sotil ju na zem a začal ju tam vyzliekať. Nejakí ľudia to zbadali a zaistili ho. Do Paríža sme doleteli a keď sme pristávali, tak všetci museli ostať v lietadle. Prišli policajti, zaistený vystúpil a potom my. Napriek stovke letov som také zažila prvýkrát a to sa týka aj Tanzánie, keď sme leteli do Afriky na Safari. Večer  sme sa vracali do hotela a zapadli sme do jeden a pol metrovej priekopy. Nejako horko ťažko sme sa vyštverali, ale zvládli sme to. A najhorší môj zážitok bol let zo Zanzibaru na malý ostrov Pemba.  Normálne tam trvá cesta 30 minút, ale vďaka búrke lietadlo meškalo 45 minút. V malom lietadle nás bolo desať černochov a štyria belosi. Modlila som sa kým sme nepreleteli  cez tmavé oblaky. Pilot chcel pristáť, ale nevidel na pristávaciu dráhu, tak sa rozhodol, že sa vráti na druhú stranu, ale dráhu nebolo vidieť. Nakoniec sme sa vrátili naspäť na Zanzibar. Aj ten musel obletieť z druhej strany.  Bála som sa, že dôjde palivo a ja nemôžem nič v tom urobiť...bola som v beznádeji. Priateľovi som povedala, že idem prvým lietadlom domov a už sa tam nikdy nevrátim a do malého lietadla už nikdy nesadnem.

Ktorú zaujímavú destináciu by ste nám odporučili na dovolenku?

Každá krajina má niečo do seba, ale ak myslíte na plážovú dovolenku, tak najkrajšie sú Male Divy. Jednoznačne tomu sa nič nevyrovná. Ak spoznávať krajinu, tak je to Hawai, ktorý je veľmi naturálny. Sú tam hory, obrovské vlny. Jednoducho nádhera..

Ako sa vám páčil nový model Renault  Kangoo 1,5 dCi?

Nový Renault Kangoo je typ praktického a úžitkového auta. Páčili sa mi bočné posuvné dvere, cez ktoré bola radosť nastupovať. V interiéri bolo veľa priestoru a úložných priečinkov. Nechýbajú ani držiaky na nápoje, na fľaše. Sedenie bolo výborné, všetko som mala po ruke a dokonca aj rýchlostná páka išla v pohode, hoci som zvyknutá viac na automatickú prevodovku. Volant sa dobre drží v rukách a dokonca mi nerobí problém jazdiť na vysokých opätkoch.  Netradičná bola navigácia, ktorá sa ovládala diaľkovým ovládaním. Čelné sklo bolo posunuté dopredu, ale výhľad bol perfektný ako z autobusu. Na mňa to bolo dosť veľké auto, ale rodina s deťmi niečo také uvíta či päť dospelých ľudí sa odvezie komfortne. Zadní pasažieri môžu využiť aj malé vyklápateľné stolíky upevnené na predných sedadlách zozadu. Spotreba pod 7 l/100 km je určite dobrá na také veľké auto. Myslím si, že Kangoo je šikovné auto z hľadiska priestoru a pre živnostníka ako stvorené. Hlavne zadná časť auta, kde naložíte ozaj veľké množstvo batožiny a sklopením sedadiel, dokonca aj zopár párov lyží tam dáte bez problémov a môže vyraziť na dovolenku.

Text:  Alena Chorvátová

Foto: autorka

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode