Pôsobivá elegancia a dominancia na cestách...

01.12.2018 16:00

Herečka, speváčka a modelka Barbs - Barbora Žilecká o živote u nás, v Ne Yorku, doprave a testovaní novej Škody Superb Combi v špeciálnej edícii L&K



Zahrali ste si minulý rok v rozprávke Voňavky dievčat, ale nie princeznú, ale inú postavu. Aká bola?

Neviem prečo, ale mne tie sladké princezné nevychádzajú! Skôr sa hodím na čarodejnice a bosorky, čo mi vyhovuje, negatívne postavy sa hrajú lepšie. V rozprávke som si zahrala menšiu postavu cigánky a naspievala som k nej titulnú skladbu Voňavky dievčat s Mirkou Partlovou, pôvodne od Vaša Patejdla, ktorú orchestrálne famózne prerobil Rasťo Dubovský.

New York, mesto hudobníkov, hercov a rôznych osobností. Ako ste sa tam dostali a začala vaša spevácka kariéra za oceánom?

Spievala som so slovenskou kapelou a dopadlo to dobre, tak pokračujeme v spolupráci. Mala som koncerty pre slovákov a čechov žijúcich v USA a tento rok som bola pozvaná ako špeciálny hosť zaspievať americkú hymnu pred 2000 ľudmi. Ponuku som prijala a dodnes sa mi z toho trasú ruky.
Americká hymna je pre nich veľmi citlivá záležitosť. Bolo mi povedané, že to môže dopadnúť buď skvele alebo veľkým fiaskom kvôli jej náročnosti... zle to vraj nedopadlo. Kontakty hľadám na rôznych stránkach a veľmi pomáha aj Instagram. Vďaka nemu som už mala viacero fotení. Čo mi príde zábavné, že na mňa v New Yorku často na ulici pokrikujú, že:,, Look, Angelina Jolie!!! Nevedela som, že myslia mňa, ale už sa mi to stáva tak často, ze sa len pousmejem.

 

Minulý rok ste vydali svoj prvý singel Aprils fool a videoklipy k pesničkám. Priblížite ich čitateľom?

Áno, skladba Aprils fool mala pôvodne verziu viac do smooth jazz,neskôr sme sa však zhodli, že by ju bolo dobre premixovať do modernejšej podoby, s čím mi pomáhal Esso. Skladba je pre mňa srdcová, som narodená v apríli a vraj v tomto mesiaci sa rodia hlavne blázni, čo mi vyhovuje. Má sofistikovanejší text, nie je to pre každého poslucháča, o to viac si vážim ak vie niekto oceniť náročnosť skladby a dáva mu hlbší zmysel. Takisto to platí aj o vizuálnej podobe.V Amerike som prerobila slovenskú skladbu Vianočná pôvodne od Dana Junasa a videoklip je jednoduchší, no o to silnejší pre mňa. Mám nakruteny ďaľší videoklip v New Yorku k mojej druhej sólovej piesni I will never let you go, pieseň by mala výjsť začiatkom budúceho roka. A dávam tam dokopy GYPSY kapelu a budeme hrať chillout, smooth jazz, oslovili ma už aj z rnb či hip hop scény. Teším sa.


Aká ste šoférka a aké máte skúsenosti s policajtami, keďže ste šarmantná žena a určite nemáte problém zvládnuť aj strážcov zákona?

Skromne si myslím, že som dobrý šofér a auto je pre mňa meditácia, kde úplne vypínam hlavu. Ak ma nerozčúlia niektorí ľudia, ktorí by nemali mať vodičák. Jazdím na Chevrolete Cruze, ale myslím, že do troch rokov sa už budem pozerať po novom aute. Prešla som na automat, vo veľkých mestách je to oveľa pohodlnejšie. No a s policajtami nemám zlú skúsenosť. Je to vždy zábavné, keď ma zastavia. Dokonca sa mi ponúkli, že mi vymenia žiarovky, len som nemala nové po ruke. Škoda...


Čo iné zažívate na amerických cestách v porovnaní s našimi? Je tam rozdiel?

Šoférovala som v štáte Connecticut a tam je to ozaj iné. Ak spôsobíš dopravnú nehodu alebo do teba nabúrajú, tak tie finančné záležitosti sú neporovnateľné ako u nás. Za všetko sú tam vysoké pokuty, tak mám predtým rešpekt, ale keď vidím ako u nás ľudia šoférujú, tak s mojou akčnou povahou sa do toho pustím veľmi rýchlo. V USA musíte mať medzinárodný vodičský preukaz a ja ho už mám.
Ste taká akčná ako sú aj americkí vodiči? Charakterizujte ich temperament?

Jazdia ako v Miláne! Trúbia, keď už len padne oranžová a spustí sa siréna trúbenia. Žiadna trpezlivosť, každý sa tam ponáhľa, musíš byť vo švungu a jazdiť rýchlo. Infraštruktúra je tam logicky vyriešená. Je tam chaos a vodiči tam nevedia šoférovať. Jazdia iba na automatoch, na inom nevedia a vodičák vraj dajú hocikomu. Musíte dávať extra pozor na cestách, nikdy neviete, kedy vás kto predbehne na skateparde, bicykki či korčuliach.


Barbs a čo nehody? Každému sa občas niečo v živote pritrafilo, ako je to s vami?

Nie, raz do mňa nabúrala slečna na parkovisku a to úplne ukážkovo. Bola v strašnom strese, tak som ju ešte ukludňovala a skôr som jej robila psychickú podporu. Všetko sa však rýchlo vyriešilo.

Aj ja som oškrela na parkovisku auto cez celé dvere, ponáhľala som sa do dabingu. Skoro ma porazilo, keď som prišla do štúdia na mala som povedať len štyri vety...

Jazdíte ako pirátka alebo ste skôr pokojný vodič?

Priznám sa, že jazdím rýchlejšie, hlavne na diaľnici, ale nejazdím nezodpovedne. Platila som len raz za papuču, lebo som vraj stála na mieste, kde bola kedysi tráva. Na to som povedala, že všade bola kedysi tráva... Tak som rozosmiala mestských policajtov a dali mi nižšiu pokutu.
 

Je pravda, že rozmýšľate nad vodičákom na veľké motorky?

Lenže zatiaľ mi to nikto z rodiny nechce dovoliť. Vraj ak si dobrý vodič auta a cyklista, tak si dobrý motorkár. Áno, pokukujem po motorkách už veľmi dlho, ale čím som staršia, tak si uvedomujem ich nebezpečenstvo. Dokonca sa mi ozvali z autoškôl, že sa dopočuli, že si chcem spraviť vodičák na motorku. Ak to má prísť, tak to príde a nebudem na to tlačiť, lebo sa poznám, že by som si ďalší tú motorku kúpila.

Očarila vás dvojlitrová dieselová Škoda Superb Combi v najvyššej výbave Laurin & Klement?


Elegancia a dominancia tohto auta ma uchvátila hneď na prvý pohľad. Zvonku je to obrovská limuzína a predpovedá, že priestoru vo vnútri bude habadej. Tak aj bolo, sadli sme si do interiéru a pohodlie bolo ako stvorené vyraziť hneď na dlhšiu cestu. Sedadlá boli prispôsobené telu a naozaj som mala maximálny komfort pri šoférovaní. Ešte ma to cestou masírovalo v rôznej intenzite. Paráda! Sedadlo vyhrievalo a bolo prakticky elektricky nastaviteľné. :) Cítila som sa ako kráľovná a ten priestor bol obrovský nielen vpredu, vzadu, ale aj do kufra by som sa zmestila! Cez strešné okno som sa zmestila a pri fotení sa mi to veľmi páčilo! Prehľadná palubovka, štepovanie L&K bolo v detailoch veľmi detailne prepracované a všetko v interiéri bolo elegantné a komfortné. Aj 10-farebných kombinácii LED osvetlenia bolo fascinujúce. No a 190 koní pod kapotou dalo riadny cval a krotenie tohto tátoša ma fakt bavilo.Vyskúšala som si štyri jazdné režimy, ale v dynamickom režime som sa najviac stotožnila a cesta nám urýchlo biehala na našom tripe po Slovensku. Automat pekne preraďoval a naozaj som si celý deň v tomto Superbečku užívala a cítila maximálnu bezpečnosť. Nechýbala kvalitná hudba z audiosystému, ktorá jazdu spríjemňovala. Škoda Superb Combi je jednoznačne rodinné auto a určite by reprezentovalo i riaditeľov a managerov rôznych firiem.

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode