Pomocník na vašich cestách

04.06.2013 17:04

V peknej kompaktnej krabičke sa skrýva elegantná navigácia, držiak napájania, CD-čko a manuál. Pozrime sa najprv na držiak Prestigio Smart Mount. Je veľmi prakticky a pekne riešený – kĺb je zložený z troch krúžkov, ktorých otáčaním môžeme nastaviť navigáciu do ľubovoľnej polohy. Zafixovať v tejto polohe sa dá jednoducho priloženým kľúčom. Všetko to môžeme prilepiť na palubnú dosku alebo "pricucnúť" na sklo.
Samotná navigácia je naozaj elegantná a zdá sa, že aj odolná voči nárazom - dotyková obrazovka z tvrdeného skla s rozlíšením 480 x 272 bodov a hliníkový rám tomu nasvedčujú. Inšpiráciu si dizajnéri pravdepodobne brali z iPhone4, zodpovedajú tomu ostré hrany a oblé rohy. Reproduktor je na ľavom boku, na opačnej strane je vstup na slúchadlá a pamäťovú kartu (rozšíri vstavanú pamäť 4 GB o ďalších 8 GB). Zospodu je USB vstup (slúži aj na nabíjanie), zvrchu je tlačidlo zapínania.
Po jeho stlačení sa prihlási operačný systém Windows CE 6.0 a navigačný softvér iGo Primo  s mapami 45 krajín celej Európy, ktorý má niekoľko režimov pre výpočet alternatívnych trás. V prípade nečakanej opravy na ceste nás síce vytrvalo hnal rovno pod bager, nakoniec však našiel obchádzku cez pole a cyklistickými chodníkmi nás doviedol do obce s príznačným menom Peklo. Ale to bola skôr chyba cestárov, ktorí nevyznačili obchádzkovú trasu. Veľkým plusom je 3D zobrazenie terénu a v meste 3D budovy. Niekomu to možno uľahčí orientáciu, ja mám osobne radšej klasický 2D pohľad. O intenzitu podsvietenia sa stará svetelný senzor, ktorý jas obrazovky prispôsobí okolitému svetlu. Intuitívne menu nám okrem samotnej navigácie ponúka niekoľko doplnkových funkcií, ako je prehliadač obrázkov, konvertor jednotiek, kalkulačka, informácie o krajinách...
Čo ešte dodať? Prestigio 4700 je štandartné GPS, ktoré vás príjemným hlasom prevedie cestou i necestou. Celé je však ukryté v dizajnovo veľmi vydarenom obale, takže kto si potrpí na krásu nájde v tomto modeli to, čo hľadal.

Viac tu: http://www.autoazena.sk/news/pomocnik-na-vasich-cestach/


Marek Michlík

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode