Policajt sa ma opýtal, že akej farby sú svetlá pri cúvaní…

25.02.2023 10:07

Herečka a speváčka Dominika Morávková po siedmich rokoch odišla z kapely s Hudbou Vesmírnou a prezradila dôvod, ale aj filmové projekty, v ktorých ju môžeme vidieť. Prečo urobila autoškolu až na štvrtýkrát a ako si zavtipkovala s pánom policajtom. Vyskúšala si štvorkolku BMW X1 a jej dojmy z testovania si môžete pozrieť vo videách

Domi, vyšli vám s Hudbou Vesmírnou dva albumy: “Šírime mladosť” a “Stále sme to my” a práve tento druhý album ste dokončili počas Covidu. Avšak minulý rok si sa rozhodla po siedmich rokoch odísť z kapely, prečo?!

 

Odišla som,  lebo som to tak cítila a chcela som sa viac venovať rodine a hereckým projektom, ktoré prišli do ponuky. S mojím manželom tiež máme veľké plány, pretože obaja máme blízko k hudbe a doma tvoríme. Momentálne nás čaká sťahovanie do domu, čo je náš veľký životný projekt, náhrávacie štúdio, takže voľný čas sa nám určite zíde.

Vyštudovala si herectvo, nejaký čas si hrala v divadle Astorka, venovala si sa točeniu filmov a nejaké filmy ťa ešte čakajú…Myslíš si, že si skôr filmová herečka alebo divadelná?

 

Skôr som si myslela, že budem divadelná herečka a inej cesty niet. Cítila som to aj po škole, že patrím iba do divadla. Dostala som trvalý angažmán v divadle Astorka, kde som bola tri roky. Potom som otehotnela a  z divadla som postupne odišla, aby som sa mohla venovať kapele a filmovým projektom. Prišla mi ponuka hlavnej postavy vo filme Špina v réžii Terezy Nvotovej. Po druhom tehotenstve som zažila krásne šestonedelie a spoznala prvýkrát, čo  znamená, mať čas pre rodinu aj pre seba. Takže som cítila, že musím niečo vypustiť. Bola to kapela. Do divadla som zatiaľ nevrátila, pretože boli zaujímavé filmové ponuky. Posledný film v taliansko-českej koprodukcii s názvom Terezín, je príbeho o laske dvoch ľudí, láske k umeniu v židovskom gete v Terezíne. Mám aj nové filmové ponuky, o ktorých zatiaľ nemôžem hovoriť a už aj divadelné projekty.

 

 

Kto ti pomáhal v začiatkoch šoférovania okrem inštruktora autoškoly?

 

Tatino bol kaskadér a po ňom mám asi odvahu šoférovať, nebáť sa, ale aj byť predvídavá. Ovládam od neho technické vychytávky, ako mám držať volant, či už o desať dve alebo trištvrte na tri. Po mamine mám zase zodpovednosť a opatrnosť, lebo je tiež vynikajúca šoférka. Dostala som tento balans po obidvoch rodičoch a verím, že len to najlepšia kombinácia.

 

Tak potom autoškola bola pre teba jednoduchšia alebo sa mýlim?! 

 

Tak to bol jeden veľký zážitok, lebo som prvýkrát nespravila test a druhýkrát som musela ísť do divadla, tak som nestihla prísť včas do autoškoly. Tretíkrát som na skúškách prekročila  predpísanú rýchlosť o desať kilometrov.Policajt mi zdôraznil, že som ju nemala prekročiť a ohradila som sa, že do +0 km/h je prekročenie rýchlosti v norme, ako hovorí paradoxne moja mamina, že je to dovolené. Povedal, že je to pravda, ale nie na skúškach v autoškole. Jazdu som si musela opakovať a ešte som musela absolvovať údržbu.

 

Nakoniec si autoškolu urobila na štvrtýkrát, ale vtipná príhoda s policajtom stála za to… :)

 

Bola som posledná, tak sa ma opýtal na palivovú sústavu, ktorú som najlepšie ovládala. Zastavil ma, že to počul, už veľakrát a dal mi otázku, že ...akej farby sú svetlá pri cúvaní. Dnes to viem, ale vtedy... Nevedela som, pretože som to nemala v papieroch. No pán policajt začal narážať na to, že som blondínka, a že neviem, akej farby sú svetlá pri cúvaní. Tam sa prejavila moja povaha po ocinovi, nedala som sa, vravím mu s úsmevom, že on je policajt. On: "je veľa vtipov o blondínkách." Ja: "o policajtoch tiež."  Začali sme sa doťahovať a hnevalo ho, že 18-ročná baba sa s ím baví rovnako. Na záver dodal: " keď si budete v späťáku maľovať pery a uvidíte vzadu biele svetlá, tak dotyčný vodič cúva...a povedal, že dovidenia...nabudúce! Autoškolu som urobila na štvrtýkrát.

Pokutu si dostala, že si nemala technický preukaz a inokedy si nedala prednosť v jazde, ale bola ti taká príhoda, že si “obišla” bez pokuty?!

 

S manželom sme išli do obchodu, každý so svojím autom, lebo sme potom išli iným smerom

do svojej práce. Povedal mi, aby som ho nasledovala, žei on ide prvý a tak som išla za ním. Na semafóre bolo zakázané odbočiť do druhého smeru, o 360 stupňov. Môj sa tam otočil a ja zaním. " Koho zastavili policajti?"Mňa! Tak som sa začala obhajovať, že je to nespavodlivosť, že mali zastaviť môjho manžela a nie mňa, veď ja som ho iba nasledovala! Nech dajú pokutu jemu a nie mne. Aj ešpézetku som im naditovala a oni sa išli poučiť od smiechu, že som ho takto natrela a pustili ma bez pokuty...

 

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode