Pokuty mi chodia z celej Európy

16.04.2022 13:25

Mário Praženec z Paci Pac pre náš online magazin prezradil veľa zo svojich ciest, dodávke, pokutách, nehodách, ale aj testovaní o nového modelu Renault Expres Van

Mário, pracoval si v RTVS, Markíze a 11 rokov si hral v známej skupine Iné kafé. Odišiel si a založil svoj vlastný projekt pre deti s názvom Paci Pac. Tuším aj Pacinka sa vymenila?

 

Veru, ťaháme to už siedmy rok a musel som odísť z práce, aby som to robil naplno. Zafungovalo to a máme zatial vybukovaný kalendár od mája až do jesene…plné víkendy! Deti sú vďačný divák, potrebujete ich upútať a na koncertoch so speváčkou to zatiaľ zvládame, lebo deti nás majú radi. Vyšlo nám cédečko + devedéčko Paci Pac a kamaráti. Sú tam všetky nové pesničky a je to také uzavretie kapitoly s pôvodnou Pacinkou. Minulý rok sa menila za novú Pacinku Nikoletku Kupčíkovú. Na youtube už máme nové videoklipy s Nikoletou.

 

Zvládali ste projekty aj v čase korony, keď bohužiaľ koncerty boli zakázané?

 

Aj  keď koncerty neboli, mali sme v ponuke stále projekty. Boli aj hluché mesiace, ale mali sme reklamných partnerov, ktorí nás zachránili, aby sme pandémiu prežili. Vyrábali sme epizódy do vysielania a mali sme aj nejaké hudobné klipy, takže práce bolo dosť. Pomohlo nám aj ministerstvo, fond na podporu umenia, začo im aj touto cestou ďakujeme. 

Máte polepenú dodávku Renault Trafifc, ktorá púta pohľady okoloidúcich. Stalo sa vám, že ste cestou na koncert mali nečakanú poruchu?

 

Dohrali sme koncert a mali sme starú dodávku, ktorá fungovala a zrazu sme balili veci do dodávky, išiel som naštartovať a nič. Mali sme dve hodiny na presun na ďaľší koncert do iného mesta. Telefón som nepustil z ruky a volal som asi hodinu, aby sme zohnali auto a nakoniec sa mi podarilo vybaviť dodávku, ktorá prišla a koncert sme našťastie stihli. Stará dodávka tam została a po víkende som są pre ňu vrátil. Dal som ju opraviť a rovno som ju predal. Kúpili sme si novučičkú dodávku a zhodou okolností práve Renault Traffic. Máme tam dostatočný priestor, pretože je to predĺžená verzia, do ktorej sa zmestí úplne všetko, čo potrebujeme. A úsporný diesel…

Ak máte časovú tieseň a ponáhate sa na koncert, tak stlačís plynový pedál, viac ako je povolené?

 

Celoročne platím veľa pokút za rýchlosť. Máme dva a niekedy aj tri koncerty za deň a keď sa presúvame z jedného koncertu na druhý a niekde je prestoj, tak stratíme polhodinu a to sa ťažko dobieha. Musíme to dohnať na diaľnici a veľakrát mi príde pokuta na portal slovensko.sk alebo do e-mailu. Keby som to neotvoril, tak ani neviem, že tam mám pokuty. Sledujem to pravidelne, pretože po troch rokoch, keď som to otvoril, tak som tam mal sedem pokút, tak som ich zaplatil.

Aj zo zahraničia ti prišla pokuta? Cédečka a devedéčka Paci Pac občas pomôžu?!

 

Vždy sa zjednávam, cédečka mám pripravené pre policajtov, pretože sú tú väčšinou otcovia, ktorí majú deti. Naozaj ich to poteší. Čo sa týka zahraničných pokút, tak mi chodia z celej Európy a taká pikoška bola, že v Taliansku som dostal dve pokuty za týždeň.

Mal si v živote aj vážnu nehodu?

 

Ja nie, ale moja bývalá manželka mala vážnu dopravnú autonehodu pri Martinskom cintoríne v Bratislave, keď jej vodička nedala prednosť a napálila to do nej. Nedopadlo to dobre, lebo žena skončila v nemocnici a mala zlomené rebrá a prepichnuté pľúca. Prišla sanitka vzali ju rovno do nemocnice. Jazdila na Dacii Sandero a to bolo na totálku.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode