Pojazdná kaviarnička coffee up!

24.06.2019 18:00

Váhate, či zmrzlina, alebo káva? Aj jedno, aj druhé poteší a osvieži. Môžete ich mať priamo z auta.

Začneme dnes najprv kávou - Volkswagen Slovakia vyrobil z elektrického modelu e-up! pojazdnú kaviareň. Coffee up! je jediný Volkswagen e-up! vyrobený na mieru v Bratislave so zabudovanou kaviarňou. Vďaka tomu je v meste neprehliadnuteľný.

Volkswagen Slovakia (VW SK) vyrobil v tomto roku unikátne vozidlo. Je ním elektrický Volkswagen e-up!, ktorý pod dohľadom expertov v pilotnej hale v bratislavskej automobilke prestavali na unikátnu pojazdnú kaviareň.

Najväčšia automobilka na Slovensku sa tak môže pochváliť unikátnym projektom najmenšieho auta v portfóliu, za ktorým stoja jej zamestnanci, ale aj žiaci Duálnej akadémie. Nápad vyrobiť coffee up! – elektrické vozidlo so zabudovanou kaviarňou a kompletným servisom vznikol približne pred dvomi rokmi.

„Vďaka skúsenému tímu pracovníkov sa nám podarilo elegantne skĺbiť moderné technológie vo výrobných procesoch a pravé kávové umenie. Ide o inovatívne riešenie na mieru, ktoré v sebe spája odborné skúsenosti s výrobou vozidiel a našu lásku k autám,“  povedal Ľuboš Paška, tímlíder v pilotnej hale Volkswagen Slovakia, ktorý stál za zrodom coffee up!u.

Auto sa stalo súčasťou projektu up! city v bratislavskom Starom Meste, kde „varí kávu“ počas spoločenských podujatí. Partnera projektu, ktorý zaručí kvalitu kávy, našiel VW SK v Caffé Trieste. „Auto je vybavené profesionálnou kaviarenskou technológiou. Jej umiestnenie do takého malého vozidla bolo pre všetkých veľkou výzvou, ktorú sme zvládli a vďaka tomu je v coffee up!e možné pripraviť identicky kvalitnú a chutnú kávu, ako v ktorejkoľvek veľkej kaviarni,“ uviedol Jozef Kmeť, konateľ Caffé Trieste.

Ako dodal, podávaná káva je BAR, čiže zmes, ktorá obsahuje sedem typov kávových zŕn, prevažne z Južnej Ameriky a Afriky. Vďaka orieškovej chuti, krásnej creme a dlhej perzistencii je najobľúbenejšou zmesou káv u zákazníkov. „Sme veľmi radi, že práve my sme sa mohli stať súčasťou tohto prvého a jedinečného projektu na Slovensku,“ povedal Kmeť.

Okrem dvojpákového kávovaru je v aute integrovaná aj chladnička, mlynček na kávu, vodovodná batéria na teplú vodu, barely s vodou, čistiace prostriedky, ale tiež extra vytvorené úložné priestory. Limitovaný priestor najmenšieho vozidla značky Volkswagen sa podarilo efektívne využiť do posledného miesta.

Na projekte sa podieľali aj žiaci z Duálnej akadémie, ktorí pracovali napríklad na odklápateľnej poznávacej značke, pod ktorú skryli 10-metrový elektrický kábel a odtok na odpadovú vodu. „Bola to pre nás veľmi zaujímavá skúsenosť spolupracovať s ľuďmi, od ktorých sme mali česť sa veľa naučiť. To všetko, spolu so získanými zručnosťami, budú naše devízy do budúcnosti,“ povedal Miroslav Jáňa, jeden z trojice žiakov, ktorí mali možnosť byť aktívni pri výrobe coffee up!u.

Pojazdná kaviareň coffee up! má svoje domovské stanovisko pred Starou tržnicou v Bratislave, kde je situovaný projekt up! city. Verejnosť sa s ňou však bude môcť stretnúť v rámci viacerých spoločenských podujatí na rôznych miestach v Bratislave a blízkom okolí.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode