POHÁR TMG GT86 CUP JE PRIPRAVENÝ NA ŠTART DO PREMIÉROVEJ SEZÓNY

16.04.2013 10:08

Spoločnosť TOYOTA Motorsport GmbH (TMG) práve píše novú kapitolu svojej bohatej histórie. Tento víkend totiž oficiálne rozbieha pohár TMG GT86 Cup základnej kategórie, v ktorom bude na pretekárskom okruhu Nürburgring súperiť o víťazstvo celkovo šesť vozidiel.


 

Súťaž automobilov jedinej značky je postavená na pretekárskych vozidlách TMG GT86 CS-V3. Usporadúva sa v rámci populárnej série VLN, čo je zárukou napínavých okamihov a veľkého záujmu fanúšikov počas celej sezóny, ktorá zahŕňa10 súťažných podujatí.

 

Do prvých pretekov pohára TMG GT86 Cup bude nasadených celkovo šesť vozidiel troch rôznych tímov, ktoré budú súťažiť o ceny na jednotlivých podujatiach a súčasne aj o finančnú prémiu za celú sezónu v celkovej výške 50 000 eur (1. miesto: 20 000 eur, 2. miesto: 14 000 eur, 3. miesto: 10 000 eur, 4. miesto: 6 000 eur).

 

Prihlášky ostávajú otvorené, pričom o končenom výsledku za sezónu rozhoduje osem najlepších výsledkov. To znamená, že o titul v pohári TMG GT86 Cup môžu zabojovať aj posádky nastupujúce neskôr v priebehu sezóny, a tak je pravdepodobné, že sa v najbližších týždňoch môžeme tešiť na ďalších účastníkov.

 

Spoločnosť Pirelli ako oficiálny partner súťaže ponúka účastníkom exkluzívnu zľavnenú cenu 250 eur za pneumatiku. Okrem toho odmení víťaza každých pretekov v rámci tohto pohára novou súpravou špičkových hladkých pretekárskych pneumatík bez dezénu.

 

Účastníci pohára sa môžu tešiť aj na ďalšie výhody vrátane exkluzívnej prehliadky zázemia TMG. Majiteľ víťazného vozidla vo výslednom poradí celej sezóny dostane výnimočnú príležitosť vybrať si ľubovoľnú pretekársku trať a  prejsť si ju na jazdnom simulátore spoločnosti TMG.

 

Vďaka podpornej infraštruktúre na trati vrátane kompletných služieb dodávky náhradných dielov a špeciálnej podpory od dodávateľa pneumatík Pirelli a organizačného tímu pohára by mali všetci účastníci vyťažiť zo svojich vozidiel GT86 CS-V3 naozaj maximum.

 

Preteky 24 hodín Nürburgring sa do kalendára pohára nezapočítavajú, no aj napriek tomu tu bude k dispozícii podporná infraštruktúra, aby účastníci dostali možnosť bojovať o víťazstvo v kategórii V3 na jednom z najslávnejších európskych podujatí.

 

Nico Ehlert z TMG, Senior Engineer Customer Motorsport, komentuje: „Mať šesť vozidiel na štartovacom poli už na prvých pretekoch pohára TMG GT86 Cup je pre nás dobrý začiatok. TMG týmto vstupuje do súťaží vozidiel jedinej značky, a je preto dôležité potvrdiť to prihláškami takých kvalitných a rôznorodých účastníkov. Veríme, že sa v budúcich týždňoch pridajú aj ďalšie vozidlá, najmä preto, že vďaka nášmu systému bodovania môžu účastníci prvé dve podujatia vynechať a stále majú možnosť bojovať o celkový titul v tomto pohári. Teším sa na to, až sa súťaž poriadne rozbehne, a som si istý, že vďaka takej silnej súpiske tímov bude boj na trati veľmi napínavý.“

 

Aktuálne novinky a výsledky pohára TMG GT86 Cup vrátane technických informácií nájdete na stránkach www.gt86-cup.com a www.facebook.com/ToyotaMotorsport.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode