Pocitovo som určite Audimír Voštinár

30.05.2011 19:17

Vladimír Voštinár- rozhlasový a televízny moderátor si užil jazdu na novom modeli Audi A6

Moderátor srdcom a dušou
Som moderátor televízie JOJ a rádia Viva. Moja práca ma baví a mám to šťastie, že mi za to aj platia. Veľmi ma baví písanie a tak sa realizujem v časopise Šarm, kde mám rubriku.... „Muži to vedia lepšie.“ Snažím sa vtipne radiť ženám ako sa zachovať v ich problémoch. Možno na ukážku čitateľom to bližšie vysvetlím...vyskytla sa tam jedna otázka pani manželky, ktorá si nevedela poradiť so svojím manželom, ktorý jazdí príliš rýchlo. Poradil som jej, nech sa venuje novej štatistike, ktorá hovorí, že aký muž za volantom, taký muž v posteli. Ak jazdí rýchlo, tak je nepochybne rýchly aj v posteli. Nech to dá mužovi najavo, aby sa muž o štatistikách dozvedel. Mala by ho presvedčiť, aby sa s autíčkom maznal, lebo autíčko je ako žena.

Ženy môjho života
A sme opäť pri „ženách“, lebo pre mňa je Audi ženského rodu. To znamená, že sa tak správam k mojej Audine A6 Avant. S láskou a nežne. Sme na seba milí a chápeme sa. Mám pocit, že si na nej môžem dovoliť čo chcem. Moje prvé Audi bola A4. Teraz na nej jazdí moja žena, pretože je to spoľahlivé a bezpečné auto. A nemienim ho predať. Sme s manželkou vyznávači tejto značky.

Spoľahlivosť a bezpečnosť
Stalo sa mi, že som zaspal na ranné vysielanie do rádia. Vstával som na chalupe o 5,35 hod. a moje vysielanie sa začínalo o 6,00 hod. Vzdialenosť je 98 km od Bratislavy. Vtedy ma moja Audina podržala a o 6,03 už som sa hlásil do vysielania. Len som jej povedal: „Moja zlatá a teraz sa ukáž a zachráň ma.“ To bola výnimočná udalosť, kedy som potreboval rýchlosť ako záchranu.

Nešťastná dopravná nehoda
Nezabudnem na zážitok s mojou novučičkou Audi A4. O 10 hod. som  namontoval značky a o 13 hod. som už riešil prvú dopravnú nehodu. Na križovatke som dostal takú „fašírku, že no“! Ujo ma zozadu „nabral“ strašným spôsobom, že ma odhodilo až do auta predo mnou.  Potom mi ho tri týždne dávali v servise do poriadku. Smutný začiatok, ale zatiaľ žiadny smutný koniec, lebo auto fachčí ako má.:-)

Škola bezpečného jazdenia
V Maďarsku na Hungaroringu sme sa učili jazdiť rýchlo a bezpečne za pomoci továrenských jazdcov od Audi, ktorí boli bývalí okruhoví pretekári. Učili nás zvládať nedpredvídateľné situácie. Zažil som emotívnosť inštruktorov: „Dupni na tú brzdu! Ty máš Audi, to zvládne!“ Naozaj som si uvedomil množstvo informácií v praxi a som tomu vďačný, že som si to mohol vyskúšať. Aj ostatní vodiči by to mali absolvovať s autom na ktorom jazdia. Dnes už to môžu bližšie absolvovať, či už v Piešťanoch alebo v rakúskom Pachfurthe.

Hazard mladšej generácie
Nemám rád chlapcov, ktorí majú rok vodičák a kúpia si ojazdené „akože“ drahšie auto. Potom si myslia, že na ceste sú ako na pretekárskej dráhe. Predbiehajú do zákrut a na plnej čiare! Žasnem a som nešťastný vidieť takto hazardovať mladých ľudí so svojím ale aj s cudzím životom. Dokonca aj ženy!
Ak ma niekto predbehne na diaľnici, tak sú to na 80 % ženy. Moja žena je síce opatrná, ale tie mladé ženy majú pocit, že na diaľnici môžu ísť tak rýchlo, že ich ani pokuty netrápia. Veď ich chlapi im to zaplatia, lebo ak ide mladá dvadsaťročná žena v luxusnom aute, tak je málo pravdepodobné, že je jej.
Ja už nepotrebujem motor vytáčať do maximálky. Aj keď som nezabudol na mladosť, že som sa tiež pokúšal o rýchlosť za volantom. Našťastie v tej dobe neboli až tak silné stroje a na ceste nebolo toľko áut. Dnes si uvedomujem oveľa viac ako vtedy, aké je riskantné jazdiť príliš rýchlo.

Záľuba v utralight lietadlách
Moderoval som majstrovstvá sveta lietadiel v bezmotorovom lietaní. Tak som si to raz vyskúšal a chytilo ma to. Dáva to pocit slobody, len tak si vyletieť na víkend do Chorvátska alebo do Grécka. Ultraligtové dvojmiestne lietadlá sú fascinujúce. Rozmýšľam nad pilotným kurzom a verím, že si ho čoskoro urobím.:-)
 
Trojlitrové dieselové Audi A6 s automatickou prevodovkou alebo sen mnohých z nás...
Audi je auto bez kompromisu. Vonkajšie elegantno-športové línie zostávajú zachované a mne je to blízke, pretože celý môj život sa nesie v športe. V interiéri sú originálne obklady dreva s vypracovanými prvkami a koženými sedadlami, ktoré dotvárajú príjemnú atmosféru v aute. Mám radšej svetlejší interiér, ale ten sa viac špiní. Mám rád ruky položené na dobrom volante a palcami ovládam celé auto. Interiér na mňa pôsobí elegantne. Aj keď Audi odišlo z tradičného in-dizajnu a prišlo do efektného interiéru. Je tu automat a to postrádam vo svojom aute. V budúcnosti chcem určite iba automat. V bratislavských kolónach používam 1,2, brzda, spojka 1,2,brzba a tak dokola. To ma už unavuje. Som fajnšmeker a jazdu si chcem užívať. Audi má náskok v technike a je to cítiť v každej páčke. 245 koní pod kapotou robí na ceste priam zázraky. Cítiť silu motora hlavne pri predbiehaní a vtedy sa cítim naozaj bezpečne. V sekunde auto reaguje a podvozok je stabilný. A- šestka má v sebe všetko. Ja síce nepotrebujem pamäť na sedačky ani elegantnú kožu potiahnutú na sedadlách ani nočné videnie. Aj keď infra nočné videnie je super! Elektronika je tu veľmi kvalitná. Tento model by som odporučil ľuďom, ktorí ladia s týmto autom hlavne so svojím životným štýlom. Možno je trochu aj o mne. A preto mám podľa Audi meno. Aj keď som Vladimír, pocitovo som určite Audimír Voštinár. (dodáva so smiechom.)

Text: Alena Chorvátová
Foto: autorka

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode