Pochutnajte si na tradičných jedlách z rôznych regiónov Slovenska!

10.03.2016 14:12

Slovenský folklórny food festival

Nedáte dopustiť na jedlá našich starých mám? Teraz si ich môžete do sýtosti vychutnať v pivárni a reštaurácii Bokovka v Trnave a Bratislave či v Beer Palace. Čakajú na vás tradičné a chutné špeciality z rôznych kútov Slovenska. Poponáhľajte sa, folklórny food festival potrvá do 13.marca.

 
Špeciálne menu obsahuje nasledujúce jedlá:

PAPCÚN
Spišská špecialita – polievka so zemiakmi, sušenými hubami, slaninkou, kôprom a oškvarkami.
 
GEMERSKÉ GULE
Gemerská špecialita – gule so zemiakového cesta, do ktorého je pridaná slaninka, klobáska a koreniny. Gule sú podávané s dusenou kyslou kapustou s údeným a krúpami.


TATARČANE PIROHY
Tieto pirohy z pohánkovej múky plnené tvarohom a zemiakmi pochádzajú zo Zemplína.

TVAROHOVÉ KNEDLE
Región Tekov je známy týmito tvarohovými knedľami plnenými slivkami, posypanými strúhankou a čerstvým tvarohom.

SULC
Záhorácka špecialita Sulc je pripravená z bravčového kolena a zeleniny.


Viac informácií o skupine Bencik Culinary Group nájdete na www.bencikculinary.sk

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode