Po 9-tich rokoch som opäť jazdila na manuáli....

29.12.2019 19:39

Primáška Barbora Botošová o sebe, autách, zážitkoch za volantom a testovaní novej Dacie Duster

 

Hraš podľa vzoru legendárnej Cinka Panny a si z hudobnej rodiny, pretože tvoj dedo bol Ján Berky – Mrenica st. (Diabolské husle), otec je Eugen Botoš (Violin Orchestra Bratislava), takže stať sa primáškou s vlastnou kapelou je asi samozrejmosťou, čo ty na to, Barborka?

 

Áno, je to pravda. Mala som od malička okolo seba také hudobné vzory a bolo pre mňa úplne prirodzené, že mi jedného dňa, keď som už vedela trochu pevnejšie stáť na nohách, dali husle do rúk. Nemala som však vyprofilované, že budem raz primáškou. Táto myšlienka vznikla v mojej hlave až niekedy po 20-tke, čiže pred nedávnom (smiech ).

 

Aký bol pre teba a tvoju kapelu rok 2019 a čo plánuješ v novom roku?

 

 Rok 2019 bol pre mňa tým najlepším rokom a splnili sa mi sny. Zažila som krásne emócie, zážitky, prehĺbili sa mi priateľstvá. Vydala som svoj debutový album. Počas nahrávania mnou prešlo veľmi veľa úžasných emócií a odohrali sme veľa krásnych koncertov doma i v zahraničí. Natočili sme videoklipy, spojila som skvelých hudobníkov z rôznych krajín do jedného projektu a odohrali sme neopísateľné koncerty. Bolo toho naozaj veľa krásneho a pochopila som v praxi, že všetko je v hlave, myšlienkach a následne v skutkoch. Budúci rok plánujem opäť nové projekty, mám pripravené nové skladby, natáčanie videoklipov aj nejaké vlastne producentské práce. Nechajte sa prekvapiť...

 

Po autoškole si mala hneď vlastné auto? Aké máš s ním zážitky?

 

Po autoškole som mala auto s automatickou prevodovkou. Moji úžasní rodičia mi kúpili Citroen C3 a otec kýval hlavou, keď som sa po pol roku jazdenia rozhodla ísť s „cé-trojkou“ do Álp na turné, kam sme išli len dve - ja a harfistka. Mohla by som napísať menšiu knihu poviedok o tom "tripe" . Mala som asi 4 druhy snehových reťazí, ale samozrejme zakladať som ich nevedela vôbec. Bol to úžasný zážitok a  môj brat hovorí, že určite celý týždeň nado mnou lietali všetci moji strážni anjeli.

 

Veľa cestujete po Slovensku, Čechách i v zahraničí? Kde si bola, aký je tam dopravný systém a akí sú tam vodiči?

 

Priznám sa, že keď ideme na dlhšiu cestu, som rada keď šoférujú chalani. Tým že mám na starosť všetky organizačné veci, tak spravidla ich vybavujem aj počas cesty, čiže telefonujem a riešim všelijaké logistické veci. Avšak, keď som si tak všímala, tak v Bosne a na balkáne sú blazniví šoféri, v Rakúsku mám pocit že sú asi najviac ohľaduplní. Ak dáš smerovku, tak ťa pustia bez problémov, ale u nás sa niekedy vodiči ani nepozrú na teba, keď sa chces na nich milo usmiať a cez okienko ich poprosiť aby ťa pustili.

 

 

Platila si už za nejaký dopravný priestupok?

 

Samozrejme! Istú dobu som bývala na jednej petržalskej ulici, kde vždy v pondelok stredu a piatok doobeda chodili smetiari. Čiže tam bol zákaz parkovať v dopoludňajších hodinách. Nad ránom som prišla z hrania domov a nebola som schopná vstať a ísť ráno o ôsmej preparkovať...takže papuču som mala zo začiatku skoro každý týždeň...

 

Mala si už dopravnú nehodu?

 

Nehodu som mala iba jednu a v zásade som bola len medzi autom, ktoré zabrzdilo a ktoré nestihlo zabrzdiť. Akonáhle som zabrzdila, tak do mňa zozadu narazil vodič, ktorý to nestihol, ale horšie dopadol môj dobrý kamarát, ktorý bol v aute, ktoré havarovalo a odvtedy je na vozíku. Vodič bol mladý arogantný chalan, ktorý sa predvádzal, išiel vo vysokej rýchlosti do zákruty a dostal šmyk. A preto mám veľký rešpekt a som obozretná.

 

Čo vtipné ste s kapelou zažili počas vašich ciest?

 

Tých humorných situácii je veľa, ale raz som išla hrať s kamoškou harfistkou do Viedne a namiesto Burg ring 5, kde bolo muzeum sme dali do navigácie burger king 5 a nejako sme sa ocitli v šatách, s harfou a husľami pred Burgerkingom v Badene?!

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode