Pneumatika Continental PremiumContact 5 zbiera trofeje, najnovšie zvíťazila v teste Autoklubu ČR

14.04.2017 09:31

Letná pneumatika Continental PremiumContact 5 dokazuje, že nepatrí do starého železa.  Úspechy v roku 2017 dosiahla zatiaľ v štyroch prestížnych testoch. Aktuálne bodovala u našich západných susedov. V teste Autoklubu ČR sa stala najlepšou letnou pneumatikou stále obľúbenejšieho segmentu kompaktných SUV. V rozmere 215/65 R 16 určenom napr. pre VW Tiguan ovládla test, ktorého sa  zúčastnilo deväť ďalších letných a celoročných plášťov. Zvíťazila v objektívnom meraní brzdných dráh a ovládateľnosti na mokrom povrchu, dostala rovnako najvyššie subjektívne hodnotenia za komfort a jazdné vlastnosti na suchom povrchu.


⦁    V tomto roku PremiumContact 5 zvíťazila v testoch nemeckého autoklubu ACE (rozmer 215/60 R 17) a časopisu Gute Fahrt (215/55 R 17). Na mokre dominovala aj v teste odborného periodika Auto Zeitung (215/55 R 17) a nemeckého autoklubu ADAC (195/65 R 15). Najvyššie ju nedávno ohodnotili odborníci v Česku.
⦁    V teste letných pneumatík Autoklubu Českej republiky (ČR) s rozmerom 215/65 R 16 pre vozidlá SUV bola PremiumContact 5 kvôli svojim predchádzajúcim úspechom v nezávislých testoch pneumatík zvolená za referenčnú pneumatiku. Svoje postavenie prvým miestom v tomto teste potvrdila.
⦁    Presvedčila brzdnými dráhami a jazdnými vlastnosťami na mokrom povrchu, navyše sa stala najkomfortnejšou zo skúšaných penumatík.

Za svoju dlhú kariéru dokázala pneumatika PremiumContact 5 získať víťazstvá v testoch prestížnych motoristických časopisov auto motor und sport a Auto Bild, nemeckého autoklubu ADAC a skvelé hodnotenie si odniesla aj z ďalších porovnávaní významných médií a nezávislých organizácií. Práve preto si ju Autoklub Českej republiky vybral na svoj tohtoročný test letných plášťov za referenčnú pneumatiku. Vďaka výborným výsledkom na mokrom povrchu dokázala PremiumContact 5 pred novšou konkurenciou svoju východiskovú pozíciu obhájiť. Jej silnou stránkou je najmä brzdný výkon. Na mokrom povrchu s ňou zastavil testovací VW Tiguan z rýchlosti 100 km/h na 51 metroch. „V okamihu zastavenia vozidla s pneumatikou Continental má vozidlo na druhých pneumatikách v poradí rýchlosť ešte 19,3 km/h," uvádza Autoklub ČR.

S podobnými závermi prichádzjú aj ďalšie tohtoročné testy, ktorých sa PremiumContact 5 zúčastnila. Prvé miesto plášť získal od nemeckého autoklubu ACE a časopisu Gute Fahrt. Tento rok zožal úspech aj v testoch špecializovaného periodika Auto Zeitung či nemeckého autoklubu ADAC, keď dominoval na mokrej vozovke a v ostatných parametroch mal vyvážené výsledky. Táto stálica medzi prémiovými letnými pneumatikami víťazí v porovnávaniach už od roku 2012 a celkovo si pripísala 16 prvenstiev v nemeckých, poľských, ruských, švédskych, fínskych alebo britských testoch.  V porovnaní s konkurenciou dosahuje skvelé brzdné dráhy na vode i na suchu, výbornú priľnavosť a ovládateľnosť a celkovo vyvážené vlastnosti.

„Continental PremiumContact 5 dokazuje, že má úplne nadčasový dizajn. Aj po mnohých rokoch na trhu patrí stále medzi tie najlepšie voľby medzi letnými pneumatikami, a to aj pre náročných vodičov. Má výborné jazdné vlastnosti a skvelý brzdný výkon, čo zodpovedá našej novej stratégii Vision Zero, v ktorej cielime na bezpečnosť a chceme zamedziť úmrtiam a ťažkým zraneniam na cestách," komentuje výsledky testu Juraj Ižvolt, šéf divízie Marketing Barum Continental s.r.o.

Kompletné výsledky testu letných pneumatík Autoklubu ČR nájdete tu. V minulosti v nich uspeli plášte Continental SportContact 5 a Barum Bravuris 4x4.

O Continental PremiumContact 5
Dezén pneumatiky PremiumContact 5 je charakteristický blokmi, ktoré sú navrhnuté s využitím počítačových simulácií a zväčšujú kontaktnú oblasť pri prenose silných pozdĺžnych síl (vznikajú pri brzdení alebo vyhýbacích manévroch vo vysokých rýchlostiach). Vzdialenosť potrebnú k zastaveniu na suchom i mokrom povrchu skracujú tiež špeciálne 3D hrany blokov, ktoré zamedzujú deformácii segmentov pri brzdení. Komfort potom zlepšuje pružná ramenná oblasť a zosilnená pätka pneumatiky. Continental PremiumContact 5 je k dispozícii pre ráfiky s priemerom 14 až 17 palcov a v šírkach od 175 do 225 mm.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode