Plne elektrický Nissan e-NV200 sa vydáva na 10 000 km dlhé turné po najkrajších miestach Európy

24.05.2017 09:46

Nissan e-NV200 sa vydáva na 35-denné európske elektrické turné, aby prezentoval, ako môže jeho inovatívna pohonná sústava s nulovými emisiami prispievať k udržateľnejšej budúcnosti.

  • Nissan e-NV200 podnikne 35-denné európske turné „Electrip“ po ôsmich krajinách
  • Vyštartuje z Barcelony, skončí v Nórsku a spopularizuje európsky koridor pre elektromobily
  • Elektrické turné bude trvať od mája do júna a trasa pôjde cez Francúzsko, Belgicko, Holandsko, Nemecko,
    Dánsko, Švédsko a Nórsko


Lionel Suissa a jeho tím povedie 35-denné turné Electrip po kontinentálnej Európe. Akcia odštartuje v máji a poukáže na rastúci záujem o elektromobily.


Vo Francúzsku pôsobiaci Lionel je jedným zo skupiny umelcov propagujúcich elektrickú mobilitu. Približujú tak potešenie z jazdy elektromobilmi mladšiemu publiku.


Tím sa vydá na cestu z Barcelony, prejde európskym elektromobilným koridorom a turné zakončí na malebnom nórskom myse Nordkapp. Vo Francúzsku bude tím prechádzať cez Wattway, cestou blízko Le Mans osadenou solárnymi panelmi.


Nissan e-NV200 so svojím dojazdom až 170 km na jedno nabitie* ponúka čistejšie a tichšie riešenie prepravy.

 

 

 

Gareth Dunsmore, riaditeľ divízie elektromobilov v spoločnosti Nissan Europe, uvádza: „S tým, ako sa zvyšuje predaj elektromobilov Nissan, rýchlo rastie aj infraštruktúra pre nabíjanie – a mení tak tvár plne elektrického jazdenia. Vďaka tomu, že je v celej Európe k dispozícii viac než 4 000 verejne prístupných nabíjacích miest, môžu vodiči cestovať po celom kontinente bez obáv o dojazd.“


Lionel Suissa, člen tímu Electrip, uviedol: „Ako vášnivý zástanca roly, ktorú môžu elektromobily hrať pri zlepšovaní kvality ovzdušia, si myslím, že je nevyhnutné, aby mladá generácia videla, aká jednoduchá a príjemná môže byť jazda elektromobilom. Turné Electrip má prezentovať európsku nabíjaciu sieť a ukázať ľuďom možnosti, aké elektromobily skutočne ponúkajú. Nissan e-NV200 je pre našu európsku trasu ideálnym vozidlom.“


Spoločnosť Nissan, priekopník elektrických vozidiel od roku 2010, predala už po celom svete viac než 300 000 elektromobilov a vyrába svetovo najpredávanejší elektromobil – Nissan LEAF.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode