Plátenkové tenisky – ideálna obuv na šoférovanie.

19.06.2018 18:27

Plátenky, tramky, tenisky, môžeme ich nazvať ako chceme, nikdy neboli a ani nebudú len účelovým obalom na nohy. Odjakživa boli symbolom rebélie, hlasom novej generácie, dokonca aj múzou umelcov.

Ak ich ešte nemáte, nezabudnite si ich v najbližšej dobe zaobstarať. Ak aj nechcete byť za rebelku či rebela, nohy sa vám za ne v lete odvďačia! A sú výborné na šoférovanie!

 

 

Zdroj foto: Deichmann.

 

V SKRATKE - ZDRAVÁ OBUV, KTORÚ VYNAŠIEL SEDLIACKY UM.

Keby nebolo chudobných, bohatí by sa dnes netešili z pláteniek, u niektorých značiek a obuvi až za stovky eur! Vďaka zužitkovaniu plátna v obuvníckom priemysle si slušnú, štýlovú obuv mohli zadovážiť aj chudobnejší ľudia. Plátennú obuv dokonca fasovali aj väzni. Ako sa vyvíjala jej výroba ďalej a vznikali továrne na výrobu pevnejších, kaučukových podošiev, plátennky začali byť viac než len zaujímavé. Firmy zistili, že ponúkajú ohromné benefity. Na ich výrobu stačili oveľa menšie náklady, chodidlám ponúkali v mnohých prípadoch nenahraditeľný komfort. Boli omnoho viac priedušné ako tie kožené a pritom stále dostatočne pevné a tvárne. Obchodníci na ne stavili všetky svoje marketingové aktivity. Plátennky, tentokrát povýšené vďaka populárnemu, rovnomennému športu na tenisky, sa stali v spojení so slávnymi športovcami a neskôr i umelcami naveky neporaziteľným hitom. V súčasnosti možno ani neexistuje človek, ktorý by aspoň raz za život nemal na nohách obuté plátennky.

 

HLAS SLOBODY A MÚZA UMELCOV.

Tak napríklad v šesťdesiatych rokoch 20. storočia boli neodmysliteľným prvkom rebélie. Presne ako džínsy! Šokoval v nich veľký idol James Dean alias Rebel bez príčiny, taktiež o desať rokov na to mládež z Pomády a biele plátenky so šnúrkami pomáhala predávať po celom svete aj postava Baby z kultového filmu Hriešny tanec, a to hneď po premiére v roku 1987. Na internete možno ani nenájdete fotografiu Nirvany, jednej z najvplyvnejších kapiel ´90. rokov 20. storočia, na ktorej by minimálne líder Kurt Cobein nemal obuté plátenné tenisky. O ich opätovnú popularitu sa o ďalších desať rokov zaslúžila aj kanadská speváčka-skladateľka a herečka Avril Lavigne. A keď môže, plátenky si rada obúva aj sladká Selena Gomézová, idol všetkých tínedžerov dnešnej doby.

Plátenné tenisky prenikli do umenia i ako múza umelcov. Povráva sa, že dokonca aj animovaná kultovka britskej kapely The Beatles Yellow Submarine (Žltá ponorka) bola inšpirovaná práve dizajnom plátenných tenisiek. Postavičky chlapcov The Beathles cestujú po morskom svete plnom nástrah a zla, v ponorke pripomínajúcej karikatúru žlto-bielo-červenej tenisky. Pozerajú z okien ponorky, ktoré sú dierkami pre šnúrky. Slovom, textom, hudbou i módou propagovali slobodu a mier. Chlapci z The Beatles v žltej tenisko-ponorke porážali „modrých ničomníkov“ a vo svete zavládlo dobro.

 

KDE ROBÍME CHYBY DNES?

Dnes dostať plátennky v niekoľkých variantoch, štýloch i farebných prevedeniach. Možno ich kombinovať s džínsami, palácovými nohavicami, šortkami, so sukňami či romantickými šatami. Páni, ak chcú pôsobiť štýlovo a nad vecou, môžu nimi doladiť oblek do práce či priateľskú slávnosť. Všetko musí harmonizovať. Obuv musí byť v prvom rade čistá, neopotrebovaná, šnúrky primeranej dĺžky a pokiaľ ide o farebný trend, prach a blato do tejto škály, našťastie, ešte stále nikto nezaradili. Takže? Nie je nič horšie ako plátennky za desiatky eur, okopané z každej strany.

 

  • Ak ste fanúšikom bielej, no nemáte čas tenisky prať každý týždeň, môžete ich nový vzhľad predlžiť vďaka blokátoru nečistôt. Je to sprej, ktorý zabraňuje prachu a špine zažierať sa do textilu.

  • Nikdy ich neperte v práčke, ani dlho nemočte a nesušte v sušičke! Stratili by na tvare, pevnosti vlákien i celkovej životnosti. Do formy ich prinavrátite zľahka očistením hubkou a neagresívnym pracím prostriedkom. Nechajte ich otiecť a sušte voľne.

 

Ak vás v lete čakajú hodiny nádherných prechádzok a výletovania, plátenná obuv je to najlepšie čo vám zabezpečí potrebný komfort. Pre dôkladnejšiu hygienu obuvi si môžete zaobstarať vymeniteľné stielky, ktoré pohlcujú pot a ľahko sa čistia. Pre pocit ešte väčšej sviežosti použite deodorant na nohy i do obuvi. Zľahka ho aplikujte do vnútornej časti, nechajte pár minút vyschnúť a môžete vyraziť do ulíc i kamkoľvek vás nohy rebela, rebelky ponesú.

 

Na záver je tu ešte niekoľko tipov, ktoré sú jednoducho perfektné. Predstavte si klasiku s červeným a čiernym pásom na podošve zakomponovanú do outfitu: úzke džínsy jednotnej farby, bez dier a bez vyšúchaných miest, k tomu slim (biznis) košeľu, slušivé sako a môže sa vyraziť do práce aj na obchodné rokovanie.

 

Alebo siahnite po vyšívanej trendovej záležitosti, pridajte k nim krátke šortky a la „short shorts“ (alebo tie s vyšším pásom „Wear 'Em High“), k tomu jednoduché tielko a budete bohyňou leta.

 

Ak Vás obyčajné tenisky nudia alebo ich potrebujete povýšiť na vyšší spoločenský level, vymeňte v nich šnúrky za stuhy. Alebo si rovno také kúpte. Je to hit terajšieho leta. A nielen terajšieho. Keďže sme mali tú možnosť nazrieť už aj na prvé návrhy a kúsky kolekcií pre jar a leto 2019, ručíme vám za to, že tento trend tak rýchlo nevymizne a budete ho mať príležitosť poriadne vynosiť.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode