Peugeot 208 R2 zahájil sezónu v maďarskom Egeri druhým miestom

04.04.2016 20:53

Slovenský PEUGEOT 208R2  s posádkou Rasto Chvála a Libor Hlisnikovský po dobrodružstve na slávnom rally Monte Carlo,  odštartovali novú sezónu Majstrovstiev Slovenskej republiky v automobilových súťažiach na Rally Eger a opätovne skončili druhý vo svojej triede.

Novú sezónu Majstrovstiev Slovenskej republiky v automobilových súťažiach odštartovala maďarská Rallye Eger, ktorá tradične privítala aj slovenské posádky.

Do hodnotenia Majstrovstiev Slovenska sa zapísalo  celkom 38 slovenských posádok a z toho až 8 vozidiel štartovalo v  triede 6, do ktorej je zaradený aj Peugeot 208 R2.

Posádka Peugeot Sport Slovakia Rasťo Chvála a Libor Hlisnikovský mala v pláne bojovať o najvyššie umiestnenia. To sa v konečnom dôsledku podarilo len v udržaní si druhej pozície.

Víťaz triedy 6. Tomáš Fusko s Jakubom Slovákom tiež na Peugeote 208 R2 jazdili bezchybne, vyhli sa problémom a získali zaslúžené víťazstvo.  Rasťo Chvála dostal na rozhodujúcich rýchlostných skúškach v sobotu až tri defekty a vďaka výmene kolies na krátkom prejazdovom úseku pribudla k horším časom aj  penalizácia za neskorý príchod do časovej kontroly. Aj s týmto ťažkosťami nebol problém udržať konkurentov triedy 6. v Majstrovstvách Slovenskej republiky za chrbtom avšak strata na Tomáša Fuska bola nedostihnuteľná. Rasťo a Libor však s veľkou chuťou nastúpili do druhého dňa a veľké nasadenie prinieslo “hodiny” a následný slabý náraz do zvodidiel. Paradoxne zvodidlo sa postaralo o to, že Peugeot 208R2 nespadol do priekopy. Na konte bola však ďalšia strata a boj o udržanie druhého miesta. Tak to bolo až do cieľa Rallye Eger, ktorú v hodnotení Majstrovstiev Slovenska dokončilo 29 z 38 štartujúcich.

Rasťo Chvála a Libor Hlisnikovský skončili na 13. mieste absolútnom poradí  a na 2. priečke v triede 6.

Získali tiež 2.miesto v hodnotení vozidiel 2WD s poháňanou jednou nápravou. Zvíťazil Tomáš Fusko, ale tiež na Peugeote 208 R2.  Nakoľko sa pre nedostatok podujatí bodujú Majstrovstvá Slovenska v rely  po jednotlivých dňoch, Rasťo Chvála a Libor Hlisnikovský si za oba dni Eger Rallye odnášajú 27 bodov.

Team Peugeot Sport Slovakia uspel aj v medzinárodnom porovnaní spolu s maďarskými posádkami, kde na rely nastúpilo 106 posádok a  Rasťo Chvála a Libor Hlisnikovský skončili na 37. mieste absolútne. V triede 6 zo 14. štartujúcich im pripadlo 4. miesto.

Ale sme len na začiatku a už teraz sa tešíme na Rally Prešov, ktoré štartuje 7. mája 2016.

Priaznivci automobilového športu sa budú môcť osobne stretnúť s posádkou PEUGEOT Sport Slovakia ako aj s modelom PEUGEOT 208R2 v novom dizajne na Autosalóne v Bratislave, ktorý sa bude konať v bratislavskej Inchebe dňa 19-24 apríla 2016.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode