Päť tipov, vďaka ktorým zvládnete aj plesové líčenie

31.01.2018 14:40

Plesová sezóna je prehliadkou krásy a noblesy. Nádherné šaty zladené do posledného detailu s doplnkami, elegantný účes a dokonalá vizáž. Váhate, či zvládnete líčenie sama? S týmito radami od profesionálneho vizážistu Tomáša Vidu a produktami značky Dermacol dosiahnete „wow“ efekt aj vo vlastnej kúpeľni. Nie je predsa dôležité zúčastniť sa, ale zažiariť!

Filmový“ make-up je základ úspechu

Nepísaným pravidlom plesového líčenia sú produkty s dlhotrvácnym efektom, ktoré zostanú na svojom mieste aj po niekoľkých tanečných kolách. To platí najmä pre make-up. Stávkou na istotu je vodoodolný krycí krém, ktorý používajú aj profesionálni vizážisti, filmoví a divadelní maskéri. Pleť farebne zjednotí a zároveň zamaskuje všetky nedostatky, takže zastúpi aj korektor. Poslúži aj v prípade, ak potrebujete prekryť tetovanie.

Vodoodolný extrémne krycí make-up Cover, Dermacol – 9,90 eur/30g je na ples ako stvorený.

 

Fixujte nenápadne, no dôkladne

Make-up po nanesení zafixujte púdrom. Namiesto zdĺhavého vyberania vhodného odtieňa siahnite po bielom transparentnom púdri, ktorý sa farebne prispôsobí každému odtieňu make-upu. Môžete vyskúšať aj metódu známu ako „baking“, čo doslovne znamená „zapečenie“ make-upu na miestach, kde má tendenciu ukladať sa do vrások. Ide najmä o oblasť pod očami, na čele a brade. Na tieto miesta naneste púder v silnejšej vrstve a keď bude líčenie kompletné, oprášte ho veľkým okrúhlym štetcom.

Transparentný fixačný púder WHITE, Dermacol – 8,79 eur/13,5 g využijete v kombinácii s akýmkoľvek make-upom.

 

Tip: Na dosiahnutie prirodzeného a dlhotrvácneho efektu je veľmi dôležitý aj spôsob, akým produkty nanášate. Make-up aplikujte na pleť krúživými pohybmi. Púder, naopak, vklepávajte. Lepšie sa tak zapracuje do make-upu.

 

Tiene laďte s rúžom

Na výrazné líčenie očí nepotrebujete veľa produktov. Tmavším tieňom zvýraznite záhyb oka a zvyšok viečka pretrite svetlým perleťovým tieňom. Výber farieb by mal korešpondovať s rúžom. Ak použijete na pery bordovú, vhodnou voľbou na oči je napríklad ružová. Hnedý tieň pôsobí neutrálne a hodí sa ku všetkému.

Vhodnú kombináciu farieb ponúkajú očné tiene Quattro Baked, Dermacol – 7,69 eur.

 

Nebojte sa liniek

Potrebný dramatický výraz dodá očiam výrazná linka. Aby sa už po pár hodinách nerozmazávala, je vhodné použiť dlhotrvácnu ceruzku, ktorá má mäkkú tuhu a ľahko sa aplikuje. Použite ju na vnútornú líniu oka, aj na horné viečko.

Celých 16 hodín vydrží automatická ceruzka na oči 16H Matic Eyeliner, Dermacol – 4,95 eur.

 

 

Matné pery sú stále in

Pri plesovom líčení si dajte záležať na správnom výbere rúžu. Bude dominovať celému líčeniu a zároveň musí odolať jedlu, nápojom či bozkom. Všetky spomínané výzvy bezpečne zvládnu stále aktuálne matné rúže. Vizážista zvolil výraznú bordovú farbu, ktorá korešponduje s líčením očí a príjemne osvieži celú vizáž.

Vydrží, no nevysuší - taký je tekutý matný rúž Matte Mania č. 56, Dermacol – 7,69 eur.

 

Vizáž a vlasy: Tomáš Vida/ Dermacol

Foto: Lenka Imrichová/ Dermacol

Styling: Monika Blahová

Modelka: Mária Havranová

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode