Päť hviezd Mazda na ženevskom autosalóne

07.02.2018 12:58

Stánok Mazda bude na 88. ročníku autosalónu v Ženeve jedným z najvyhľadávanejších. Na jednom mieste sa uskutoční svetová premiéra nového kombi Mazda6 Wagon, a európska premiéra modelu Mazda6 Sedan, dve fascinujúce koncepčné vozidlá Mazda VISION COUPE a Mazda KAI Concept, ale aj revolučné benzínové motory novej generácie Mazda SKYACTIV-X.

 

  • Svetová premiéra nového kombi Mazda6 Wagon, Mazda6 Sedan v európskej premiére

  • Koncepty Mazda Vision Coupe a Mazda Kai

  • Revolučný benzínový motor budúcej generácie s technológiou kompresného zapaľovania SKYACTIV-X

 

Mazda6 v najnovšom prevedení prináša doteraz najrozsiahlejší balík vylepšení, ktoré zvyšujú kvalitu tohto modelu takmer v každom ohľade: elegantnejší a vyspelejšie vonkajší dizajn, dôkladne prepracovaný interiér s úplne novými sedadlami, posilnené pohonné jednotky SKYACTIV, vylepšené jazdné vlastnosti, lepšie odhlučnenie a potlačenie vibrácií a v neposlednom rade širšiu paletu bezpečnostných funkcií i-ACTIVSENSE, napríklad 360° view monitor a inteligentný obmedzovač rýchlosti.

 

Mazda VISION COUPE, nedávno ocenená ako najkrajší automobilový koncept roka, vychádza zo základnej formy štvordverového kupé. Upúšťa od rytmického pohybu, ktorý predchádzajúce vývojové fázy dizajnového smeru KODO naopak zdôrazňovali, a podľa zásady „menej je viac“ sa zbavuje všetkých nadbytočných prvkov. Na tvarovanie karosérie bolo vynaložené obrovské množstvo úsilia a času, čo sa prejavuje jemnou hrou svetla na jej povrchu.

 

Slovo „Kai“ znamená v japončine priekopník. Štúdia kompaktného hatchbacku Mazda KAI Concept ukazuje ďalšie smerovanie v budúcom vývoji značky Mazda. Spája budúcu generáciu prelomových technológií Mazda a najnovšiu evolúciu dizajnového jazyka KODO. Nová generácia konštrukcie SKYACTIV-VEHICLE ARCHITECTURE naplno využíva vrodené ľudské schopnosti, aby vytvorila dokonalé spojenie medzi vodičom a autom. O pohon sa stará revolučný motor.

 

Unikátna pohonná jednotka Mazda SKYACTIV-X prináša revolučný spôsob spaľovania pomenovaný Spark Controlled Compression Ignition (SPCC). Bude prvým komerčne ponúkaným motorom, ktorý zákazníkom prinesie výhody kompresného zapaľovania*. SKYACTIV-X spája výhody zapaľovania sviečkami pri zážihových motoroch, teda čistejšie emisie a väčšiu rozpínavosť zapálenej zmesi vo vysokých otáčkach, s prednosťami vznetového zapaľovania známeho z dieselových motorov – rýchla počiatočná reakcie a nízka spotreba. Spojením týchto princípov vznikol motor, ktorý ako jediný ponúkne výhody oboch druhov spaľovacích motorov.

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode