Partner do mesta

18.07.2021 18:26

Tentokrát tu máme ďalší taliansky skúter legendárnej značky Piaggio. 

Je ním Medley S 125, ktorý sme testovali v mestských uliciach a nielen tam. Poháňa ho kvapalinou chladený 1-valec, ktorý z neho vďaka prekvapivo veľkému výkonu (15 koní a 12Nm) robí celkom svižného spoločníka. Ani s dvomi ľuďmi a batožinou nemal problém, či už s rozbehom, alebo jazdou v kopcoch. Jediným „nedostatkom“ bolo, že po naštartovaní ho treba nechať istý čas ísť naprázdno, aby sa trochu zohrial a „nedusil sa“ pri rozbehu. 

A úložného priestoru ponúka tento model neúrekom. Klasicky nájdeme pod sedadlom úložné miesto, dostatočne veľké na dve prilby, ďalej vpredu pod riadidlami ponúka zatvárací priečinok s USB pripojením na nabíjanie telefónu. Pod ním je výklopný háčik na tašky, ale to nie je všetko.

Toto leto prišla značka Piaggio pri tomto modeli s akciou, kedy pri kúpe do 30.8 dostanete k tomuto skútru v cene aj zadný kufor, tzv. Topcase. Nie je žiadny problém sa prípadne bez problémov pobaliť aj na víkend a niekam vyraziť. A to prechádzame k samotným jazdným vlastnostiam. Skúter sa prekvapivo ľahko ovláda a vďaka väčším kolesám (vpredu 16“ vzadu 14“ pneumatiky) je stabilný, či už na nerovných cestách, alebo aj pri vyšších rýchlostiach. Ľahko sa ovláda aj pri pomalšej jazde, takže sa nemusia báť ani úplní začiatočníci a smelo môžu naň presedlať, napríklad z auta. Tým, že nie je široký, dá sa s ním ľahko dostať aj v úzkych uličkách všade a svojimi rozmermi nezaberie veľa miesta, čiže sa s ním dá parkovať takmer všade bez akýchkoľvek problémov.

K tomuto modelu patrí aj predné plexi, ktoré síce nie je vysoké, ale napriek tomu dostatočne chráni vodiča pred nápormi vetra. Predné LED svetlo svieti skvele na cestu, takže netreba sa báť ani jazdy v noci. Digitálna prístrojovka je prehľadná, ľahko čitateľná a poskytuje dostatočné informácie. Dokonca sa dá cez príslušenstvo dokúpiť aplikácia Piaggio MIA, ktorá prepojí vás smartfón so skútrom cez bluetooth a okrem informácií a záznamov o jazdách, dokáže zobraziť navigáciu a cez tlačidlá na motorke ovládate svoj smartfón, či už pre hovory alebo hudbu. K maximálnemu komfort nám chýbala jedine absencia bezkľúčového systému, ale bez toho sa dá celkom ľahko žiť. 

Na záver by som dodal iba toľko, že sa netreba báť si ho vyskúšať a užívať si letné dni s vetrom vo vlasoch.

Text: Alena Chorvátová

Foto: Martin Solár

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode