Parťák

03.06.2017 08:40

Speváčka a víťazka SuperStar 2015 Emma Drobná sa stala Ambasadorkou BMW Group M a s nami si zajazdila nové hybridné BMW 225xe Active Tourer

Viem o vás, že ste nejaký čas žili v zahraničí a predsa ste sa vrátili domov a spevácka súťaž SuperStar vám úplne zmenila život?

Asi tak. Nejaký čas som žila v Dánsku, v Londýne a pracovala som v kuchyni, za barom, ale už ma to moc nebavilo a chcela som skúsiť niečo nové a iné. Potom prišla SuperStar a môj život sa zmenil od základov. Musím povedať, že teraz ma všetko baví a napĺňa...to je pre mňa najpodstatnejšie.

Priznali ste sa, že po SuperStar tvoríte pár so spevákom Štěpánom Urbanom. Ako sa vám podarilo utajiť váš vzťah vyše roka?!

My sme mali k sebe vždy blízko a väčšinu dňa sme boli neustále spolu. Posledný týždeň v SuperStar sme sa dali dokopy a sme spolu doteraz. Štepán si dal prestávku so školou a venuje sa iba hudbe, čiže chodí aj na Slovensko. Podarilo sa nám ustrážiť súkromie dosť dlho, za čo som vďačná, že nás paparazzovia neprenasledujú  ako Adelu Banášovú.

Prišla ďaľšia spevácka súťaž Tvoja tvár znie povedome, takže na obrazovkách ste boli opäť s nami, ale čo nové albumy a iné zaujímavé pracovné príležitosti?

Vyšiel mi nový singel a čaká ma jeden projekt, ktorý mi v televízii zaberie dosť veľa času, ale zatiaľ o tom nemôžem hovoriť. Budem mať aj nejaké koncerty na jeseň a budem účinkovať v jednej komédii,  na čo sa teším. Budem herečka, postava mi sadla a všetko sa prelína tak ako má...Jednoducho paráda!

Ešte si pamätáte trasy v autoškole, keď ste sa učili orientovať v cestnej premávke?

Tuším som mala 18 rokov, keď mi mamina zaplatila vodičák a inštruktor autoškoly mi až tak nedôveroval a nedával mi nádej, že ho urobím. Naopak mal jednu adeptku, ktorej veril a nakoniec tá neurobila a ja áno! Šoforévanie ma neskutočne baví a keď sa neponáhlam, tak užívam jazdu v meste iba ak idem po D1, tak ma to nebaví.

Mnohí nevedia, že ste sa stali ambasadorkou BMW Group M, ale predtým ste na akom aute naberali jazdné skúsenosti?

Doma sme mali starší oranžový Mini Cooper , ktorý mal úžasnú vôňu a sestra mala šťastie, že na ňom jazdila dva roky. Potom sa začal kaziť a naši ho predali, ale na maminom Subaru Justy som sa našoférovala kým som dostala sponzorské BMW X1, ktoré bolo moje prvé auto. Som ambasadorkou BMW Group M na Harmincovej ulici a veľmi sa teším, že môžem vyskúšať viacero modelov tejto značky, ktoré som volala menami Bohumil, Blaženka, Jurášek a Viktor.

Už ste mali kolíziu s iným autom?

Zhodou okolností som vtedy nešoférovala, ale náš „basák“ si vyskúšal automat a zabudli sme odbočiť, chcel sa otočiť len sa pozabudol a ľavou nohou chcel stlačiť spojku a omylom stlačil brzdu no a za nami pán už nedobrzdil. Jeho Superb bol úplne rozbitý a na našom BMW nebolo nič len malý škrabanček.

Čo anglický Londýn a pravostranné riadenie. Mali ste skúsenosť s opačným jazdením?

V Londýne som nešoférvala, ale vyskúšala som si pravostranné riadenie na Malte a najviac mi robilo problém vypočítať si vzdialenosti, ked som jazdila na druhej strane, kolko som od obrubníka, stále som sledovala spätné zrkadlá a počítala. Bola tam zaujímavá doprava, vodiči nič nerešpektovali, dokonca pili alkohol a jazdili....málokedy sa stalo, že by niekoho zastavili. Požičala som si tam auto, ale naspäť som už nešoférovala, lebo známy prekročil rýchlosť, odfotilo ho a za nejaký čas mi prišla pokuta v sume 34 eur, ale ja som ju neplatila.

Pomohla vám vaša popularita tak, že ste neplatili pokutu?

No stalo sa mi, že som išla z Čiech a dodržiavala som predpisy, ale policajti išli stále predo mnou. Už som dávalal blinker a odbočovala na diaľnicu a predsa ma zastavili a dali mi fukať ráno o ôsmej hodine, či som náhodou nepila. Poznali ma, vraj pekne spievam. Som rada, že to dobre dopadlo, nenafúkala som iba som si zabudla doklady v inej kabelke, ale pustili ma.

Mávate strach skôr ako vodič alebo chodec v cestnej premávke?

Ako vodič mám niekedy strach, aby mi niekto nevbehol do cesty, lebo zažila som veľa nepríjemných situácii. Ako chodec mám tiež rešpekt aj pred motorkami hoci túžim si raz zaobstarať staršiu Vespu zo sedemdesiatych rokov a jazdiť na nej po dedinách a tam, kde nie je tak frekventovaná premávka ako v Bratislave.

Čo si myslíte o tých, ktorí nadávajú „žena za volantom!?“

Stretla som sa s tým...aj to chápem, keď to niekto povie, ale mám aj opačnú skúsenosť, keď som si vyberala lístok v auparku a išla som parkovať. Zrazu na mňa v jednosmerke začal trúbiť vodič v protismere! Vysvetlila som mu to po lopate a arogantne zavrel okno, že dobre...

Je tu nový hybrid BMW 225xe Active Tourer. Tento model ste asi ešte neskúšali alebo predsa?

Veru som neskúšala a som rada, že prišla táto možnosť. Veľmi moderný dizajn, príjemné podstvietenie a interiér ma určite nadchol priestorom, dobrým sedením, modernou prístrojovkou s kvalitným spracovaním. Nič nebolo počuť iba kvalitnú hudbu. Často si spievam za volantom, spárujem si telefón a už som v inom svete. Bola som milo prekvapená, ale keď som dupla, tak ťah to malo. Parkovanie s týmto bavorákom je super ani obrubníky netreba riešiť. Dvojkové BMW Active Tourer je typické úsporné rodinné auto alebo minivan, a tým, že je aj na elektrický pohon, tak si viac uvedomujem a rozmýšľam ekologicky. V kufri som mala dve tašky, v ktorých bola nabíjačku pre domáce nabíjanie a verejné... napríkad v nákupných centrách, kde sa pohybujem, tak môžem ísť na kávičku a auto sa môže nabíjať.

BMW 225xe Active Tourer s rozličnými jazdnými režimami umožňujú vodičovi podstatne znížiť reálnu spotrebu paliva aj energie. Záleží to samozrejme na zvolenom jazdnom režime a konkrétnom jazdnom štýle. Naozaj ma tento hybridný motor zaujal a sedela som v takom aute prvýkrát a určite by som si to znovu zopakovala.

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode