Parťák

21.03.2015 12:57

Moderátorka a redaktorka Telerána Diana Hágerová si vyskúšala nový Nissan Qashqai

Diana, okrem moderátorskej práce sa ešte stále venujete modelingovým aktivitám?

Modelingu sa venujem od 19 rokov a keď prídu zaujímavé ponuky, tak ich s radosťou využijem aj dnes. Aj vďaka nemu som, čo to precestovala. Ak sa môžem vrátiť ešte k tomu moderovaniu, je to práca, ktorá ma veľmi baví a snažím sa ju robiť najlepšie ako viem. Samozrejme má aj svoje “tienisté” stránky. Keď vstávam do Telerána, budík zvoní medzi štvrtou - piatou ráno a keďže nie som zvyknutá chodiť do postele veľmi skoro, niekedy je aj také obyčajné vstávanie naozaj ťažké.

Nie ste z Bratislavy, tak nám povedzte, aké je cestovanie z vášho vzdialeného rodiska?

Obdivujem ľudí, ktorí každé ráno dochádzajú desiatky kilometrov do svojej práce. Pre mňa bolo náročné dochádzať cca. sto kilometrov v skorých ranných hodinách. Keďže som väčšinou spala iba pár hodín, cítila som často únavu za volantom. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo som sa radšej presťahovala do Bratislavy. Nechcela som počas mojich ciest ohrozovať seba ani ostatných.

Aké máte svoje vlastné auto, je podľa vašich predstáv?

Mám malého Peugeota 208. Je to spoľahlivé a ideálne autíčko do mesta. Výborne sa s ním parkuje aj v malých priestorov, keďže má parkovacie senzory. Mojim najlepším pomocníkom je ale bluethooth. Aj počas šoférovania môžem vybaviť všetko čo potrebujem a pritom nemusím volant pustiť z rúk.

Možno to nie je až tak dávno, čo ste robili autoškolu, alebo predsa?

Vodičák mám klasicky od osemnástky, tak neviem... Je to dávno ?? Pamätám si, že som počas autoškoly mala fóbiu zo šoférovania na diaľnici. Teraz mi to príde vtipné, ale mala som strach, že sa v tej rýchlosti nestihnem preradiť do druhého pruhu.Vtedy som to veľmi prežívala, ale nakoniec všetko dopadlo dobre. Takže sa ma nebojte, dnes s tým nemám problém :)

Čo potom taká jazda v noci, keď je na cestách menej áut ako za denného svetla?

Mám rada nočnú jazdu, lebo nie je taká premávka ako cez deň. Ale občas mávam problémy pri západe alebo východe slnka. Mám citlivejšie oči a stáva sa, že mi začnú slziť alebo musím viac žmurkať, vtedy je to pre mňa za volantom najhoršie. Inak som úplne štandardný vodič.

Kde ste si najdlhšie zašoférovali dovolenkovú trasu a kde sú najhorší vodiči podľa vášho gusta?

Najďalej na aute som bola asi v Luxembursku, ale samozrejme aj v Chorvátsku. Na dlhších cestách som vždy vodič/striedač  - fotograf - zabávač :) No a najhoršie spomienky mám na vodičov z Cypru. Súvisí to asi s mentalitou, ale nepotrpia si príliš na dodržiavanie predpisov, radšej všetko vyriešia trúbením.

Štyri kolesá sú bezpečné, ale čo tak dve kolesá? Máte skúsenosť s motorkami?

Jazdila som na skútri aj na crossovej motorke. Na skútri je to jednoduché, len pridávate plyn a brzdíte, ale na crosske už musíte hádzať rýchlosti. Veľký rešpekt som vždy mala pred hmotnosťou motorky, keďže ja mám iba 55 kg!

Máte s motorkou príhodu, ktorú by ste nám prezradili?

Mám jednu príhodu z parkoviska. Odparkovala som skúter a išla som do obchodu nakúpiť. Keď som sa vracala naspäť, videla som ako auto vyšlo mimo cesty, prešlo trávu aj obrubníky, prešlo voľným miestom vedľa skútra a narazilo do značky. Keby som zastavila vedľa, všetko sa mohlo inak skončiť, ale našťastie sa nikomu nič nestalo.

Aj s autom máte iný zážitok na zamyslenie?

Vchádzala som do jednosmerky a oproti mne sa rútilo auto! Nechápala som, čo tam robí a ešte k tomu na mňa pán za volantom začal rozhadzovať rukami. Upozornila som ho, že on ide v protismere a v tom sa z agresora stal pokorný človek, ktorý si v okamihu začal sypať popol na hlavu.

Zastavili vás už policajti a riešili ste s nimi nejaký dopravný priestupok?

Našťastie som nemala nikdy žiadnu nehodu, dokonca ani pokutu či odtiahnutie. Snažím sa dodržiavať predpisy, ale človek nikdy nevie. Raz ma nad ránom kontrolovali policajti, keď som nastúpila do auta pred diskotékou. Nejaký čas ma sledovali a potom ma zastavili. Podávajúc doklady službukonajúcemu policajtovi, som si neuvedomila, že mám okno otvorené len do polovice a buchla som si ruku o sklo. Policajt hneď zvážnel a samozrejme ma podozrieval, že som pila alkohol. Toto nedorozumenie sme ale vyriešili dychovou skúškou a teraz sa na tejto príhode môžem smiať.

Ako sa vám „moderovalo“ s novým SUV modelom Nissan Qashqai 1,5 dCi?

Ak by som riešila rodinné auto, tak by som volila asi takýto model alebo jemu podobné SUV, hlavne kvôli detskému kočiaru, autosedačkám. Aj keď mám oveľa menšie auto, tak tento typ auta sa mi celkom páči. Veľké robustné a vo vnútri dostatočne priestranné pre rodinu aj veľké nákupy. Súce do mesta aj na diaľnicu. Interiér bol moderný a príjemný, dobre sa v aute sedelo a pozeralo do veľkých spätných zrkadiel. Najväčším bonusom tohto auta je panoramatická strecha, ktorá auto robí svetlejším a priestrannejším, ale aj príjemným pre zadných pasažierov. Veľký kufor má dvojité dno s dojazdovou rezervou. Ak by sme mali defekt, tak je to jednoduchšie s kolesom ako s lepiacou sadou. Navigácia je zabudovaná v palubovke, čo je pre mňa v aute dôležité. Palubný počítač je fajn, ale napríklad tempomat veľmi nevyužívam. Mám rada, keď môžem neustále pracovať s pedálmi a byť v strehu. Celkovo ma Qashqai prekvapil svojím komfortom a dobrými jazdnými vlastnosťami. Je to taký parťák...

 

Text: Alena Chorvátová

Foto: autorka 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode