Parkovanie a cúvanie nemám moc rada

13.07.2019 15:32

Mladá charizmatická speváčka Viktória Vargová z populárnej skupiny Peter Bič Project sa s nami podelila o svoje dojmy z testovaného trojkového BMW a prezradila o sebe aká je vodička a aký sen by si chcela splniť...

Na jeseň roku 2016 si nahradila Dášu Kostovčík v skupine Peter Bič Project. Victoria, ako si sa spoznala s Petrom a kapelou?

Zoznámila som sa s nimi v podniku, kde som pracovala ako čašníčka a roznášala som kávu. S Petrom sme sa začali baviť o mojom tetovaní, čo boli noty na hrudi. Pýtal sa ma, prečo som si to dala a čo mám vlastne spoločné s hudbou. Povedala som mu, že veľmi rada spievam a chcela by som sa tomu venovať. Vyskúšali sme to a moja práca sa zmenila, čomu som veľmi rada a som za to Petrovi veľmi vďačná.

Mám rada pieseň Skúšame sa nájsť, ale teraz, keď zapnem hociktorú rozhlasovú stanicu, tak počujem váš letný hit Láva. Tuším si spomínala, že už vo februári Peter stvoril tento singel?

Áno, už chcel mať leto! ? Počas leta nás čaká veľa koncertov po celom Slovensku, tak Lávu budete počuť ešte viac. Taktiež veľa pracujeme na nových pesničkách, veľa nahrávame v štúdiu a tak to pôjde celé leto. Peter predpokladá, že album by mal vyjsť niekedy na jeseň ak všetko pôjde podľa plánu.

Teraz by sme mohli zmeniť tému na inú a to motoristickú. Prvé auto, ktoré si šoférovala a ako ti ide parkovanie?

Prvé auto, ktoré som šoférovala bol Ford Ka, ale učila som sa na rôznych autách, lebo svoje vlastné auto nevlastním. S parkovaním mám dosť problém :) Niekedy som parkovala skoro hodinu, kým som našla vhodné parkovacie miesto, ktoré by sa mi páčilo, keďže nerada cúvam a parkujem pozdĺžne, nemám v tom prax. Potrebujem veľké miesto, aby som sa sa tam v pokoji dostala predkom. A tým, že to nie je moje auto, tak mám strach a rešpekt, aby sa niečo nestalo.

Počas koncertov sa akým autom presúvate?

Na koncerty jazdíme dodávkou – Peugeotom. A keďže nás je sedem a k tomu ešte aparatúra, batožina, tak treba určite väčšie auto...?

Si mladá začínajúca vodička a asi sa pokutám zatiaľ vyhýbaš alebo sa mýlim?

Pokutu som platila asi trikrát! Dvakrát sa mi stalo, že to bol zákaz vjazdu. To mám smolu. V Košiciach je taká ulička, do ktorej sme často jazdili a zrazu tam dali zákaz. Išla som na istotu a zrazu policajti išli za mnou s upozornením, že som vošla do zákazu vjazdu. Platila som 10 eur a vlastne všetky moje pokuty sú 10 eurové. Druhý zákaz vjazdu som mala v Prešove, to som tam bola prvýkrát. V aute som sa pýtala, že kde mám vlastne ísť? Dotyčný povedal, že sleduj ten autobus a policajti išli za mnou a zastavili ma, síce som to obkecala, ale zaplatila som. Páni policajti boli v pohode, dokonca sa ma opýtali, kam som mala namierené. Povedala som, že do pizzérie, tak mi nakoniec ukázali smer a išli predo mnou.

Každý vodič sa stretne s iným autom alebo má občas kolíziu. Zažila si niečo také?

Tak aj mne sa všeličo stalo, ale spomínam si na jednu takú ešte s čerstvým vodičákom. Parkovala som v jednom nákupnom centre a ako som vychádzala asi z tretieho podlažia, tak mi nenapadlo, že si mám nadbehnúť do zákruty a oškrela som celé zadné koleso čiže zadnú časť Seatu Leon. To bolo auto vtedajšieho môjho priateľa a tak som mu volala s takou malou dušičkou a plačom, že som mu oškrela auto, ale jeho nezaujímalo auto iba to, či sa mi nič nestalo a nemám prečo plakať.

Stretla si sa na cestách s arogantnými vodičmi?

Nie som toho názoru, že muži sú zásadne dobrí šoféri a ženy zlé šoférky. Stretla som sa s dobrými šoférkami, ale aj zlými, resp. nezodpovednými šoférmi, ktorí zabúdajú vyhadzovať smerovky, brzdia do kopca, či obiehajú v zákrute. V mojich začiatkoch som videla zopárkrát, že niektorí vodiči na mňa pokrikovali z aute. Dalo sa to veľmi dobre vyčítať z úst a gestikulácie, že som asi niečo urobila...možno mi došlo, že to bola hlúposť, ale nie vždy. Naopak, poďakujem sa blikačkami, keď ma pustia do pruhu.

Ako chodca, ťa šoféri okamžite pustia na prechode alebo si musíš dlhšiu chvíľu postáť?

Som vždy opatrná! 100x sa pozriem a musí byť fakt situácia taká, že široko ďaleko žiadne auto, aby som prešla. Aj sa mi stalo, že jedno auto ma pustilo a druhé nie. Veľakrát to bola taká tesnotka, že až... Ak náhodou jazdím na bicykli, tak radšej idem po chodníku. Bojím sa po ceste, lebo šoféri sú veľakrát neohľaduplní.

Máš nejaký sen, ktorý by si si chcela splniť?

Z áut sa mi páčia staré modely Jaguára alebo   Cadillacu a ešte by som chcela do mesta taký retro bicykel. Hm.. Kedysi som mala starú libertu bicykel a stratil sa mi. Také staré rozhegané ,ale všade sa to dostalo. Mám na ten bicykel pekné spomienky.

Text, foto a video: Alena Chorvátová

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode