Parkovací system nefunguje, tak, akoby mal…

14.05.2022 12:02

Dabingový režisér a herec Michal Hallon  porozprával pre magazín auto a žena zaujímavosti zo svojho auto - moto života, práci, ktorú má rád, ženách za volantom, ale aj o parkovacej politike. Okrem toho si môžete pozrieť dojmy z testovania novej Kie Ceed SW.

Ako sa stal z dabingového herca režisér? Okrem dabingu ťa diváci môžu vidieť aj v nejakých divadelných predstaveniach?

 

Dabing robím od svojich ôsmych rokov a k réžii som sa dostal úlne náhodou, keď vypadol režisér na jeden určitý projekt. Poprosili ma, aby som si to vyskúšal a zastúpil ho. Mňa to zaujalo a tak to trvá cca. 3 - 4 roky. Inak sú to dve rozdielne pracovné pozície, a každá je iná. Som rád, že to môžem kreatívne striedať. Veľa som najazdil ako šofér po zájazdoch na Slovensku s muzikálovými predstaveniami napr. Ôsmy svetadiel, Na skle maľované v produkcii Jána Ďurovčíka. Hráme to doteraz a muzikálový spev je tiež mojím koníčkom. 

 

Dostávame sa k meritu veci, že sa veľa nacestuješ aj mimo Bratislavu. Dochádzaš do práce v časti Krasňany, kde to býva frekventované. Sú kolóny, kým sa dostaneš do práce?

 

Bývam mimo Bratislavu a dennodenne “točím” Račiansku ulicu. V špičke tento smer bol neustále plný, ale teraz je to voľnejšie, pretože jazdím v rôznych časoch a nezažívam žiadnu zápchu. Možno pomáhajú tie výjazdy za Svätým Jurom. Naozaj, neviem čím to je, ale ani von z Bratislavy cesty nebývajú ucpaté. Jednoznačne ten obchvat pomohol, čomu som rád.

 

Ozaj, kto dostáva viac pokút… ty alebo tvoja žena?!

 

Mám pocit, že som to práve ja…taká mucholapka pre policajtov a dostal by som pokutu hádam aj za to, že jem hamburger za volantom a policajt mi povie, že sa nesmie jesť za volantom… Lenže, moja žena má také šťastie, že jú ešte vôbec policajti nezastavili a žiadnu pokutu nedostala. Hoci rada jazdí ostro, napriek tomu jazdí bezpečne a s prehľadom. Samozrejme, že má aj šťastie. :)

Občas mávajú ženy s parkovaním problémy a porozumenia sa od mužov málokedy dočkajú. Čím to je?!

 

Muži a ženy to majú v tých hlavách inak! Možno, to to súvisí s tou predstavivosťou, že sú rozdielni a tam vidím problém. Určite muži nemajú takú trpezlivosť so ženami, kým zaparkujú. Vychádza to z ich podstaty, že sú takí “mačovitejší” a veľakrát ješitní práve v tom, že šoférovanie je ich výsadou a mnohí z nich sa správajú, akoby im cesty patrili. Potom sa ponáhľajú väčšinou aj tam, kde nemusia…kde je jednosmerka a žena sa tam snaží akurát pozdĺžne zaparkovať. Muži začnú trúbliť a vyblikávať, čo tú ženu rozruší a potom jej to ide ešte horšie, čím nastane stres a panika.

 

Je niečo, čo si na ženách všímaš a nemáš to rád?

 

Všímam si ich správanie na semafóroch. Líčenie a v ruke mobil na červenej je pre nich také normalne, ale to smskovanie, s dlhými nechtami keď sa pohne, tak, na to som fakt alergický. To sú veľakrát potom prípady, že dôjde ku kolízii, ale už je neskoro. Pokiaľ má asistenčné služby, tak potom v tom nevidím problém. Sú to však zbytočné problémy.

Ako vnímaš parkovaciu politiku v Bratislavskej lokalite, kde sa pohybuješ a chceš zaparkovať?

 

Herci nie sú analfabeti a vedia sa prihlásiť do parkovacieho systému a zaplatiť si parkovanie. Priznám sa, že nebol ešte taký človek, ktorý sa tam naozaj dostal. Neviem, kto to ma na IT na starosti, ale tie aplikácie nefungujú. Hoci sa tam zaregistrujem, tak ma to upozorní, že sa tam nedá prihlásiť. Pýtal som sa ľudí, ktorí chodia kontorlovať parkovanie, čo mám v takom prípade robiť?! Odpoveď bola, že ten systém sa ešte dolaďuje a tá aplikácia nie je stopercentná. Nechápem to, že ak sa niečo spustí, tak by to malo predsa fungovať, lebo ľudia to chcú zaplatiť, ale reálne sa to nedá.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode