Pantene Charity

20.08.2020 12:32

Tiež možno preto, že keď niekto v našom okolí prichádza kvôli onkologickému ochoreniu o vlasy, až vtedy si začíname naplno uvedomovať vážnosť situácie. Obzvlášť pri ženách to ide vždy ruka v ruke – pacientka stratí vlasy, stráca svoju korunu krásy, a tým stráca mnohokrát ťažko nadobudnuté sebavedomie. Neskôr v tejto súvislosti mnohí vnímajú zdravé vlasy ako symbol života “pred chorobou”. Špeciálne o ženskom sebavedomí počas onkologických ochorení sme sa rozprávali v talkshow SitDown s Veronikou a jej hosťami.

Pomôcť onkologickým pacientkam môžete aj vy vďaka projektu Pantene Charity " Silná a krásna", kedy nákupom jediného produktu Pantene v sieti 101 Drogerie pomôžete sumou až 50 centov, ktorá poputuje na podporu projektov Ligy proti rakovine.

Veronika Cifrová Ostrihoňová v úvode predstavila diskutujúcich hostí: Ing. Evu Kováčovú, výkonnú riaditeľku Ligy proti rakovine, Mgr. Katarínu Klincovú, psychologičku a projektovú manažérku Ligy proti rakovine a herca a humoristu Romana Pomajba, ktorý má doma štyri ženy, takže k téme ženského sebavedomia rozhodne mal čo povedať.

V jednotlivých rozhovoroch hostia rozoberali mnohé aspekty ohľadom toho, ako pacientka vníma seba samú od momentu, keď jej diagnostikujú rakovinu. Sú to ťažké momenty pre ňu, aj pre jej blízkych. Psychologička Katarína Klincová opisuje, že onkologickému pacientovi viac pomôžeme prejaveným záujmom, než nevyžiadanými radami či vynútenou prehnanou starostlivosťou. Pacientovi je potrebné nechať priestor, kedy sa rozhodne našu pomoc prijať.

V iných krajinách už býva štandard, že liečba onkologických pacientov zahŕňa automaticky aj sedenia s terapeutom či psychológom. U nás je to na dobrovoľnej báze, ktorú pacienti často odmietajú s postojom, že veď oni sú „v poriadku“ a odbornú duševnú pomoc nepotrebujú. Psychológ je dôležitá súčasť onkologickej liečby a môže naozaj veľmi pomôcť – ako pacientom, tak aj ich blízkym.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode