Otvoril sa prvý Primark na Slovensku!

25.05.2023 11:00

Módny reťazec otvoril predajňu v bratislavskom nákupnom centre Eurovea! Britský módny reťazec s cenovo dostupným módnym oblečením a doplnkami do domácnosti či kozmetikou otvoril svoju prvú vlajkovú predajňu na Slovensku. Dvojpodlažná predajňa sa bude nachádzať v novom rozšírení nákupného centra Eurovea v Bratislave. Medzinárodný módny predajca otvoril svoju prvú prevádzku na Slovensku; do novej predajne investoval viac ako 10 miliónov eur Slovensko sa stáva piatym trhom spoločnosti Primark v strednej Eur'ope.m plánovanej globálnej expanzie je mať 530 predajní do roku 2026.

Primark, medzinárodný módny reťazec, dnes otvoril svoju prvú predajňu na Slovensku v novej časti nákupného centra Eurovea v Bratislave. Vytvoril tak viac ako 200 pracovných miest pre miestnu ekonomiku. Primark investoval do očakávanej dvojpodlažnej predajne viac ako 10 miliónov eur, aby Slovákom po prvýkrát priniesol svoju známu ponuku módy a základných potrieb za výhodné ceny. Na slávnostnom otvorení predajne sa ako čestní hostia zúčastnili veľvyslanec Írska na Slovensku pán Dermot McGauran, ako aj starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov pán Martin Chren, ktorí spoločne privítali značku Primark na Slovensku.

 

Primark Bratislava sa rozprestiera na 3 660 m2 predajnej plochy a ponúka zákazníkom jedinečné módne trendy, vrátane tých najnovších letných. Zákazníci sa okrem dostupných cien môžu tešiť na kvalitný každodenný tovar z oblasti dámskeho, pánskeho, detského a domáceho oblečenia, ako aj kozmetiky a doplnkov.  Od štýlových plaviek a letných šiat až po výrazné obleky a doplnky – zákazníci si v obchode určite nájdu niečo, čo sa im páči, a to bez ohľadu na ich rozpočet. V novom obchode sa bude nachádzať aj stále rastúca značka Primark Cares. Už teraz sa 50 % oblečenia značky Primark vyrába z recyklovaných alebo udržateľnejšie získaných materiálov, čo je aj súčasťou ambície predajcu poskytovať udržateľnejšiu módu dostupnú pre každého.

 

 


Otvorenie 422. predajne Primarku predstavuje významný míľnik v jeho globálnej expanzii. Slovensko sa stáva jeho 16. trhom na svete a 5. trhom v strednej a východnej Európe, v regióne, ktorý je pre Primark kľúčový z pohľadu rastu. 

 

„Sme nadšení, že dnes ráno otvárame brány našej prvej predajne na Slovensku. Otvorenie predajne na piatom trhu v strednej a východnej Európe a na 16. medzinárodnom trhu je pre našu spoločnosť a našich kolegov významným dňom. Sme radi, že môžeme privítať zákazníkov v našej krásnej novej predajni a po prvýkrát na Slovensku predviesť našu jedinečnú ponuku. Chcel by som poďakovať všetkým svojim kolegom, ktorí neúnavne pracovali pri príprave predajne na jej slávnostné otvorenie a práve včas pred blížiacou sa letnou sezónou. V mene Primarku by som tiež rád vyjadril vďaku zástupcom veľvyslanectva a miestnej samosprávy za také srdečné prijatie a podporu,“ hovorí Maciej Podwojski, riaditeľ spoločnosti Primark pre strednú a východnú Európu.

„Som rád, že Primark, spoločnosť s hrdým a významným írskym dedičstvom, otvára svoju prvú slovenskú predajňu v nákupnom centre Eurovea. Táto významná investícia transformuje maloobchodný sektor, vytvorí kvalitné pracovné miesta a je silným prejavom dôvery voči Slovensku a voči jeho maloobchodnému trhu. Predovšetkým chcem vyzdvihnúť Primark za jeho vedúcu úlohu v úsilí o väčšiu udržateľnosť v módnom priemysle. Prajem tímu Primark veľa úspechov v nadchádzajúcom vzrušujúcom období,“ povedal Dermot McGauran, írsky veľvyslanec na Slovensku, ktorý sa zúčastnil na otvorení prvej predajne Primark na Slovensku.

 

Okrem Primarku na Slovensku, predajca otvorí koncom júna svoju druhú predajňu v Rumunsku v AFI Cotroceni v Bukurešti a ďalšie dve predajne v Poľsku, v Magnolia Park vo Vroclave a v nákupnom centre Manufaktura v Lodži koncom tohto roka. V budúcom roku bude predajca expandovať aj do Maďarska, čím sa jeho celková stopa v strednej a východnej Európe zvýši na 13 predajní na šiestich trhoch.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode