Oslava 60. výročia modelu ŠKODA FELICIA

14.05.2018 10:00

Spoločnosť ŠKODA AUTO usporiadala 12. mája pred výrobným

závodom v Kvasinách stretnutie priaznivcov dobových vozidiel ŠKODA FELICIA. Akcia sa koná na počesť 60. výročia tohoto modelu. Súčasťou akcie bude aj výstava súčasných modelov značky ŠKODA, spojená s ponukou predvádzacích jázd. Vozidla štartujú o 8:30 v Českej Skalici. Cieľ trasy bude o 9:15 pred závodom ŠKODA AUTO Kvasiny, kde majiteľov týchto vozidiel privíta široká verejnosť.

 

Stretnutie majiteľov dobových modelov ŠKODA FELICIA sa uskutoční už túto sobotu

v Kvasinách

Súčasťou osláv bude aj výstava dobových vozidiel a súčasnej modelovej palety značky ŠKODA

Možnosť komentovaných prehliadok závodu v Kvasinách

 

Sme hrdí na to, že môžeme osláviť významné výročie tohoto historického modelu v závode

v Kvasinách, ktorý prešiel rozsiahlou modernizáciou a v ktorom bolo za viac než 70 rokov vyrobených tisíce vozidiel značky ŠKODA,“ hovorí riaditeľ závodu Kvasiny Jiří Černý. „Výroba vozidiel značky ŠKODA v Kvasinách sa začala v roku 1947 modelom ŠKODA SUPERB, ktorý je dodnes vlajkovou loďou značky,“ dodáva Černý.

 

Majitelia dobových modelov ŠKODA FELICIA sa zídu pred výrobným závodom v Kvasinách, aby tu

spoločne s verejnosťou oslávili 60. výročie tohto modelu. Do kvasinského závodu zavítajú

hrdí majitelia vozidiel ŠKODA FELICIA z Českej republiky, Slovenska, Nemecka a Rakúska. Kabriolet ŠKODA FELICIA zišiel po prvýkrát z výrobnej linky pred 60 rokmi v závode v Kvasinách, vtedy pod označením ŠKODA 450. Tu sa montoval od roku 1958 do roku 1964. V súčasnej dobe sa tu vyrábajú vozidlá ŠKODA modelových radov SUPERB, KODIAQ a KAROQ.

 

Takmer stovka vozidiel pri spanilej jazde prejde obcami a mestami v okolí závodu. Vozidla štartujú

o 8:30 v Českej Skalici a budú pokračovať cez Veľkú Jesenicu, Slavětín, Bohuslavice, Pulice a

Dobrušku. Cieľ trasy bude o 9:15 pred závodom ŠKODA AUTO Kvasiny. Okrem pôvodných vozidiel ŠKODA FELICIA sa môžu návštevníci tešiť aj na výstavu aktuálnych modelov značky ŠKODA. V niektorom z nich môžu absolvovať predvádzaciu jazdu.

 

Výrobný závod ŠKODA AUTO Kvasiny je otvorený aj verejnosti. Spoločnosť ŠKODA AUTO

ponúka dvojhodinové komentované prehliadky, kde sa záujemci dozvedia o histórii a súčasnosti závodu. Skúsení sprievodcovia prevedú návštevníkov zvarovňou a montážou. Exkurzie sú bezplatné a konajú sa od pondelka do soboty, v dobe od 8:00 do 17:00 hod. Prehliadka je možná v českom, prípadne nemeckom jazyku. Konkrétny termín návštevy si môžu záujemcovia vopred dohodnúť telefonicky, alebo e-mailom. Viac informácií sa dozviete na webových

stránkach ŠKODA Múzea.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode