Opel sa vracia do nemeckej futbalovej Bundesligy

04.07.2012 12:28

Po desaťročnej prestávke sa Opel v sezóne 2012/13 vráti do nemeckej Bundesligy - nemecká automobilka bude partnerom štyroch špičkových klubov: Fortuna Düsseldorf, Bayer 04 Leverkusen, SC Freiburg a 1. FSV Mainz 05.
  • Opel bude v sezóne 2012/13 partnerom štyroch futbalových klubov
  • Zmluvy s klubmi Fortuna Düsseldorf, Bayer 04 Leverkusen, SC Freiburg, 1. FSV Mainz 05

„Ide o naštartovanie dlhodobého programu – pripravujeme ešte radu ďalších aktivít prepojených s  futbalom,“ hovorí riaditeľ automobilky Opel Karl-Friedrich Stracke. „Futbal je fenomén a masové nadšenie pre túto hru je pre Opel skvelou príležitosťou k prezentovaniu jeho modelov a inovatívnych technológií všetkým vrstvám spoločnosti.“ Reklamy na modely Opel budú umiestnené na bilbordoch na štadiónoch, veľkoplošných obrazovkách aj v programoch jednotlivých zápasov. Okrem toho budú kluby využívať flotily vozidiel Opel na svoje účely. „Sme nadšení, že sme sa stali partnerom tak významných klubov, každý z nich má svoju slávnu históriu,“ hovorí Andreas Marx, marketingový riaditeľ Opelu. „Napríklad, Mainz 05 počas posledných rokov neuveriteľne stúpol. SC Freiburg je známy pre svoj ekologický imidž, čo sa stretáva so snahami Opelu prinášať ekologicky a energeticky šetrné modely - SC Freiburg už požiadal o niekoľko elektromobilov Ampera, ktoré bude každodenne využívať. Fortuna Düsseldorf zase predviedla skvelý comeback, keď sa po zostupe prebojovala späť do Bundesligy. Bayer Leverkusen je klub, ktorý si, rovnako ako Opel kladie vysoké ciele a na ich dosiahnutí tvrdo a systematicky pracuje. Sme hrdí na to, že takéto špičkové tímy sú našimi partnermi.“

Opel – priekopník medzinárodného športového sponzoringu

Až do roku 2002 bol Opel jedným z najsilnejších a najúspešnejších športových sponzorov v rámci celej Európy. V deväťdesiatych rokoch boli partnermi Opelu FIFA, ako aj UEFA. Opel podporoval popredné európske futbalové kluby, napr. FC Bayern Mníchov, AC Milan, Paris Saint-Germain alebo IFK Göteborg. S Bayernom Mníchov mal Opel kontrakt dlhých dvanásť rokov (medzi rokmi 1990 až 2002). V ČR bol Opel niekoľko rokov partnerom futbalovej Sparty aj reprezentačného tímu. Automobilka Opel podporovala aj ďalšie dynamické športy, ako napr. basketbal, hádzanú, hokej, tenis alebo stolný tenis.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode