Opel oslavuje 25 rokov pôsobenia na slovenskom trhu absolútnym rekordom

13.01.2016 18:28

Opel oslavuje 25 rokov pôsobenia na slovenskom trhu absolútnym rekordom:
2015: Historicky najúspešnejší rok!
Najvyšší predaj za 25 rokov
Najvyšší trhový podiel za 10 rokov
Najvýraznejší rast zo značiek TOP10
Astra v desiatke najpredávanejších modelov


Do roku 2016, kedy Opel oslavuje 25 rokov pôsobenia na slovenskom trhu, vstupuje nemecká značka s historickým rekordom: V roku 2015 Opel predal na Slovensku rekordných 4690 osobných a ľahkých úžitkových automobilov, čo je najvyšší ročný predaj od vstupu značky na slovenský trh v roku 1991! „Sme nadšení, že štvrťstoročie aktivít značky Opel na Slovensku sa nám podarilo ozdobiť týmto rekordom, ktorý korunuje aj najvyšší trhový podiel za uplynulých desať rokov,“ hovorí Pavel Šilha, generálny riaditeľ slovenského a českého zastúpenia značky Opel.

Značke Opel sa v roku 2015 podarilo zvýšiť svoj trhový podiel na 5,5 %, čo predstavuje výrazný nárast oproti trhovému podielu 5,03 % v roku 2014. „Vlani predaných 4690 automobilov predstavuje medziroční nárast o takmer 20 percent, nijaká iná automobilka z rebríčka značiek TOP10 pôsobiacich na slovenskom trhu nerástla silnejšie,“ dopĺňa Pavel Šilha. Opel vlani posilnil viac ako  dvojnásobne v porovnaní s celkovým trhom, ktorý vzrástol len o 9,5 %.

„Na vysoko konkurenčnom slovenskom trhu nás veľmi teší aj to, že sme upevnili skvelú šiestu priečku medzi značkami – vplyv výroby v tuzemsku na celkovou pozíciu danej značky je vždy veľmi silný a my sme prvá zo značiek rebríčka, ktorá buď priamo na Slovensku alebo v Českej republike nevyrába a sme teda rýdzim importérom,“ dodáva Pavel Šilha.

Najpredávanejším modelom značky Opel na Slovensku je dlhodobo Astra, ktorá patrí aj k absolútne naj predávanejším modelom svojho segmentu C. Vlani sa na Slovensku predalo 1438 Astier a Astra sa tak presadila medzi 10 absolútne najpredávanejšími modelmi na slovenskom trhu. Pozíciu skvelo „rozbehnutej“ Astry novej generácie, ktorá na slovenský trh vyšla na záver minulého roka, onedlho posilní aj mimoriadne populárna verzia kombi Astra Sports Tourer.

Veľkou „hviezdou“ ponuky značky Opel na Slovensku je praktická Meriva, ktorých sa vlani predalo 443 a je druhým najpredávanejším modelom svojho segmentu. Skvelo si vedie aj Insignia (292 registrácií), ktorá vybojovala tretiu priečku vo svojom segmente.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode