Opel Corsa vyhral prestížnu cenu AUTOBEST 2015

13.12.2014 22:56

“Best Buy Car of Europe for 2015”: Nový malý automobil Opel presvedčil odbornú porotu

Nová Corsa je skutočným víťazom. Iba tri mesiace po spustení predaja Opel už eviduje vyše 55 000 objednávok na piatu generáciu malého automobilu. A teraz sa už bestseller  dostal aj do svetla rámp na európskom pódiu: Opel Corsa vyhral cenu AUTOBEST 2015. Na veľkom testovacom finále v Belehrade novinka Opelu s celkovým počtom 994 bodov zvíťazila nad rovnako novými konkurentmi ako Hyundai i20 (906 bodov), Škoda Fabia (871 bodov) a Citroën C4 Cactus (830 bodov).

Odbornú porotu AUTOBEST tvoria poprední motoristickí novinári z 15 štátov strednej a východnej Európy. Cena, ktoré reprezentuje región tvorený približne 300 miliónmi obyvateľov, je veľmi populárna a rešpektovaná na tomto trhu. Titul môžu získať iba automobily s vynikajúcim pomerom ceny a úžitkovej hodnoty, pretože okrem klasických charakteristík vozidla porota veľmi starostlivo posudzuje náklady na údržbu, distribúciu náhradných dielov a služby poskytované predajnou sieťou značky. Zvíťazí model, ktorý predstavuje najlepšiu ponuku pre bežného, priemerného zákazníka – a v tomto ohľade Opel Corsa  exceluje. „Náš známy slogan 'Best Buy Car of Europe for 2015' sa perfektne hodí na nový Opel Corsa,” povedal Dan Vardie, predseda poroty AUTOBEST.

„Sme presvedčení, že Corsa je najlepší nový malý automobil a porota AUTOBEST to teraz potvrdila. Sme na to veľmi hrdí. Corsa novej generácie reprezentuje nemecké konštruktérske umenie, emocionálny dizajn a vynikajúci pomer ceny a úžitkovej hodnoty. Bezpečnostné a asistenčné systémy ako aj najmodernejšie motory a prevodovky predstavujú skutočné technické lahôdky,” povedal Dr. Karl-Thomas Neumann, predseda predstavenstva Opel Group.

Corsa je jedným z najdôležitejších modelov značky Opel, na ktorý pripadá podiel okolo jednej štvrtiny z celkového predaja značky s bohatou tradíciou. Za 32 rokov od uvedenia prvej generácie modelu Corsa na trh sa predalo vyše 12,4 milióna kusov malého automobilu Opel. Len zo štvrtej generácie Corsa D sa predali približne tri milióny kusov v období rokov  2006 a 2014. Nová Corsa je jedným zo základných pilierov aktuálnej produktovej ofenzívy značky Opel, v rámci ktorej bude do roku 2018 uvedených na trh 27 nových automobilov a  17 nových motorov.
 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode