Olivier Francois navštívil závod Mirafiori a zdôraznil strategickú rolu tohto talianskeho závodu pre FIAT

12.06.2024 10:34

• Vo videu zo závodu Mirafiori (FIAT | L’Italia è il nostro motore (Italy is our engine) (youtube.com), Olivier Francois, CEO značky FIAT a globálny šéf marketingu koncernu Stellantis, zdôraznil strategickú rolu tohto závodu FIAT, potvrdil výrobu nového modelu Fiat 500 Ibrida v Turíne a význam Talianska pre značku. 

• Až 70 % automobilov FIAT predaných v Taliansku je v krajine aj vyrobených a Taliansko zostane naďalej hlavnou základňou pre vývoj a výrobu nových modelov. 

• V historickom závode Mirafiori sa bude vyrábať nový model Fiat 500 Ibrida s hybridným pohonom, ktorý by sa mal začať predávať medzi koncom roka 2025 a začiatkom roka 2026. 

Nový Fiat 500 Ibrida – ktorý by sa mal začať predávať medzi koncom roka 2025 a začiatkom roka 2026 – sa bude vyrábať v závode Mirafiori v Turíne, Taliansko. Hybridný model doplní úspešný elektrický model Fiat 500e, ktorý bol skonštruovaný a vyvinutý v Taliansku a takisto sa vyrába v závode Mirafiori. Toto rozhodnutie zvýrazňuje úsilie značky FIAT o inovácie a udržateľnosť, pričom posilňuje hlboké previazanie s jej talianskou tradíciou a výraznú strategickú rolu závodu Mirafiori. Značka okrem toho predstavila aj špeciálny model 500e MIRAFIORI s karosériou kabriolet a elektrickým pohonom, vyhradenú výlučne pre domáci taliansky trh. 

Olivier Francois, CEO značky FIAT a globálny šéf marketingu koncernu Stellantis, povedal: „FIAT je hrdý, že je vlajkonosičom Talianska na celom svete. V Taliansku máme naše základy, našu hybnú silu a našu budúcnosť. A Mirafiori je jedným z našich hnacích motorov, ktorý reprezentuje Taliansko, jeho ľudí, jeho hodnoty, jeho hrdosť a model 500. No dnes sa 90 % výroby závodu Mirafiori exportuje do zahraničia. Aby sme zvýšili počet exemplárov modelu 500 na talianskych cestách a reagovali na potreby talianskych zákazníkov, rozhodli sme sa vyrábať nový model 500 Ibrida. Tento nový model má talianske meno, bude skonštruovaný a vyvinutý v Turíne a s hrdosťou vyrábaný v závode Mirafiori. Je jasné, že tento závod hrá strategickú rolu pre značku a preto budeme naďalej pokračovať v investíciách v Taliansku, do modelového radu 500 a do závodu Mirafiori“.

 „Taliansko je naším motorom“ 

V Turíne je centrála FIAT a vývojové centrum pre celý svet, odkiaľ značka dobýja svetové trhy, jedným modelom za druhým. FIAT vyrába v Taliansku modely 500e, 500X, Panda a Ducato značky FIAT Professional. V roku 2023 bol každý tretí automobil FIAT predaný na globálnom trhu vyrobený v Taliansku. Tieto počty sú ešte vyššie na domácom trhu, kde až pôsobivých 70 % predaných automobilov FIAT bolo vyrobených priamo v Taliansku. 

S modelom Panda, vyrábaným v závode Pomigliano a modelom 500 vyrábaným v závode Mirafiori, má FIAT dva najikonickejšie modely vyrábané v Taliansku. Mirafiori je rodiskom modelu Fiat 500, symbolu Talianska od Turínu po Tokio, od Los Angeles po Sao Paulo. 

Nová hybridná verzia 500 Ibrida bude navrhnutá, skonštruovaná a vyvinutá v Turíne, rovnako ako východiskový elektrický model 500e. Skrátka, bude po všetkých stránkach Made in Mirafiori. Táto talianska rýdzosť sa týka aj komponentov, ktoré sa budú používať na výrobu. Trojvalcový benzínový motor bude dodávať závod koncernu Stellantis v Termoli, výfuková sústava bude pochádzať zo závodu Pomigliano pri Neapole a elektrifikovaná dvojspojková 6-stupňová prevodovka sa bude vyrábať v závode Mirafiori. 

FIAT dôrazne potvrdzuje svoj záväzok k elektromobilite, modelovému radu 500 a závodu Mirafiori. Nedávno výrobca ohlásil investíciu vo výške 100 miliónov eur na zvýšenie potenciálu ikonického modelu Fiatu 500e. Elektrický bestseller dostane prepracovanú platformu s batériou novej generácie, vďaka ktorej bude pre zákazníkov dostupnejší.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode