Odtiahli mi naštartované auto…

30.10.2021 16:02

Spevák, multiinštrumentalista a hudobník Peter Bažík porozprával pre náš časopis o novom albume, jeho ceste rockovo-spievajúceho huslistu, o mikrospánku, ako mu odtiahli naštartované auto, ale aj testovaní nového modelu Renault Arkana.

Bol si finalista SuperStar a víťaz speváckej súťaže X Faktor. Vydal si maxisingel pod názvom Mosty, ale tuším si ešte potom vydal nejaký album?

 

Po X Faktore som vydal album na USB - čku v tvare platobnej karty, ktorá sa volá Kto som. Je na na ňom16 piesní a hoci je to netradičná forma albumu, treba ísť s dobou. Inak 15 rokov som robil výchovno-vzdelávacie koncerty a teraz by som chce ísť novou cestou. Vyštudoval som husle, tak by som sa chcel týmto smerom uberať, pretože zatiaľ takého na Slovensku nemáme. Chcel by som dokončiť projekt rockového huslistu k Vianociam a mám aj pripravený takmer celý album.

Veľa cestuješ po celom Slovensku a to najviac trasy - Bratislava, NR, Topoľčany, a Žilina, čo je ozaj dosť veľa kilometrov. Prihodilo sa ti niečo, načo nerád spomínaš?

 

Išiel som po diaľnici D1 a kamionista ma začal vytláčať ku krajnici, no a nemal som sa kam uhnúť. Zabrzdil som plný ABS, zablikal, zatrúbil a on pokračoval v nebezpečnej jazde ďalej. Myslel som, že má mikrospánok, tak som opäť zatrúbil. Chvíľu som čakal a potom som ho chcel predbehnúť, ale všetko sa znovu opakovalo. Vždy, keď som sa rozbehol, tak ma stále vytláčal a doteraz som nepochopil, prečo to urobil. Našťastie sa mi nič nestalo, ale boli to ťažké chvíle…

 

 

 

Aj si nechtiac prekročil rýchlosť a zostal riadny prievan v peňaženke?

 

Pod Strečnom sa mi podarilo prekročiť rýchlosť o 25 km/h nakoľko som bol až príliš hlboko zamyslený. Zrazu som zbadal policajtovu "palacinkáreň" a hneď mi došlo. Tak som podal doklady príslušníkovi a on mi vravel, že ma pozná, že veď som mu robil kúrenie…V tej chvíli som nevedel ako mám reagovať, tak som sa opýtal, či mu kúrenie dobre kúri …a on, že, konečne mu to niekto spravil normálne. Tak môj priestupok bol iba s napomenutím, ale nabudúce ma pokuta neminie.

Veľakrát aj profesionálni vodiči sa stretnú s pojmom mikrospánok. Máš takú skúsenosť?

 

Pred Považskou Bystricou mi začali klipkať oči a po určitej chvíli som si všimol majáky, Išli nejaký čas za mnou, tak som spomalil a zastavil na benzínku. Jasné, že som prekročil o máličko rýchlosť, pretože som mal ťažkú nohu. Skôr sa policajti báli, aby sa mi nič nestalo a videli, že som bol vyčerpaný, tak ma pozvali na kávu nech sa zobudím. Odprevadili ma k autu, dokonca mi dali dva redbuly, aby som bol čúlý a až po letisko ma odprevadili. S takým pozitívnym prístupom som sa ešte nestretol a bol som rád, že som to mohol zažilť. 

 

Vlastnil si niekedy auto značky Renault?

 

Kedysi som mal benzínový Renault Scenic. Bol som s ním spokojný, ale zažil som aj nemilú situáciu akurát na Mikuláša. Išiel som smerom na Terchovú, začalo pršať, ale aj snežiť a oproti mne kamión. Z kamiona odpadával snah s ľadom a mne to zamrznuté padalo rovno pod kolesá. Dostal sem hodiny a bolo vymaľované. Mal som veľké šťastie, že predo mnou bola veľká kolóna, konkrétne dve tatrovky, ktoré mi urobili predel. Zaradil som spiatočku a zrázom som to dal do poľa. Potom som vyše hodiny stopoval autá, či mi niekto nepomôže dostať auto z poľa von. Bohužiaľ nikto nezastavil, ja som tam mrzol s rozbitým telefónom až mi nakoniec zastavila dodávka s chlapmi, čo išli zo stavby. Pomohli mi zdvihnúť auto a dať ho na cestu. Nakoniec som sa dostal do servisu v Žiline. 

Stretol si sa so situáciou, že si nechápal, ako je to vôbec možné, čo sa ti stalo?

 

V Banskej Bystrici som zaparkoval auto na mieste pána dekana Akademie Umenia. Mal som s ním dohodu, že tam môžem občas parkovat s bratom, ktorý je zrakovo postihnutý, keď som s ním išiel do školy. Vždy som ho odprevadil do triedy a behom 10 minút tam auto nebolo. Oproti bývala jedna babka, ktorá ma nahlásila a odtiahli mi naštartované auto! Nakoniec sa všetko vyriešilo happyendom a pokutu som neplatil. Pán dekan to vysvetlil a oni to pochopili.

 

Text, foto a video: Alena Chorvátová

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode