Odštartovala výroba modelu ŠKODA Rapid Spaceback

20.08.2013 10:42

Prvý hatchback značky ŠKODA v segmente kompaktných vozidiel už schádza z výrobnej linky

Výroba v Mladej Boleslavi; výrobné linky boli rozšírené a upravené

Svetová premiéra nového kompaktného vozidla značky ŠKODA na autosalóne IAA vo Frankfurte

ŠKODA odštartovala výrobu prvého hatchbacku značky v dôležitom segmente vozidiel nižšej strednej triedy. V hlavnom výrobnom závode spoločnosti ŠKODA v Mladej Boleslavi schádza z linky nový model ŠKODA Rapid Spaceback. Svetová premiéra nového modelu sa uskutoční na autosalóne IAA vo Frankfurte. Na európske trhy bude uvedený v októbri.

Štart výroby modelu Rapid Spaceback je už ôsmim tohtoročným nábehom nového alebo modernizovaného modelu značky ŠKODA. „Všetci zamestnanci spoločnosti ŠKODA, od nákupu cez technický vývoj, výrobu a logistiku až po riadenie kvality, opäť odviedli vynikajúcu prácu a nábeh tohto pre značku mimoriadne dôležitého modelu, zvládli spoľahlivo, kvalitne a včas,“ hovorí člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA pre oblasť výroby a logistiky Michael Oeljeklaus.

Pre výrobu modelu Rapid Spaceback ŠKODA modifikovala procesy a rozšírila výrobné linky v hlavnom výrobnom závode v Mladej Boleslavi. Počas celozávodnej dovolenky sa uskutočnila napríklad inštalácia nových zváracích robotov. Rapid Spaceback sa vyrába na spoločnej montážnej linke s modelom Fabia. Okrem nich vyrába ŠKODA v Mladej Boleslavi modely Octavia, Octavia Combi a Rapid.

S modelom Rapid Spaceback doplnila ŠKODA ponuku produktov medzi modelmi Fabia a Octavia a prvýkrát ponúka kompaktné vozidlo, v ktorom sa snúbi praktická kvalita vozidiel značky ŠKODA s tvarmi hatchbacku. Ako je pre vozidlo značky ŠKODA typické, Rapid Spaceback disponuje dostatkom miesta, radom „Simply Clever“ riešení, špičkovou bezpečnosťou, nízkou spotrebou a vynikajúcim pomerom ceny a úžitkovej hodnoty. Sviežim a dynamickým vzhľadom osloví Rapid Spaceback najmä mladých ľudí a rodiny.

V rámci prípravy výroby nových modelov Octavia/Octavia Combi a Rapid/Rapid Spaceback uviedla automobilka už na začiatku roka 2013 do prevádzky novú zvarovňu, plne automatické lakovanie interiéru a novú, vysoko modernú lisovaciu linku. Od apríla navyše zaisťuje nový logistický sklad výrobu vozidiel a agregátov rýchlejšie, pružnejšie a efektívnejšie ako doteraz.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode