Od soboty 29. apríla môžete využiť cyklonosiče na najžiadanejších linkách pre cyklovýlety v Bratislavskom kraji.

28.04.2023 09:31

V jarnom období narastá záujem o cestovanie verejnou dopravou nielen na výlety, ale aj o cestovanie s bicyklom. Pri dodržaní pravidiel v prepravnom poriadku si môžete vziať so sebou bicykel do dopravného prostriedku ktoréhokoľvek dopravcu v IDS BK a urobiť si cyklovýlet 
na niektoré zaujímavé miesto v rámci Bratislavského kraja. 

Cestovať s bicyklom mestskou hromadnou dopravou a regionálnou autobusovou dopravou môžete počas sobôt, nedieľ a sviatkov v akomkoľvek čase. V pracovných dňoch môžete s bicyklom cestovať v čase od 09:00 do 13:00 a od 18:00 do 06:00. 

Preprava bicyklov v regionálnych vlakoch sa riadi podmienkami železničného dopravcu ZSSK. Vlakové súpravy premávajúce na linkách IDS BK majú dostatok priestoru na prepravu bicyklov.

Platba za prepravu bicykla

Za prepravu bicykla vo všetkých autobusoch, električkách a trolejbusoch sa platí dovozný cestovný lístok alebo zľavnený 30-minútový lístok. Ak si lístok kupujete v papierovej podobe zaplatíte 0,45 €,  v elektronickej podobe stojí tento lístok 0,41 €.

Za prepravu bicykla vo vlakoch sa platí lístok podľa tarify ZSSK.

Špeciálne ponuky na výlety a cyklovýlety

Dopravcovia v IDS BK v opäť pripravili rozšírenú ponuku pre využitie verejnej dopravy na víkendové a prázdninové výlety po Bratislavskom kraji. 

Mestskú hromadnú dopravu je možné využiť k víkendovým výletom. Kampaň DPB s názvom #sMHDpozelenej reaguje na výrazný dopyt zo strany cestujúcich po spojení do známych turistických lokalít:

29 Hrad Devín, Devínska Kobyla, Sandberg

43 Železná studnička, Kačín, lanovka, Lesopark

44 Koliba, Horský park

52 Biely kríž, Červený kríž, Veľká Baňa

80 Vojenské bunkre, rakúske prihraničie

144 Kamzík, lanovka

154 Pekná cesta, Horáreň Krasňany

Posilnený režim obsluhy rekreačných lokalít platí od 8:30 do 19:00 počas voľných dní.

 

Cyklolinky v regionálnej autobusovej doprave bude možné využívať počas voľných dní už od soboty 29. apríla až do nedele 29. októbra 2023. Pre väčšiu kapacitu prepravy bicyklov na Záhorí budú na vybraných linkách nasadené autobusy s cyklonosičmi pre 6 bicyklov. 

 

 

Cyklonosiče bude možné využiť na linkách vhodných na cyklotúry:

219 Bratislava – Stupava – Borinka

240 Malacky – Záhorská Ves 

250 Bratislava – Stupava – Vysoká pri Morave - Záhorská Ves – Suchohrad

275 Malacky – Závod - Moravský Svätý Ján – Borský Svätý Jur

277 Malacky – Lakšárska Nová Ves – Bílkove Humence

Na jeden lístok môže cestovať aj celá rodina

Počas sobôt, nedieľ a dní pracovného pokoja môže s držiteľom základného (nezľavneného) denného cestovného lístka cestovať všetkými dopravnými prostriedkami v IDS BK aj ďalšia dospelá osoba a až 3 deti do dovŕšenia 18 rokov. Podmienkou takéhoto využitia je, že v skupine cestujúcich je minimálne 1 dospelý a 1 dieťa. Poplatok za prepravu bicykla je potrebné zaplatiť za každý prepravovaný bicykel.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode