Obývačka

13.08.2016 11:00

Herečka, speváčka Zuzka Norisová a herec SND Ondrej Kovaľ si zajazdili s rodinným BMW X5 xDrive 25d. Povedali nám na akých autách jazdia a aj kedy príde motocykel do ich rodiny

Veľmi sa teším, že ste si obaja našli čas na rozhovor a chcem sa vás Zuzka opýtať, ako stíhate toto pracovné leto popri malej dcérke Julke? Či sa z Prahy vrátite natrvalo do Bratislavy?

V Prahe som žila 13 rokov, lebo tam mám zatiaľ najviac práce, ale už sa to chvalabohu láme a začínam pracovať aj na Slovensku. Na Jojke budem účinkovať v seriáli Prázdniny, kde mám jednu z hlavných úloh a od septembra mám skúšať v Radošíncoch. Dotočila som fim „Hodinový manžel“ a máme oprašovačky Shakespearovských slávností, kde na hrade hráme spolu s Ondríkom.

Ondrej, vy ste zo SND odišli dávnejšie, ale opäť ste sa vrátili. Ako to vlastne celé bolo?

Odišiel somzo SND v roku 2012, lebo som si chcel vyskúšať voľnosť a po troch rokoch som sa vrátil naspäť, čomu som veľmi rád. Diváci ma za chvíľu uvidia v krimi seriáli Detektív Dušo na Markíze a so Zuzkou by sme chceli robiť aj svoje vlastné projekty a dúfam, že sa nám to podarí. Zatiaľ o tom ešte nechceme hovoriť.

Zuzka, ste stále na voľnej nohe alebo rozmýšľate nad trvalým angažmá ako má Ondrej?

Odkedy máme malú, tak si vyberám, aké role vezmem, aby som bola s ňou čo najviac. Trochu natáčať a potom byť doma s dcérkou. To sú moje priority a čas ukáže či v nejakom divadle zakotvím. Dnes je realita taká, že pokiaľ nie ste v seriáloch, tak si nezarobíte toľko, aby sme mohli vyžiť len z platu v divadle, aj preto som na voľnej nohe, čo mi viac vyhovuje.

Už je to 15 rokov, čo ste sa dostali do povedomia divákov vďaka hlavnej roli Terezy z muzikálového hitu Filipa Renča „Rebelové“ a potom prišla búrlivá pieseň Davida Krausa a jeho vyznanie v piesni „Zuzana“. Vtedy ste bola možno nahnevaná a dnes?

Ak tú pieseň niekde započujem, tak fajn, ale v tej dobe som bola rozhodne nahnevaná a bolo mi to nepríjemné. Hoci mal David odvahu a kuráž niečo také napísať, tak, už sa nad tým len pousmejem. Dnes už mám iné starosti. Musím priznať, že s Davidom sme účinkovali v muzikáli Starci na chmelu...asi tam som ho zaujala...

Zuzka, Ondrík...máte radi väčšie autá alebo skôr tie mestské autíčka?

Zuzka: Väčšie autá kvôli bezpečnosti, lebo mám stále v pamäti, keď sme sa zrazili s diviakmi! Neviem si predstaviť, že by som sedela v nejakom malom aute. Stalo sa to na diaľnici a išli sme na Nissane X-trail, plechy sa pokrčili, ale nám sa nič nestalo. A druhý dôvod je ten, že staviame dom vo Sv. Juri a je to pri lese na nespevnenej ceste, tam vyjdem len so štvorkolkou.Priznám sa, "ale", že moje obľúbené malé autíčko je Mini Cooper.

Ondrík: Určite SUV. Tiež mám jednú skúsenosť z Chorvátska, kde za dažďa v 90-stupňovej zákrute som nabúral do zábradlia. Pod nami bola roklina a prednými kolesami sme už boli mimo cesty, ale nespadli sme. Zavolali sme odťahovku a v Splite sme dali auto opraviť.

Zuzka, aj vy sadnete na dlhšiu trasu za volant?

Mám vodičák od roku 2004, ale jazdiť som začala, keď malá mala tri mesiace. Plakala v aute, tak som ju zábavala, no bolo to náročné. Trasy mám len do Jura, Malaciek za rodičmi, po Bratislave a najďalej do Novej Bane. Dokonca mi tam vbehol psík do cesty, ale zvládla som to. Šoférovanie dáva slobodu, ale napriek tomu, keby som nemusela, tak nejazdím.

Ondrík, stalo sa vám niečo nepredvídateľné počas vašich ciest?

Celú noc som šoféroval na Sardíniu a bolo treba doplniť pohonné hmoty, tak som presne za 20 eur natankoval v Taliansku. Ako som dával naspäť hadicu, tak som si všimol, že som dával diesel do benzínu. To už zábavné nebolo...

A čo motorky? Aj keď dopravné správy často hlásia smutné správy o motorkároch...

Ondrík: Mal som BMW 650 a zapozeral som sa na BMW 800! Viem si to užiť na motocykli a ja určite nepočúvam dopravné správy. Hoci viem, že na cestách musím byť dvakrát opatrný ako v aute.  

Zuzka: Motorka bude až keď postavíme dom!

Nový model BMW X5 xDrive 25d je takým SUV, ktoré by sa vám určite šiklo do rodiny. Čo sa vám na ňom najviac páčilo?

Ondrík: U mňa jednoznačne nadčasové línie. Naozaj pekný dizajn! Ako prvé čo som si sadol do X5-ťky, tak ma príjemne prekvapili pohodlím hnedokožených sedadiel, ktoré pekne ladili s interiérom. Hneď som musel cúvať, tak mi pomáhalo 360-stupňové zobrazenie kamery, ktorá ma perfektne odnavigovala do všetkých strán. Nabúrať s týmto autom je asi umenie. Úplne som podľahol čaru tohto SUV a keďže staviame dom v teréne, tak BMW X5 xDrive 25d by ľahko zvládalo nerovnosti na ceste k nemu. Štvorzónová klíma, prístroje s červenou stupnicou s digitálnym zobrazovaním rýchlosti ma zaujali natoľko ako aj  jazdné režimy./Sport, Comfort a Eco/ Na ekojazde sa prístroje premenili na modré a režimy sa prepínali tlačidlami vedľa radiacej páky. Dieselový dvojliter s dvomi turbami bol adrenalínový a páčil sa mi v automate ako preraďoval. Obrovský priestor všade naokolo aj v kufri. Hotová obývačka na kolesách!

Zuzka: X5-ťka sa mi páčila v krásnej smotanovej metalíze skôr vhodná pre ženy, ale rozmermi je to skôr auto pre otcov rodín. Vo vnútri po nasadnutí do pohodlných sedadiel ma najviac očaril volant, ktorý patril na mieru do mojich rúk. Pocit bezpečia som nadobudla okamžite a stlačením plynového pedálu bolo rozhodnuté, že napriek tomu, že sa bojím jazdiť, tak v tomto aute som sa cítila ako doma! Do kufra hravo naložím kočík a mojich 300 000 vecí! Vzadu sa pohodlne usadia aj traja ľudia. Jednoznačne je to rodinné auto, do terénu a do každého počasia. Ako hovorí Ondrík, ženy v BMW vyzerajú super. A ja ten pocit v tomto aute určite mám!

 

Text a foto: Alena Chorvátová

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode