Obľúbená Letná linka Slovak Lines láka na oddych a nákupy v Rakúsku

25.07.2017 13:00

Letná linka overeného slovenského dopravcu Slovak Lines premáva počas letných dní pravidelne do rakúskych miest Parndorf a Neusiedl am See až do septembra.
Za nákupmi svetových značiek, ale aj ku krásnym plážam sa dostanete z Bratislavy
za menej ako hodinu, a to počas celých letných prázdnin.

Od rána sme sa tešili na výlet, keď sme nastupovali na bratislavskej autobusovej stanici - Mlynských Nivách a potom cca. za hodinu sme vystúpovali v Neusiedl am See, kde sme zažili úžasnú jazdu na lodi Neptun po Neusiedler See.

Pán kapitán nám porozprával zaujímavosti počas plavby a k tomu sme sa osviežili vynikajúcimi drinkami aj rakúskymi bylinkovými nápojmi. Po návrate na pevninu sme mali voľný program a mohli sme sa vykúpať a porozhliadnuť po okolí. Páčilo sa nám, že sa nezabudlo na rodiny s deťmi, lebo detské atrakcie, hrady, šmykľavky a trampolíny vyčarili úsmevy na detských tvárach.

Čas obeda sme sa autobusom odviezli do príjemnej reštaurácie Nagelreiter, kde nás okrem domácich, obsluhoval aj slovenský čašník Štefan a cítili sme sa ako doma na Slovensku. Obed chutil vynikajúco, či už steak s bylinkovým maslom alebo roštenka  na cibuľke...mnohí z novinárov neodolali typickému viedenskému šniclu s hranolkami... Nasledovala kavička s dezertom.

Po výdatnom obede sme sa rozdelili na dve skupiny. Jedna skupina pokračovala riadnym linkovým autobusom za nákupmi svetových značiek do Parndorfu a druhá skupina vrátane nás odišla novinárskym autobusom do Podersdorfu. Voľný program kúpania, zábavy, fotenia aj pri majáku sme si užili a aj keď to vyzeralo na prudký lejak, tak nás to obišlo a nakoniec sme si záver užili pri družnej debate s kávičkou a zmrzlinových pohároch. Mňam!

Ak by sa v budúcnosti obnovila aj riadna linka so zástavkou v Podersdorfe, tak by sme si to opäť zopakovali. Našim čitateľom odporúčame takýto výlet a určite sovje kladné rozhodnutie neoľutujú.

Overený slovenský dopravca Slovak Lines počas letných prázdnin premáva Letnou linkou trikrát denne do oddychového rakúskeho mesta Neusiedl am See, Seebad so zástavkou v nákupnom stredisku Parndorf. Letné spoje sú pre všetkých záujemcov k dispozícii každý štvrtok, piatok a sobotu, a to od 29. júna do 2. septembra.

„Rastúci záujem cestujúcich potvrdzuje, že spájanie Bratislavy s atraktívnymi lokalitami u našich západných susedov je krok správnym smerom. Preto nás teší, že popri najhustejšej sieti spojov na linke Bratislava – Viedeň prinášame opäť aj atraktívne autobusové spojenie premávajúce z Autobusovej stanice Mlynské nivy k Neziderskému jazeru,“ uvádza generálny riaditeľ Slovak Lines Peter Sádovský.

Nastúpiť na linku môžu cestujúci na Autobusovej stanici Mlynské Nivy alebo na Einsteinovej ulici v Bratislave. Odchody liniek sú trikrát denne ráno, na poludní alebo podvečer z nástupišťa číslo 13.  Príchody naspäť do Bratislavy sú o 11., 15. a 19. hodine.

Cestovné lístky je možné zakúpiť rýchlo a komfortne cez webovú stránku www.slovaklines.sk, priamo v pokladni na bratislavskej stanici a v sieti predajných miest Slovak Lines v Bratislave. K dispozícii je aj nákup cestovných lístkov u vodiča autobusu priamo pri nástupe na Letnú linku. Obojsmerný cestovný lístok pre dospelú osobu k Neziderskému jazeru stojí 10 eur.

Nákupy a oddych plný zábavy

V Designer Outlet Parndorf je k dispozícií viac ako 160 predajní a niekoľko kaviarní či reštaurácií. Po absolvovaní nákupnej horúčky ponúka aktívny oddych okolie Neziderského jazera. Atmosféra dovolenky na udržiavanej pláži, množstvo vodných atrakcií, ale aj oddych sú určené pre všetkých návštevníkov bez rozdielu veku. Jazero s mierne slanou vodou
a maximálnou hĺbkou len 2 metre je ideálnym miestom na kúpanie. Pre aktívne využitie jazera je možnosť zapožičania vodných bicyklov, člnov, plachetníc alebo stále viac obľúbených paddleboardov.

Návštevníci, ktorí pred kúpaním v mierne slanom jazere preferujú bazén, môžu navštíviť kúpalisko Hallenbad s množstvom vodných atrakcií pre deti aj dospelých. Od prírodného kúpaliska Neusiedl am See, Seebad je vzdialené len pár minút pešej chôdze.

Do Chorvátska s komfortom a bez starostí

Aj tento rok sa dostanete do Chorvátska na dovolenku linkou Slovak Lines.  Navštíviť môžete až šestnásť destinácií: Umag, Novigrad, Poreč, Funtana, Rovinj, Pula, Rabac, Crikvenica, Sv Filip I Jakov, Trogir, Baška Voda, Makarska, Drvenik, Gradac, Orebič, Budva. Autobusy z Bratislavy odchádzajú vždy v piatok a naspäť v sobotu. K Jadranskému moru sa môžete odviesť do polovice septembra.

„Už onedlho zároveň začneme s intenzívnou prípravou našich tradičných zimných autobusových spojení – na vianočné trhy na zámku Schloss Hof, za predvianočnými nákupmi do Parndorfu a za lyžovačkou na Stuhlecku,“ uzavrel P. Sádovský.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode