Objavte skutočnú chuť jedla

26.02.2019 18:18

Chceli by ste sa stravovať zdravo, no pritom sa neochudobniť o lahodné chute? Ako si s tým však poradiť, navyše ak máte problémy s lepkom, či ste vegetarián?

Máme pre vás skvelý tip: zdravá a vyvážená strava nesúvisí len s kvalitnými surovinami, ale aj s ich prípravou. Optimálne je siahnuť po takej príprave jedál, ktorá v nich zanechá čo najväčšie množstvo živín a zároveň uchová aj ich pravú chuť. 

Najlepšie chute vďaka parnej rúre Electrolux

Varenie na pare je moderný spôsob prípravy jedál, vďaka ktorému pokrmy nestratia prospešné vitamíny a minerály, a navyše ostanú zachované bohaté chute všetkých pripravovaných jedál. Zabudovateľná parná rúra Electrolux CombiSteam Deluxe, model EOB8857AAX ponúka množstvo pokročilých funkcií. Od možnosti 3. úrovní varenia na pare, cez farebný displej s dotykovým ovládaním až po program parného čistenia, vďaka ktorému svoju rúru vyčistíte úplne bez námahy. Jednoducho rúra, ktorá vám dodá viac sebavedomia v kuchyni. Vyskúšajte varenie na pare a objavte skutočnú chuť jedla!

 

Nechajte sa inšpirovať týmto receptom na bezlepkový banánový chlieb, ktorý je vhodný aj pre vegánov. Milovníci čokolády budú mať tiež dôvod na radosť. A bonus navyše – všetko poľahky pripravíte v parnej rúre!

 

Ingrediencie:

  • 4 banány (rozpučené)

  • 1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja

  • 1/3 šálky agáve sirupu

  • 1 polievková lyžica chia semienok zmiešaná s 3 polievkovými lyžicami vody

  • drvená horká čokoláda

  • 1 šálka špaldovej múky

  • 1 polievková lyžica kypriaceho prášku

  • ¼ polievkovej lyžice sódy bikarbóny

  • škorica

  • ¼ polievkovej lyžice vanilkového extraktu

  • ¼ šálky kokosového mlieka

  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku

 

 

Postup:

 

1. krok: Predhejte parnú rúru Electrolux CombiSteam Deluxe, model EOB8857AAX na 180 °. Zmiešajte rozpučené banány, kokosový olej, agáve sirup a zmes chia semienok v miešacej miske. Miešajte dokým nie sú ingrediencie dobre prepojené. Potom primiešajte múku a prášok do pečiva.

2. krok: Vezmite približne 1/3 cesta a zmiešajte ju s kokosovým mliekom, kakaovým práškom, drvenou čokoládou, škoricou a vanilkou. Zvyšok cesta nalejte do zapekacej misy a navrch pridajte pripravenú 1/3 zmesi. Nožom niekoľkokrát urobte „rez,“ aby ste vytvorili mramorovaný efekt. Navrch pridajte rozpučené banány.

 

3. krok: Pečte zhruba 35-40 minút alebo kým špáradlo vložené do stredu chlebíka vyjde čisté. Pred krájaním nechajte chlieb trocha vychladnúť. Dobrú chuť!

 

 

 

 

 

 

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode