Obezitou riskujete zdravie svojich žíl

25.04.2020 18:55

Udržiavaním zdravej hmotnosti robíte dobre aj vašim žilám. Obezita je hlavnou príčinou poškodenia žíl na dolných končatinách a zhoršovania ich príznakov. Obézni ľudia často ani netušia, ako trpia žily, predovšetkým dolných končatín.

Obezita neprospieva každému orgánu, vrátanie žíl

Nadbytočné kilogramy totiž spôsobujú zvýšenie tlaku na stenu žíl, ktoré postupne strácajú svoju pružnosť a schopnosť správne pumpovať krv smerom k srdcu. Krv sa hromadí v žilách dolných končatín a v oblasti panvy, dochádza k rozširovaniu ich priemeru a oslabeniu žilných chlopní. Tým sa uzatvára bludný kruh – krv neodchádza z nôh a panvy smerom do srdca, ale steká späť, a to vytvára ešte vyšší tlak na stenu žíl. Narušená cirkulácia krvi v žilách dolných končatín a panvy predstavuje vysoké riziko pre vytvorenie krvnej zrazeniny (trombu), ktorá sa môže utrhnúť a upchať žily pľúc (a spôsobiť tak pľúcnu embóliu). A vtedy už ide o život!

 

Tuk skresľuje realitu

Hovorí sa, že čo oči nevidia, to srdce nebolí. Lenže obezita okrem vystavovania žíl zvýšenému tlaku dokáže taktiež maskovať ich nesprávnu funkciu. A to potom bráni ich správnej diagnostike a následnej liečbe. Úbohé žily obalené tukom sú menej nápadné. Tuk taktiež maskuje opuch dolných končatín. A tak sa stáva, že obézni ľudia si chodia po svete, ako by nič. Navyše, niektoré ťažkosti si možno ľahko zameniť s následkami obezity. Ide napríklad o únavu dolných končatín, nepríjemné pocity pri chôdzi a opuchy. Obézni ľudia tak nevyhľadajú lekársku pomoc včas a riskujú rôzne závažné komplikácie svojho zdravotného stavu.

 

Zbavenie sa obezity pomôže aj vašim žilám

Každý kilogram dole je živá voda pre vaše žily. Neváhajte a nehanbite sa obrátiť na odborníkov, predovšetkým lekárov, ktorí vám pomôžu znižovať hmotnosť. Vaše nohy vám budú za vašu snahu vďačné. Dôležité je, aby ručička na váhe klesala a zároveň aj to, aby ste si ideálnu hmotnosť aj dlhodobo udržali. Len tak všetko v pohode zvládnete.

 

Kde a ako začať?

V aktuálnej situácii, kedy väčšina z nás trávi svoj čas doma kvôli koronavírusu sa môže zdať, že nie je ideálny čas pre potrebný pohyb. Nie je ale tomu tak. Práve dlhodobé sedenie nesvedčí nohám, no aj doma pre nich niečo spravte! Nájdite si čas aspoň 15 minút denne na nenáročné cvičenia, inšpirovať sa môžete na každý deň v týždni na tejto stránke.

Vyhľadávanou dvojkombináciou pre cielenú výživu nôh sú výživové doplnky s obsahom aktívnych látok diosmín a hesperidín, medzi ktoré patria aj MOBIVENAL micro a MOBIVENAL micro Simple, pričom Mobivenal micro je navyše obohatený o 30 mg aescínu v jednej tablete (prírodný výťažok z Pagaštanu konského). Dôvodom sú flavonoidy diosmín a hesperidín, ktoré majú antioxidačný účinok, takže môžu napomáhať tlmiť zápal. Aescín môže napomáhať redukovať zápal a opuch.

 

Chcete vedieť viac? Sledujte nás na stránkach www.mobivenal.sk a www.mojenohy.sk, nájdete nás aj na Facebook stránke Mobivenal.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode