Novým generálnym riaditeľom Slovak Lines je Pavol Labant

11.10.2019 09:18

V spoločnosti Slovak Lines nastala zmena na najvyššom poste. Od 1. septembra sa stal novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva spoločnosti Slovak Lines Pavol Labant, ktorý doteraz riadil divíziu Slovak Lines Express. Vo funkcii vystriedal Petra Sádovského.

Nový generálny riaditeľ Pavol Labant pôsobí v spoločnosti Slovak Lines už vyše roka. Doteraz zastával funkciu riaditeľa divízie Slovak Lines Express, ktorá sa zameriava na medzinárodné linky do Viedne, na letisko vo Schwechate, výletné sezónne a “koncertné” linky zamerané na zážitky. Počas svojho pôsobenia v Slovak Lines Express úspešne spolu so svojím tímom zaviedol do praxe viacero inovácií. “Za prvý rok sme vyskúšali, že inovácie vedia naštartovať aj autobusovú dopravu. Začali sme s obmenou vozového parku a nakúpili nové ekonomicky aj ekologicky najúspornejšie autobusy Mercedes Setra, zaviedli kvalitné pripojenie na internet, hodnotenie kvality, spustili moderný rezervačný systém, web a mobilnú aplikáciu pre cestujúcich do Viedne, ktorú neustále vylepšujeme. Know-how a skúsenosti, ktoré sme za posledný rok z komerčných liniek získali, teraz chceme preniesť aj do regionálnej dopravy, ktorá tvorí jadro nášho podnikania. V krátkom čase už chystáme postupné zavádzanie možnosti platby kartou u vodiča, ktorá by sa mala stať štandardom v hromadnej doprave,” hovorí Pavol Labant.

Riadiť takú veľkú firmu, ktorá má v 620 zamestnancov, v Bratislavskom samosprávnom kraji zabezpečuje 43 autobusových liniek, ktoré sú súčasťou Integrovaného dopravného systému (IDS BK) a ročne prepraví 12,5 milióna cestujúcich, je pre mňa veľkou výzvou,” dodáva Pavol Labant.

Pavol Labant nahrádza na pozícii generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva Petra Sádovského, ktorý sa rozlúčil slovami: “Som hrdý a vďačný za dlhých 13 rokov na pozícii generálneho riaditeľa. Slovak Lines budem naďalej podporovať na pozícii poradcu predstavenstva pre strategické záležitosti”.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode