Nový Suzuki Swift koncept - vyvážený jazdný výkon, úspora paliva a nové technológie

09.10.2023 16:29

Štvrtá generácia hatchbacku Suzuki Swift sa v svetovej premiére, ako koncept, predstaví na Autosalóne v Tokiu (Japan Mobility Show) organizovanom Japonskou asociáciou výrobcov automobilov, ktorý sa bude konať od 28. októbra do 5. novembra tohto roku v najväčšom medzinárodnom japonskom výstavnom centre Tokyo Big Sight. 

 

Nový Suzuki Swift, ako naznačuje koncept, čaká radikálna zmena exteriéru aj interiéru. Zároveň mu pribudne viacero pokročilých bezpečnostných technológií. Medzi inými podpora brzdenia DSBSII s dvoma snímačmi na zmiernenie kolízie, adaptívny systém diaľkových svetiel AHS a systém monitorovania vodiča DMS. Vysoko efektívny inovatívny pohon zabezpečí novinke rovnováhu medzi jazdným výkonom a úsporou paliva.

 

Vo svete aj na Slovensku obľúbený modelový rad Swiftu už dosiahol vo svete celkový odbyt vyše 8,95 milióna kusov a medzi vozidlami Suzuki vyše 11 percentný podiel. Význam uvedenia novinky aj na európske trhy umocňuje podľa odborníkov skutočnosť, že niektorí výrobcovia, pre prísne emisné normy, avizovali úmysel opustiť so svojimi vozidlami daný segment.

Späť

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode