Nový Renault KOLEOS získal 5 hviezdičiek od Euro NCAP

22.09.2017 11:02

 Nový Renault KOLEOS získal 5-hviezdičkové hodnotenie v bezpečnostných testoch od nezávislej organizácie Euro NCAP.
 Nový KOLEOS ťaží z rozsiahlych skúseností značky Renault v oblasti pasívnej bezpečnosti, vďaka čomu exceloval pri testoch NCAP.
 V rámci aktívnej bezpečnosti stavia Nový KOLEOS na kompletnej škále  asistenčných systémov (ADAS). 


Tento výsledok zdôrazňuje záväzok značky Renault k bezpečnosti pasažierov vozidla ale aj chodcov. Nový KOLEOS je vybavený radom pokrokových technológií, ktoré sú v súlade s novým protokolom Euro NCAP 2016. Nový KOLEOS vyčnieva z davu s vynikajúcim skóre: 90% za ochranu pasažierov, 79% deti, 63% za ochranu chodcov a 75% za bezpečnostné asistenty. Detailnejšiu analýzu nájdete tu: www.euroncap.com/en/results/renault/koleos/27777

TÁ NAJLEPŠIA BEZPEČNOSŤ OD SKUPINY RENAULT  
Nový KOLEOS využíva predovšetkým pružnú oceľ pre rám motora a bezpečnostnú klietku pre pasažierov s vysokou pevnosťou, ktorá slúži na ochranu kabíny v prípade veľkého nárazu. Tieto prvky sú súčasťou štandardnej výbavy: dva airbagy na strane vodiča a spolujazdca ktoré sa nafúknu podľa typu situácie a pozície pasažierov vo vozidle, bočné airbagy chrániace hlavu a hrudník na strane vodiča aj spolujazdca, hlavové airbagy v prvom a druhom rade, systém ISOFIX – príprava na upevnenie detskej sedačky na zadných bočných sedadlách. Všetky bezpečnostné pásy sú vybavené predpínačmi proti preklznutiu.   
 
NEKOMPROMISNÉ BEZPERNOSTNÉ ŠTANDARNY ZA KAŽDÝCH PODMIENOK
V oblasti aktívnej bezpečnosti stavia Nový KOLEOS na bohatej štandardnej výbave, ktorej súčasťou je systém kontroly trakcie, najnovšia generácia elektronického stabilizačného systému ESC s protipreklzovým systémom ASR a kontrolou nedotáčavosti CSV, asistent rozjazdu do kopca a kompletná paleta pokrokových asistenčných systémov (ADAS). Tie je možné obsluhovať pomocou tabletu multimediálneho systému R-LINK 2 a delia sa do troch kategórií podľa účelu:   
 
Istota - Active Emergency Braking System (systém aktívneho núdzového brzdenia) Upozornenie - systém varovania pred opustením jazdného pruhu, systém sledovania mŕtveho uhla, systém rozpoznávania dopravných značiek s varovaním o prekročení povolenej rýchlosti, systém sledovania únavy vodiča Asistencia – zadná parkovacia kamera, automatické prepínanie diaľkových svetiel, predné, zadné a bočné parkovacie senzory a inteligentný parkovací asistent Easy Park Assist.  
 
Websites: www.media.renault.com - www.group.renault.com  Follow us on Twitter : @Groupe_Renault  
O Skupine Renault
 
Skupina Renault vyrába vozidlá od roku 1898. Dnes je medzinárodnou skupinou s množstvom značiek, ktorá v roku 2016 predala 3,2 milióna vozidiel v 127krajinách. V 36 fabrikách a 12 700 predajných miestach zamestnáva viac ako 120 000 ľudí. Aby Skupina splnila svoje primárne technologické výzvy a strategicky navýšila zisk, stavia svoj úspech na piatich značkách – Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine, LADA a na svojich elektrických vozidlách. Okrem toho je v unikátnej aliancii so značkou Nissan. S novým tímom v súťaži Formula 1 a silným zázemím vo Formula E vidí Renault motoristický

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode