Nový Renault Koleos v X-Bionic Sphere pri Šamoríne

30.06.2017 08:36

Nádherné prostredie X-Bionic Sphere pri Šamoríne a testovanie nového modelu Renault Koleos bolo veľmi dobrodružné. Či už na asfalte, ale najviac v teréne blízko Orechovej Potône a postupne sme si náročnejšiu offroadovú trať vyskúšali neďaleko Slovakia Ringu. A tu ukázalo SUV od Renaultu svoju silnú stránku a ani raz nás nesklamalo pri ťažkých skúškach v kopcoch, ale naopak presvedčilo, že patrí aj do náročnejšieho terénu. V interiéri sme mali komfort, chrbty nás neboleli, lebo sme sedeli na pohodlných sedadlách s bočným vedením a intuitívne ovládanie nás presvedčilo, že sedíme v tom správnom aute. Vôkol nás bolo dostatočne veľa priestoru a v odkladacích priečinkoch sme si s kolegom našli osviežujúce nápoje počas trasy nám to dobre padlo. V obci Jelka nás už čakali vynikajúce dobroty a posilnení sme pokračovali naspäť do Šamorína. Bolo to adrenalínové, ale trasa bola veľmi dobre zorganizovaná.

A teraz trošku predstavíme už známy model Renault Koleos!

Jeho zovňajšok je veľmi atraktívny aj keď na niekoho môže pôsobiť robustne, tak na prvý pohľad je ľahko rozpoznateľný vďaka jeho novej prednej časti, ktorá stelesňuje novú identitu značky. Dvojfarebné kolesá s novým vzhľadom poskytujú najnovšej generácii modelu extra charakter, zatiaľ čo chrómové vyhotovenie bočných ochranných líšt pridáva dotyk distingvovanej elegancie. Dostupná je tiež nová, rafinovaná farba karosérie – hnedá Ebony Brown. Kabína taktiež ťaží z nového vyhotovenia, plus z hnedého koženého čalúnenia pre zladenie sa s exteriérovou farbou Ebony Brown.

Nový Renault Koleos je vybavený novým vstavaným multimediálnym systémom Renault R-Link, komplet aj so sedempalcovou dotykovou obrazovkou. Renault R-Link umožňuje zvoliť jeden z 26 jazykov a obsahuje všetky očakávané multimediálne funkcie; od navigácie, rádia a telefónu po pripojenie Bluetooth® a audio streaming, ako aj pripojenie pre prenosné hudobné prehrávače. Ponúka taktiež služby spojené s vlastnými systémami vozidla a prístup do R-Link Store, ktorý obsahuje katalóg s viac, než 50 aplikáciami (v závislosti od krajiny), ktoré môžu byť do vozidla stiahnuté priamo, alebo pomocou počítača.

Ďalšou dôležitou novou funkciou auta, ktorá sa v Renaulte vyskytuje po prvý krát, je Blind Spot Warning (BSW – Systém sledovania mŕtveho uhla), ktorá poskytuje vizuálne varovanie vždy, keď je v mŕtvom uhle detegované vozidlo, za účelom zjednodušenia predbiehania. Parkovacia kamera kombinovaná so zadnými parkovacími senzormi poskytuje obraz o tom, čo sa nachádza za vozidlom v reálnom čase, na obrazovke multimediálneho systému R-Link. Hand-free karta, asistent rozjazdu do kopca, asistent kontrolovaného zjazdu z kopca a audio v podaní Bose zakončujú rozsiahly zoznam pokročilej výbavy dostupnej pre Nový Renault Koleos.

Zadné okno si zachováva rovnaký sklon, ktorý poskytuje Renaultu Koleos jeho dynamický postoj. Pre uľahčenie prístupu do kufra sa jeho veko otvára na dve časti. Materiály zvolené pre kabínu sú vynikajúcej kvality, zatiaľ čo celkové vyhotovenie spĺňa vysoké požiadavky spájané s týmto segmentom. Stredová konzola obsahuje saténové vyhotovenie a niekoľko chrómových zvýraznení. Podobne ako pri paneloch dverí, aj stredová konzola obsahuje okrasné prvky z dreva. Do katalógu boli pridané nové kožené čalúnenia, pričom otváracia presklená panoramatická strecha s plochou 0,75 m2  zaručuje dokonale presvetlený interiér.

Renault sa rozhodol pre naftové motory a výber zostal len pri voľbe medzi manuálnou a automatickou prevodovkou. Výkonovo má Nový Renault Koleos 130-175 koní. Pri 175 koňových motoroch je reč o objeme 2,0 litra a práve tieto motory môžu byť v manuálnej/automatovej verzii. V prípade automatu je tu možnosť využiť pohon 4×4.

Automat je v podaní CVT prevodovky X-Tronic, ktorá bola špeciálne odladená pre nový Koleos tak, aby ponúkala čo najpríjemnejšiu jazdu spojenú s čo najnižšou spotrebou. Pre tých, čo potrebujú využiť maximum dynamiky alebo jazdných vlastností auta je tu k dispozícii funkcia D-Step, ktorá pri prudkej akcelerácii stlačením plynového pedálu zaistí maximálnu dynamiku auta, práve vďaka tomu, že auto sa snaží využiť maximálny krútiaci moment a vždy sa pohybuje v najlepšom rozpätí.

Renault Koleos získal napríklad 5 hviezdičiek v rámci Euro NCAP hodnotenia a tým sa zaradil medzi bezpečné vozidlá v tomto segmente. Aj bezpečnostní asistenti, ktorí sa starajú o udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu, aktívne brzdenie, detekciu auta v slepom uhle a nechýba ani zadná parkovacia kamera a parkovací asistent

Nový Renault Koleos prichádza na Slovensko vo veľmi zaujímavých cenách odvíjajúce sa od motorizácie a výbavy auta, ale každý fanúšik tejto značky po nasadnutí do tohto modelu už nemá čo riešiť, lebo komfort, jazdné vlastnosti a priestor ho presvedčia, že sedí v tom správnom aute a mať ho doma je tá najsprávnejšia voľba!

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode