NOVÝ RENAULT CLIO JE PODĽA EURO NCAP NAJLEPŠÍM AUTOMOBILOM V TRIEDE SUPERMINI V OBLASTI BEZPEČNOSTI

08.01.2020 20:06

Úplne Nový Renault Clio bol práve ocenený v testoch Euro NCAP ako najbezpečnejšie supermini (spolu s Audi A1) spomedzi automobilov testovaných v roku 2019. Najpredávanejší automobil Skupiny Renault bol testovaný v polovici roku 2019 a získal najvyššie skóre s výsledkami na najvyššej úrovni trhu, bez ohľadu na segment.

Na základe úplne novej modulárnej platformy Aliancie, CMF-B, Nový Renault Clio ťaží z optimalizovanej štruktúry karosérie, revidovaných konštrukcií sedadiel a upevňovačov bezpečnostných pásov navrhnutých tak, aby poskytovali optimálnu podporu všetkým cestujúcim, bez ohľadu na ich veľkosť alebo umiestnenie v aute, s pyrotechnickými napínačmi a obmedzovačmi zaťaženia. Renault podporuje technológiu Fix4sure pre dokonalé zadržanie cestujúcich, ktoré zabraňuje ich vykĺznutiu popod bezpečnostný pás. Okrem toho, vynikajúca prispôsobiteľnosť nového Renault Clio umožňuje inštaláciu všetkých druhov detských sedačiek, rovnako predných aj zadných, na isofix a so systémom I-size. Taktiež vylepšuje ochranu hlavy cestujúcich na zadných sedadlách v prípade bočného nárazu.

Úplne Nový Renault Clio sa môže tiež spoliehať na veľmi bohatú škálu štandardných vybavení s: 6 airbagmi, ABS s asistentom núdzového brzdenia, kamerou a radarom (umožňuje asistenciu udržania v jazdnom pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek s výstrahou prekročenia najvyššej povolenej rýchlosti, výstrahou bezpečnej vzdialenosti a núdzovým brzdením), tempomatom/obmedzovačom riadenia, výstrahou odomknutia bezpečnostného pásu (aj pri obsadení zadných sedadiel) a núdzovým volaním. Okrem toho, výhľad je optimalizovaný so štandardnými 100 % LED prednými svetlometmi, automatickými diaľkovými a stretávacími svetlami a denným/nočným vnútorným zrkadlom.

Úplne Nový Renault Clio, ako všestranné mestské auto, ponúka to najlepšie v oblasti bezpečnosti. Tým posilňuje odborné znalosti Renault v oblasti bezpečnosti pasažierov, rovnako ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky. Vďaka novému dizajnu, vysoko technologickému obsahu a všetkým jeho inováciám, úplne Nový Renault Clio otvára novú éru produktovej stratégie Skupiny Renault a ponúka najlepšiu bezpečnosť pre najpredávanejšie francúzske vozidlo na svete.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode