NOVÝ PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen HISTORICKÝ OKAMIH: VÝROBA PRÁVE ZAČALA

23.12.2021 21:07

VÝROBA NOVÉHO MODELU PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen PRÁVE ZAČALA 

 

Toto je historický okamih – 13. decembra 2021 výrobnú linku opustilo vôbec prvé sériové vozidlo na vodíkový pohon od spoločnosti PEUGEOT. PEUGEOT sa tak stáva jedným z prvých výrobcov, ktorý ponúka v segmente úžitkových vozidiel okrem verzie so spaľovacím a batériovým elektrickým pohonom aj vodíkovú verziu poháňanú palivovými článkami.

 

Linda JACKSON, výkonná riaditeľka značky PEUGEOT, hovorí: „S modelom e-EXPERT Hydrogen sa PEUGEOT stáva lídrom v technológiách budúcnosti s nulovými emisiami, čo je dôležité najmä pre trh s ľahkými úžitkovými vozidlami.

Elektrická technológia s využitím vodíka umožňuje intenzívne každodenné používanie bez potreby dobíjania, čo je zásadná výhoda pre profesionálov, ktorí za deň prejdú po diaľniciach stovky kilometrov a potom vojdú do bez emisných mestských zón. Vďaka vodíkovej technológii vytvorenej koncernom Stellantis a implementovanej do nášho modelu PEUGEOT e-Expert Hydrogen je takéto použitie reálne.”

 

Silnou stránkou vodíkovej dodávky PEUGEOT je perfektné zabudovanie celého „stredne výkonného plug-in hybridného vodíkového systému s využitím palivových článkov“ do motorového priestoru a pod podlahu. Výsledok: žiadne kompromisy pokiaľ ide o veľkosť priestoru pre náklad a nízko umiestnené ťažisko, čo zabezpečuje vysokú stabilitu, bezpečnosť a agilitu.

 

Dodávky modelu PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen môžu začať. Prvým zákazníkom, ktorý ju ešte pred koncom roku dostane, je WATEA by MICHELIN, dcérska spoločnosť skupiny MICHELIN, zaoberajúca sa rôznymi riešeniami pre ekologickú mobilitu.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode