Nový PEUGEOT 208: Koncentrovaná energia!

18.02.2015 11:57

Tri roky po uvedení na trh je PEUGEOT 208 najpredávanejším modelom značky a  teraz prichádza s novým faceliftom. Pri tejto novej generácii nebola opomenutá žiadna oblasť. Dizajn je športovejší a štýlovejší, umocnený zadnými 3D LED svetlami v sériovej výbave. V ponuke sú nové farby karosérie, ako žiarivá Orange Power, a nové možnosti personalizácie vozidla. Ponuka je rozšírená o verziu GT Line a GTi by PEUGEOT Sport, ktoré podčiarkujú vstup značky do luxusných segmentov. Výbava je bohatšia a výrazne uľahčuje jazdu v meste (Active City Brake, MirrorScreen, Parkovacia kamera, Parkovací asistent). Motorizácie PureTech a BlueHDi spĺňajú najnovšiu normu Euro 6, medzi ktoré patrí aj najúspornejší spaľovací motor na svete so spotrebou len 3 litrov na 100 km a emisiami 79g CO2/km

Nový PEUGEOT 208 sa bude predávať v Európe od júna 2015. PEUGEOT 208: kľúčový hráč v strategickom segmente

Segment B, s takmer 30% registrácií, je 2. najväčším segmentom na európskom trhu. Napriek veľkému množstvu ponúk a karosérií (vrátane SUV/CUV),  sú viac ako 2 predané autá z 3  kompaktným hatchbackom, ktorý tak predstavuje väčšinu predaja. A PEUGEOT 208 ostáva kľúčovým hráčom v tomto čoraz konkurenčnejšom segmente.

 

So silou 200-ročnej histórie a know-how značky, čoskoro dosiahne prvá generácia PEUGEOT 208 počet 1 000 000 vyrobených kusov. Vďaka modelom  PEUGEOT 208 spolu s mestským crossoverom PEUGEOT 2008,  Značka potvrdila svoju pódiovú pozíciu a je medzi prvými tromi v predaji za rok 2014 v segmente B na európskom trhu.

Nový PEUGEOT 208 prináša presvedčivé argumenty: nový štýl s nádychom zvádzania a charakteru, širšiu ponuku farieb karosérie, personalizácie alebo verzií pre luxusné segmenty, nové technológie pre viac komfortu a bezpečnosti alebo nové motory, úsporné a výkonné zároveň.

Nové ultra efektívne motory: emisie od 79 g CO2/ km - svetový rekord!

 

Od uvedenia na trh je PEUGEOT 208 oceňovaný pre svoje pozoruhodné dynamické vlastnosti. Jeho kompaktnosť, ľahkosť, aerodynamika, držanie na ceste sú hodné toho najlepšieho know-how značky a poskytujú dokonalý komfort a ovládateľnosť.

Tieto vlastnosti sú sprevádzané takým výkonom a úspornosťou počas používania, ktoré sú referenciou v segmente. Poskytuje im to spojenie so širokou škálou benzínových a dieselových motorov poslednej generácie, pričom všetky spĺňajú európsku emisnú normu Euro 6. Nový PEUGEOT 208 bude už od uvedenia na trh v ponuke aj s novou 6-stupňovou automatickou prevodovkou EAT6 (Efficient Automatic Transmission 6).

 

1,6 L BlueHDi: jednoducho najlepší dieselový motor na trhu... !

 

Technológia BlueHDi sa potvrdila ako najúčinnejšie riešenie zníženia emisií dieselového motora. Všetky tieto nové motory, ktoré spájajú to najlepšie z dieselového motora s emisiami CO2 a spotrebou paliva, dosahujú hodnoty emisií pod 95 g CO2/km a vďaka nim je ponuka rodiny dieselových motorov 1,6 L BlueHDi najúčinnejšou na trhu!

Okrem základnej úrovne 75k  verzie, sú všetky vybavené systémom Stop & Start so zosilneným štartérom.

 

 1,6 L BlueHDi je teraz k dispozícii v troch výkonových úrovniach:

  • 1,6 L BlueHDi 75 S&S a 1,6 L BlueHDi 100 S&S, spojené s 5-rýchlostnou mechanickou prevodovkou, štandardné verzie (bez S&S pri 75k) vykazujú hodnoty 90g a 87g CO2/km a verzie s veľmi nízkou spotrebou vykazujú len 79 g CO2/km pri spotrebe paliva iba 3,0 l/100 km. Rekord v segmente a na trhu!
  • 1,6 L BlueHDi 120 S&S, spojený so 6-stupňovou mechanickou prevodovkou vykazuje len
    94 g CO2/ km
    pri vysokom výkone a výborných jazdných vlastnostiach.

PureTech: 3-valcová benzínová technológia s emisiami od 97 g CO2/km

Po uvedení atmosférických verzií 1,0 L PureTech 68 a 1,2 L PureTech 82, sa rodina 3-valcových benzínových motorov PureTech obohatí o preplňovanú verziu 1,2 L PureTech 110 S&S.

Modulárny a kompaktný, odvážny a výkonný, tento motor je koncentrát efektívnosti a najmodernejších technológií. Vybavený vysokotlakovým priamym vstrekovaním (200 bar), vysokoúčinným turbom novej generácie (až 240 000 ot/min), ponúka už pri veľmi nízkych otáčkach výnimočný pôžitok z jazdy, ktorý patrí medzi najlepšie na trhu.

Tento motor spojený s 5-stupňovou mechanickou prevodovkou vykazuje pozoruhodné hodnoty emisií od 103 g CO2/km.

 

Môže byť spojený aj s novou automatickou prevodovkou EAT6. Je vyrobená spoločnosťou AISIN a disponuje technológiou Quickshift, ktorá umožňuje rýchlejšie radenie prevodových stupňov a zároveň zaručuje vynikajúcu plynulosť a potešenie z jazdy na vysokej úrovni. Bola navrhnutá tak, aby sa emisie CO2 drasticky znížili. Teda rozdiel emisií v porovnaní s verziou s manuálnou prevodovkou je znížený až na 1g/km! (s rovnakými pneumatikami). S emisiami 104 g CO2/km je verzia 1,2 L PureTech 110 S&S EAT6 referenciou v segmente benzínových motorov s automatickou prevodovkou. Vykazuje zníženie o  45 g CO2/km v porovnaní s predchádzajúcou generáciou (1,6 L VTi 120 BVA)!

 

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode