Nový Opel Grandland X

03.07.2017 14:41

Importér vozidiel značky Opel pre Čechy a Slovensko ukázal pred oficiálnou svetovou premiérou na autosalóne vo Frankfurte horúcu novinku Opel  Grandland X. Opel chystá na prelome októbra a novembra tohto roku do predaja Opel Grandland X, vyrábanú v spolupráci PSA.

  • Správny formát: Dynamické kompaktné SUV pre expandujúci trh
  • Atraktívny a priestranný: Športový štýl s výraznými proporciami a veľkým vnútorným priestorom
  • Bezpečný a pohodlný: Najmodernejšie asistenčné systémy uľahčujú jazdu
  • Výkonný a ekonomický: Efektívne motory garantujú veľký pôžitok z jazdy
  • Premiéra na frankfurtskom autosalóne: V showroomoch predajcov na jeseň

 

Moderné, dynamické línie, vzhľad off-road a zvýšená poloha sedadiel s dobrým výhľadom všetkými smermi, typickým pre SUV – to je nový Opel Grandland X. Novinka nemeckej značky je vážnym konkurentom v prudko expandujúcom segmente SUV. Nový Opel Grandland X bude mať svetovú premiéru na tohtoročnom medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom a krátko na to sa objaví v showroomoch predajcov. Príde s bohatým sériovým vybavením, ktoré zahŕňa asistenčný systém pre udržiavanie jazdného pruhu Lane Departure Warning, rozoznávanie dopravných značiek Road Sign Recognition, asistenčný systém pre rozjazd do svahu Hill Start Assist, rádio R4.0 s modulom Bluetooth, klimatizáciu s peľovým a pachovým filtrom, komfortné sedadlá s všestrannými možnosťami nastavovania a sklopné operadlo zadného sedadla, delené v pomere 40:60. Systém Opel OnStar je súčasťou štandardného vybavenia od verzie Edition.

Pôžitok z jazdy vďaka moderným motorom a systému Grip Control

K vysokej miere pôžitku z jazdy okrem mnohých asistenčných systémov prispievajú aj temperamentné motory a príplatkový elektronický regulačný systém Grip Control. Spočiatku budú pre Grandland X na výber dva motory s priaznivou spotrebou paliva a nízkymi emisiami CO2. Obidva agregáty sa dajú kombinovať so 6-stupňovou manuálnou alebo 6-stupňovou automatickou prevodovkou a štandardne sú vybavené systémom Štart/Stop.

  • Celohliníkový benzínový trojvalec 1,2 litra s priamym vstrekovaním paliva a prepĺňaním turbodúchadlom dosahuje výkon 96 kW (130 k) a pri otáčkach 1750 min-1 poskytuje maximálny krútiaci moment 230 Nm (spotreba paliva podľa NEDC: v meste 6,4 l/100 km, mimo mesta 4,9 l/100 km, kombinovaná 5,4-5,5 l/100 km, kombinované emisie CO2 124-127 g/km).
  • Štvorvalcový turbodiesel 1,6 litra dosahuje výkon 88 kW (120 k) a pri otáčkach 1750 min-1 poskytuje maximálny krútiaci moment 300 Nm (spotreba paliva podľa NEDC: v meste 4,7-5,1 l/100 km, mimo mesta 3,9-4,2 l/100 km, kombinovaná 4,3-4,6 l/100 km, kombinované emisie CO111-118 g/km CO2).
  • Pre zákazníkov favorizujúcich vyšší výkon Opel v blízkej budúcnosti rozšíri portfólio motorov modelu Grandland X.

Príplatkový elektronický systém regulácie trakcie Grip Control zaručuje bezpečný prenos krútiaceho momentu motora na cestu na každom povrchu a vo všetkých ročných obdobiach. Vodič môže otočným ovládačom nastaviť päť jazdných režimov. Systém adaptuje prenos krútiaceho momentu na poháňané predné kolesá, zabraňuje prešmykovaniu kolies keď je to potrebné a pri automatickej prevodovke modifikuje body preraďovania ako aj charakteristiku elektronického pedála akcelerátora. To všetko spolu zaručuje optimálnu trakciu a dynamickú stabilitu bez ohľadu na to, či Grandland X jazdí na snehu, v bahne, piesku alebo na mokrom povrchu.

Okrem agilných jazdných vlastností k atmosfére pohody pri dlhých jazdách prispieva aj kvalitne vypracovaný interiér modelu Grandland X. Stredová konzola je horizontálne rozdelená do troch úrovní, v ktorých sú sústredené ovládacie prvky infotainmentu, klimatizácie a nastavení podvozka. Pre SUV typická, zvýšená poloha sedadiel zaručuje dobrý výhľad všetkými smermi.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode