Nový Opel Combo Life a adopcia Charlieho v Malkia Parku

13.09.2018 20:08

Importér vozidiel značky Opel pre Česko a Slovensko uviedol nový model Combo na slovenský trh. Osobná verzia Life je už u dílerov. V areáli X-Bionic Sphere Šamorín sme sa zoznámili s touto s novinkou, ale nezabudnime, že onedlho príde do predaja úžitková verzia Combo Van na prelome októbra a novembra. Už teraz sa tešíme.

Opel nepoľavuje vo svojej produktovej ofenzíve: nemecká automobilka práve v týchto dňoch predstavuje celkom nový model Opel Combo Life. Je to rodinný automobil s viacerými inovatívnymi riešeniami, vďaka ktorým sa poľahky vysporiada s rôznymi prepravnými požiadavkami. Piata generácia modelového radu Combo využíva novú architektúru.

Novinka je priestorná, praktická a flexibilná, môže mať jedny alebo dvoje bočné posuvné dvere a bude v ponuke ako krátka (4,40 m), alebo dlhá (4,75 m) verzia; v oboch prípadoch ako 5-miestne, či 7-miestne vozidlo. Nový Opel Combo Life má celý rad vyspelých technológií, ktoré posúvajú bezpečnosť a komfort v tejto automobilové triede na novú úroveň.
Do výbavy patrí napríklad systém sledovania únavy šoféra, cúvacia kamera s uhlom záberu 180°, head-up displej, systém optimalizácie trakcie IntelliGrip. Nechýbajú vyhrievané sedadlá a volant. Jednou z noviniek v modelovej škále značky Opel je asistenčný systém ochrany bokov karosérie, ktorý ich pomáha chrániť pri otáčaní v malých rýchlostiach.
Dobrodružnejšie rodiny, ktoré sa nechcú viazať len na perfektné vozovky, môžu sa spoľahnúť na systém optimalizacie trakcie IntelliGrip, který Opel představil už v modeli Grandland X.

Elektronicky riadený predný diferenciál upravuje prenos točivého momentu na predné kolesá podľa okamžitej potreby a v záujme maximálnej priechodnosti; umožní i riadené preklzávanie kolies. V spojení so samočinnou prevodovkou zariadenie koriguje i momenty na preradenie a odozvu pedálu plynu. Zásluhou toho je jazda maximálne stabilná, či už sa Combo Life pohybuje na snehu, v blate, na piesku alebo vlhkej vozovke.
Jazdu v zime spríjemní vyhrievaný, kožou obšitý volant, ktorý je v tomto segmente unikátnym prvkom. Rovnakú funkciu plnia vyhrievané predné sedadlá, ako aj prídavné kúrenie, ktoré pracuje nezávisle na chode motora a umožní vyhriatie vozidla ešte pred odjazdom z parkoviska. Nezávislé prídavné kúrenie sa dá aktivovať pomocou programovateľného časovača alebo diaľkovým ovládačom.
Pochopiteľne, Combo Life s objemom batožinového priestoru 597litrov nie je len pohodlným rodinným autom, ale rovnako dobre sa dokáže zhostiť aj úlohy úžitkovej dodávky. Po sklopení zadných sedadiel sa v kratšej verzii vytvorí priestor pre náklad s objemom 2 126 litrov, dlhší variant ponúkne až 2 693 litrov. Praktické je preklápanie sedadla predného spolujazdca, vďaka čomu sa dajú prepravovať i veľmi dlhé predmety.
V druhom rade sedadiel si zákazník môže vybrať medzi štandardnou trojmiestnou  lavicou, delenou v pomere 60/40, alebo (od roku 2019) tri samostatné sedadlá. V každom prípade sú u každého zadného sedadla kotevné body systému Isofix na bezpečné uchytenie detskej sedačky. Veľkou výhodou je, že vedľa seba sa dajú umiestniť tri detské sedačky – to ponúka len máloktorý konkurent. Manipuláciu s detskými sedačkami uľahčujú bočné posuvné dvere.

Pod kapotou nájdete Opel Combo Life na výber jeden benzínový 1.2 Turbo 81 kW/110k a tri naftové pohonnej jednotky 1.5 CDTI 55kW, 1.5 CDTI 75kW a 1.5 CDTI 96kW prepĺňané turbodúchadlom s priamym vstrekovaním paliva. Motory sa štandardne montujú s 5 alebo 6-stupňovou manuálnou prevodovkou, na želanie, výhradne v najsilnejšie  naftovej motorizácii  1.5 CDTI 96kW, s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá predstavuje novinku v tomto segmente.

Importér vozidiel značky Opel pre Česko a Slovensko novinárom spravil prekvapenie dynamickými jazdami z X-Bionicu Sphere zo Šamorína smerom do Orechovej Potône do Malkia Parku. Z vedenia Malkia Parku nás privítali dve šarmantné dámy: P. Klaudia Kollar a p. Andrea Stránska. Ukázali nám všetky zachránené zvieratá, ktoré v Malkia Parku našli svoj druhý domov. Boli sme svedkom adopcie  mačkovitej šelmy, ktorá sa volala Charlie a za účasti marketingového riaditeľa p. Juraja Vydareného prebehol aj krst. Naozaj nás importér prekvapil týmto charitatívnym činom a touto cestou ďakujeme za pozvanie, ktoré sme radi prijali. Pozývame vás, aby ste si prišli do showroomu vyskúšať nový Opel Combo Life, ale aj pozrieť zvieratá do Malkia Parku.


 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode