Nový Nissan Micra

02.05.2017 08:33

Predstavenie nového Nissanu Micra sa konalo v Dunajskom Pivovare na krásnom Dunaji a začalo sa raňajkami, potom nasledovala prezentácia a celkové zhodnotenie nárastu podielov na trhu v týchto rokoch a dokonca u nás je od zavedenia štátneho príspevku lídrom v predaji elektromobilov (55 Leafov). Nová Micra má vysoké ambície a my veríme, že tento model v predaji bude určite veľmi úspešný. Personalizácia je zaručená vďaka 10 odtieňom laku karosérie. Vzorkovnica nie je len o monochromatickej škále, ale je v nej aj oranžová, červená, zelená a modrá alebo si môžete vybrať z troch farebných kombinácií interiéru. Do toho sa dajú ešte dokúpiť najrôznejšie doplnky a auto si zladí každý vodič podľa seba v 3D konfigurátore. Najväčším bonusom pre Micru je však pridanie BOSE hudby, ktorá doteraz nebola v žiadnom aute segmentu B použitá, teda až na Renault Clio. Netradične má reproduktory umiestnené dokonca aj v hlavových opierkach. Jazdili sme s motorizáciou 0,9 Turbo s výkonom 90 koní, čiže 66 kW s manuálnou prevodovkou, ale v ponuke je aj naftový štvorvalec dCi s objemom 1,5 litra.

Interiér je vypracovaný mimoriadne kvalitne a použité materiály sú absolútne v poriadku. Ergonómia je taktiež na veľmi dobrej úrovni, keďže všetky potrebné ovládače sú „poruke“. Jedine systém na stráženie jazdného pruhu je pred ľavým kolenom. Po jeho aktivácii však neočakávané prekročenie čiary nesprevádza len zvukový ale aj vibračný signál.Batožinový priestor dosahuje 300 litrov a po sklopení zadných sedadiel narastá na 1 004 litrov. Miesta pred zadnými sedadlami je málo, lebo dvaja rovnako vysokí ľudia si tam ťažko sadnú, ale deti a pubertiaci nemajú problém.

Podvozok dobre sedí a prevodovka je o triedu lepšia a naozaj je to veľmi šikovné auto do mesta a určite nemôžeme povedať, že Micra je výlučne ženskou záležitosťou, ale u mužov bude preferovaná v iných farbách ako je biela, oranzová alebo červená. Veríme, že piata generácia Nissanu Micra sa bude predávať vo veľmi dobrých číslach a preto jej držíme palce!

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode