Nový model PEUGEOT 308 pripomína 211. výročie značky Peugeot a zároveň 130 rokov, počas ktorých prináša svojim zákazníkom to najlepšie v oblasti automobilizmu.

06.10.2021 14:16

 

Úplne nový PEUGEOT 308  sa začal vyrábať v závode koncernu Stellantis v Mulhouse 29. septembra 2021, presne 211 rokov a tri dni po tom, ako bola značka PEUGEOT založená. Značka PEUGEOT existuje od 26. Septembra 1810, čo z nej robí najstaršiu automobilovú značku na svete vyrábajúcu autá až do súčasnosti. 

 

V roku 2021 si však PEUGEOT pripomína aj ďalší významný míľnik – vstup do sveta mobility dostupnej všetkým: koncom leta roku 1891, teda presne pred 130-timi rokmi “bol vo Francúzsku dodaný prvému súkromnému zákazníkovi automobil a bol ním PEUGEOT”. Bol to štart nového a úžasného dobrodružstva.  

 

Značka PEUGEOT, ktorá vznikla z vôle jedného muža a celej rodiny, existuje už viac než dve storočia vo svete neustálych zmien a vždy prispôsobuje svoje produkty a služby potrebám a nárokom svojich zákazníkov. Počas 211 rokov sa meno PEUGEOT a produkty, ktoré ho nesú, dostali do miliónov domácností nielen v podobe áut a motocyklov, ale aj rozličných nástrojov a náradia, rádií, šijacích strojov, mlynčekov na kávu a korenie a ďalších produktov, z ktorých sa niektoré stali ikonickými.  

 

V súčasnosti je značka prítomná vo viac než 160 krajinách a na každodennej báze potvrdzuje predpoveď Armanda PEUGEOTA, že vďaka autám sa zo značky PEUGEOT stane “jeden z najväčších priemyselných podnikov Francúzska”. 

 

Svet sa za posledných 211 rokov neustále menil, tempo týchto zmien sa však v priebehu posledných desiatich rokov výrazne zrýchlilo. Digitalizácia a ultra-prepojenosť priniesli nové spôsoby myslenia, nové formy spotreby a nové formy mobility. So svojím výrazne elektrifikovaným portfóliom (70% modelov značky  PEUGEOT ponúka jednu alebo viac elektrifikovaných verzií) a novou generáciou infotainmentu s online službami, ktorý prichádza zároveň s modelom 308 potvrdil PEUGEOT svoju súčasnú pozíciu popredného inovátora v oblasti mobility. 

 

Vyrába sa už 130 rokov.  PEUGEOT dodal prvý osobný automobil súkromnému zákazníkovi 2. októbra 1891.  Občan Dornachu, pán Poupardin, si svoje auto objednal 27. augusta v tom istom roku. Bolo štvormiestne a malo motor s výkonom 2 kone (Daimler). 

Od tohto dňa bolo až do súčasnosti dodaných vyše 75 miliónov automobilov do viac než 160 krajín, v ktorých  je značka prítomná. 

 

Priaznivci historických automobilov (a aj tých najnovších) budú môcť obdivovať model PEUGEOT Type 3 rovnaký, aký bol dodaný pánovi Poupardinovi v roku 1891, v PEUGEOT Adventure Museum v Sochaux. (https://laventurepeugeotcitroends.fr/)

.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode