Nový model 2022 BMW ALPINA B8 Gran Coupé

26.03.2021 19:55

Po úspechu modelov BMW ALPINA B7 Sedan a XB7 Sports Activity Vehicle sa ponuka modelov značky ALPINA v prémiovom segmente rozširuje o nový model BMW ALPINA B8 Gran Coupé. Vo výraznom a krásnom dizajne spája najvyššiu úroveň výkonu, dynamiky a komfortu. Nový model ALPINA B8 Gran Coupé je exkluzívne vozidlo, ktoré osloví všetky zmysly. U predajcov sa objaví v lete 2021.

Sila na rozdávanie: dvoma turbodúchadlami prepĺňaný 4,4-litrový motor V8 dodáva očarujúci výkon 457 kW (621 k). Maximálny krútiaci moment 800 Nm je dostupný už od 2 000 ot./min., takže výkon dodáva v širokom rozsahu otáčok.

Na mieru vytvorený zvuk V8: špeciálne vyvinutý športový výfukový systém ALPINA je zázrak z ušľachtilej ocele. Poskytuje vizuálny aj zvukový zážitok, vznikol tak, aby znižoval spätný tlak a vytváral výrazný, prirodzený zvuk výkonného motora V8. Vodič vie ovplyvniť zvuk zmenou režimu medzi COMFORT a SPORT, čím ovláda aktívne klapky vo výfukovom potrubí.

Fascinujúca dynamika, výnimočný jazdný zážitok: podvozok modelu BMW APLINA B8 a nastavenie odpruženia sa podarilo harmonicky vyvážiť, takže spája špičkový komfort pri jazde na dlhé trasy s precíznymi možnosťami ovládania. Adaptívne tlmiče sa dokážu prispôsobiť širokému spektru požiadaviek, ktoré poskytujú nastavenia režimov od COMFORT+ po SPORT+.

Precízny dizajn: vzhľad modelu B8 Gran Coupé sa vyznačuje elegantnými líniami, ktoré majstrovsky zvýrazňujú plynulú siluetu vozidla. Atletický charakter umocňujú aerodynamické doplnky ALPINA. Kované 21-palcové disky z ľahkých zliatin ALPINA CLASSIC s minimalistickým 20-lúčovým dizajnom tvoria nezameniteľný poznávací prvok značky ALPINA.

Pohľad, dotyk, pocit: dizajn interiéru v každom detaile odráža luxusný komfort modelu BMW APLINA B8. Skvostný interiér dopĺňajú materiály najvyššej kvality, rozšírená štandardná výbava a exkluzívne detaily APLINA.

Prvotriedny výkon: dvoma turbodúchadlami prepĺňaný 4,4-litrový motor V8
Osemvalcový motor modelu BMW ALPINA B8 sa vyznačuje dynamickým a jemne dávkovateľným nárastom výkonu ako aj excelentnými reakciami v celom pásme otáčok.

Dvoma turbodúchadlami prepĺňaný 4,4-litrový motor V8 dosahuje maximálny výkon 457 kW (621 k). Maximálny krútiaci moment 800 Nm je dostupný už od 2 000 ot./min. a je k dispozícii až do 5 000 ot./min. Výnimočný nárast výkonu motora sa prejavuje očarujúcimi jazdnými vlastnosťami.

Výkonové vlastnosti motora a skvelé reakcie na plynový pedál sú výsledkom úprav prepĺňania a chladenia, spomenúť treba aj ihneď rozpoznateľné jemné nastavenie škrtiacej klapky. Turbodúchadlá s technológiou twin-scroll zjednodušujú takmer okamžitú premenu výfukových plynov na prepĺňací tlak a tým už aj pri nízkych otáčkach motora zaručujú rýchly nástup maximálneho krútiaceho momentu. Chladiaci systém ALPINA zaručuje teplotnú stálosť a ideálnu účinnosť vysoko výkonného motora a to aj v náročných podmienkach pri vysokom zaťažení. Pozostáva z troch samostatných chladičov, zväčšeného chladiča prevodového oleja a nízkoteplotného chladiaceho systému (vzduchu/voda/vzduch) so špeciálnymi medzichladičmi značky ALPINA, ktoré sa vyznačujú o 50 percent väčším povrchom chladenia ako poskytujú chladiče v štandardnom modeli BMW M850i xDrive Gran Coupé. Upravená prechodová sekcia chladiaceho média znamená lepšiu priepustnosť.

Športový výfukový systém ALPINA sa vyznačuje vycibreným harmonickým zvukom motora V8: premysleným a tlmeným v režime COMFORT, alebo emotívnym a zvučným v režime SPORT. Dve dvojité koncovky s povrchovou úpravou z leštenej ušľachtilej ocele tvoria pre značku APLINA typickú elegantnú súčasť zadného nárazníka.

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode