Nový mestský crossover Peugeot 2008 zameraný na klientov na celom svete

08.01.2013 09:51

 

Pri Peugeote 2008 Značka využila svoje odborné znalosti nadobudnuté s úspešným crossoverom Peugeot 3008, aby ponúkla vozidlo nezvyčajné v segmente B. Tento model, ktorý príde do predaja na jar 2013, sa hlási k dynamickej ofenzíve naštartovanej úspechom modelu 208.

Nový crossover Peugeotu je prvým vozidlom značky, ktoré bolo od začiatku vyvíjané súčasne na viacerých geografických teritóriách. S ohľadom na celosvetové ambície , Peugeot 2008 podnecuje značku k novej dynamike v súlade so stratégiou vývoja ponuky crossoverov a získavania nových klientov.

Peugeot 2008 spočívajúci na pneumatikách M+S a  17’’ diskoch s diamantovým efektom v matnom vyhotovení, zvýšený o 25 mm, pôsobí, akoby bol prikovaný k vozovke. Oblúkovité kolesá sú štýlovo zjednotené s  čiernymi nárazníkmi a spodnou časťou karosérie. Čeľuste predných a zadných bŕzd  a bočné ochranné lišty z nehrdzavejúcej ocele prispievajú k robustnosti a pridávajú na ľahkosti.

 

Predná časť si prispôsobuje štylistické kódy značky s cieľom vyjadriť identitu Peugeotu 2008. Je rafinovaná a súčasne plná sily, všetky jej prvky sú maximálne zladené a zbavené prebytočného materiálu. Maska chladiča vymodelovaná z pochrómovaného kovu je vzpriamená v zvislej polohe. Originálne svetlomety sú tvarované tak, aby čo možno najtesnejšie priliehali k technickým častiam. Ich prenikavý pohľad ladí s karosériou a pripomína zreničku šelmy. Vďaka precíznemu spracovaniu tvoria s prednou časťou jeden celok a dodávajú jej ešte expresívnejší , technologickejší a výnimočnejší výraz. Pohľad svetlometov zvýrazňujú denné LED svetlá. Výraz precíznosti, ochrany a robustnosti dopĺňa kapota a blatníky, pričom celok sa napriek tomu vyznačuje ľahkosťou.

 

Bokmi a blatníkmi Peugeot 2008 pôsobí ako vysoko elegantné sofistikované sochárske dielo zjavne naznačujúce svoje atletické schopnosti. Veľkorysé presklené plochy spolu s panoramatickou strechou sú prísľubom priestranného interiéru otvoreného smerom k vonkajšiemu prostrediu.

Zadná časť kombinuje robustnosť a dynamickosť. Batožinový priestor s nízkym nakladacím prahom je zakrytý strechou s dynamickým zakrivením inšpirovaným modelom RCZ. Široké zadné výklopné dvere sú lemované svetlami pevne zasadenými do karosérie. Tri svetelné pazúry vznášajúce sa vovnútri svetiel sú v spodnej časti osvetlené LED svetlami.

Dynamický elegantný tvar strechy je zladený s celkovým profilom. Nad zadnými sedadlami strecha tvorí vlnu, ktorá je exkluzívnym dekoratívnym prvkom vyrezaným z kovu, a v zadnej časti pokračuje spojlerom akoby vyrastajúcim z karosérie a tvoriacim s ňou jeden celok. Precízne navrhnuté strešné tyče zdôrazňujú dynamickosť Peugeotu 2008 a jeho funkcie podporujúce záľuby.

 

Motory najnovšej generácie maximálne využívajú malú hmotnosť a aerodynamický profil vozidla, aby ponúkli neobyčajné zážitky z jazdy spojené so skutočne prelomovou spotrebou. Vďaka technológii dieselových motorov e-HDi a benzínových trojvalcov sa mestský crossover Peugeot 2008 odlišuje od konkurencie emisiami  CO2 , ktoré sa začínajú od 99 g/km.

 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode