NOVÝ LEXUS IS ZÍSKAL MAXIMÁLNE PÄŤHVIEZDIČKOVÉ OHODNOTENIE

17.09.2013 15:45

Nový Lexus IS získal päťhviezdičkové ohodnotenie v bezpečnostných testoch organizácie Euro NCAP pre rok 2013. 

Dosiahnutý výsledok s rezervou spĺňa minimálne požiadavky na získanie piatich hviezdičiek, čím sa nový Lexus zaradil medzi najbezpečnejšie prémiové vozidlá strednej triedy. Lexus IS získal 91 % za ochranu dospelých cestujúcich, 85 % za ochranu detských pasažierov, 80 % za ochranu chodcov a 66 % za bezpečnostné asistenčné systémy. 
Vo vyjadrení k ochrane dospelých cestujúcich zástupcovia Euro NCAP zdôraznili maximálny počet bodov, ktoré Lexus IS získal v nárazovom teste do bočnej bariéry, ďalej kvalitnú ochranu pre vodiča a predného spolujazdca vďaka kolenným airbagom, rovnako tak ako vysokú úroveň ochrany pred poranením krčnej chrbtice. 
V testoch ochrany detských pasažierov získal IS maximálny možný počet bodov za ochranu poskytovanú deťom vo veku 18 mesiacov a 3 roky.
V kategórii ochrany chodcov ďalej Lexus IS získal vôbec najlepšie skóre zo všetkých veľkých rodinných vozidiel, ktoré organizácia Euro NCAP kedy testovala, hlavne vďaka novo vyvinutej zdvíhajúcej sa kapote (PUH – Pop-Up Hood) a konštrukcii nárazníka. Stret s chodcom odhalia senzory ukryté v nárazníku, ktoré vyšlú signál akčným členom zdvíhajúcim kapotu, aby sa zväčšil voľný priestor medzi kapotou a tvrdými komponentmi v motorovom priestore. Bezpečnostný systém je schopný rozpoznať chodca rôznej postavy a za rôznych rýchlostí vozidla. 
Lexus IS bol navrhnutý tak, aby zaistil najlepšie možné výsledky bezpečnosti za všetkých jazdných situácií. Napomáha k tomu vysoko tuhá karoséria dobre pohlcujúca nárazovú energiu, rovnako tak ako široký rad prvkov aktívnej aj pasívnej bezpečnosti.
Nový Lexus IS s jedinečným systémom integrovaného riadenia dynamiky vozidla VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) stavia na špičkových bezpečnostných vlastnostiach modelu predchádzajúcej generácie, ktoré dopĺňa o niekoľko nových pokrokových funkcií v oblasti aktívnej bezpečnosti, ako je napr. prepracovaný bezpečnostný systém na predchádzanie kolízií (PCS), systém pre sledovanie slepých uhlov (BSM), nový výstražný systém RCTA (Rear Cross Traffic Alert) upozorňujúci na vozidlá počas cúvania, automatické diaľkové svetlá (AHB), systém varovania pred opustením jazdného pruhu (LDA), alebo systém kontroly tlaku v pneumatikách (TPWS). 
Model IS je rovnako štandardne vybavený 8 airbagmi SRS, vrátane kolenných airbagov pre vodiča a predného spolujazdca.
 
www.lexus.cz 

Späť

Kontakt

Alena Chorvátová

+421905 992 998

© Alena Chorvátová 2011 Všetky práva vyhradené.

Webnode